Videćeš cenovni rang kada potrošiš start toner pa ti bude trebala dopuna. HP napuniš za oko 1500 din a za te modele moraš da kupiš nov koji ti je skuplji nego ceo nov štampač...
:: :: :: hocu, ako mi nadjes u tom cenovnom rangu.. ::
ma nema tih nigde, nema sanse to da nadje, cak i oni koji se prodaju njih zu posteno izakali izdrndali i overklokovali te rade kao sokocala jos neko vreme dok se ne raspadnu...
:: HP1010,1018,1020 :: neunistivi su + jeftino punjenj :: ::
:: ma nema tih nigde, nema sanse to da nadje, cak i oni koji se prodaju njih zu posteno izakali izdrndali i overklokovali te rade kao sokocala jos neko vreme dok se ne raspadnu.. :: :: :: :: HP1010,1018,1020 :: :: neunistivi su + jeftino punjenj :: :: :: ::
imao si srece, cestitam, ja kad sam trazio nista.. doduse zato mi drugar poklonio ML- zaboravih koji iz 2005 sa start tonerom
:: ja sam nedavno,u roku od dve nedelje nasao dva u oglasima po 40e :: Jedan je imao manje od 2000kopija a drugi neznatno vise :: Rade za medalju :: :: :: :: ma nema tih nigde, nema sanse to da nadje, cak i oni koji se prodaju njih zu posteno izakali izdrndali i overklokovali te rade kao sokocala jos neko vreme dok se ne raspadnu.. :: :: :: :: :: :: :: HP1010,1018,1020 :: :: :: neunistivi su + jeftino punjenj :: :: :: :: :: ::
Pre mesec dana sam uzeo HP 1102w i extra sam zadovoljan. U to vreme kada sam kupovao malo sam istrazivao mogucnost punjenja i ovaj Hp se puni za cca 1200-1400 din a ta conica minolta recimo za oko 2500-2800 din. Jest da je u startu ovaj malo skuplji ali je ekonomicniji. Dok recimo prah za HP mozes naci malene u svakoj trafici sto bi se reklo a punjenje onih gore navedenih neki cak i ne rade. moars da kopas gde ces da punis sto po meni opet je manjak, Uzmi HP 1102 ili 1102w i miran si.
jedan je bio neverovatno leglo paučine,da ne veruješ kako je izgledao kada sam ga raspakovao. Lik je ispucao start toner i odložio ga,ko zna gde. Nisam siguran da li se taj brojač može restartovati,ali eto načina se proveri broj `lifetime` kopija (u advanced settings malo kopaš pa nađeš)
:: imao si srece, cestitam, ja kad sam trazio nista.. doduse zato mi drugar poklonio ML- zaboravih koji iz 2005 sa start tonero :: :: :: :: ja sam nedavno,u roku od dve nedelje nasao dva u oglasima po 40e :: :: Jedan je imao manje od 2000kopija a drugi neznatno vise :: :: Rade za medalju :: :: :: :: :: :: :: ma nema tih nigde, nema sanse to da nadje, cak i oni koji se prodaju njih zu posteno izakali izdrndali i overklokovali te rade kao sokocala jos neko vreme dok se ne raspadnu.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: HP1010,1018,1020 :: :: :: :: neunistivi su + jeftino punjenj :: :: :: :: :: :: :: ::
iskustvo sa `Samsungom` koji ste naveli je ovako i onako (mehanizam je osetljiv na kvalitet papira kada se stampac zagreje, tada hoce da vuce vise listova).
`Kserokse` ne poznajem.
Imao sam dva `Minoltina` modela, drugi je ovaj 1350W. Vrlo losi proizvodi, kod kojih ili dotraje toner-valjak mnogo, mnogo pre nego sto fabrika to deklarise, ili mehanizam podizaca hartije brzo (
Odeš lepo na Limu.do, šušnjariš i naletiš na original HP 53X toner, neraspakovan za cca 2300 dinara, to je toner sa čipom za 7000 listova za HP P2015. Miran sam nekoliko godina, 53A za 3300 lista sam uzeo takođe neraspakovanog za neke smešne pare, stoji i čeka da na njega dođe red za neku godinu... Ko će da se mlati sa reciklažom (u Limexu sam davno kupio dva čipa za 53X i dve flaše tonera) i stoje mi badava, neću da se trujem sa tonerom za ove pare. Zdravlje je preče... Tonere uzimaš kad naletiš a ne kad ti zatrebaju. Inače +1 za HP ili Canon, sve ostalo su igračke u toj cenovnoj klasi. Inače 1018 i 1020 se u Kanadi na sniženjima prodavali po ceni 50 kanadskih dolara, jbte ceo štampač sa tonerom dobiješ za 35 evra.
WOT Nick: Vaske
:: :: Pre mesec dana sam uzeo HP 1102w i extra sam zadovoljan. U to vreme kada sam kupovao malo sam istrazivao mogucnost punjenja i ovaj Hp se puni za cca 1200-1400 din a ta conica minolta recimo za oko 2500-2800 din. Jest da je u startu ovaj malo skuplji ali je ekonomicniji. Dok recimo prah za HP mozes naci malene u svakoj trafici sto bi se reklo a punjenje onih gore navedenih neki cak i ne rade. moars da kopas gde ces da punis sto po meni opet je manjak, Uzmi HP 1102 ili 1102w i miran si :: ::
:: .......to je toner sa čipom za 7000 listova za HP P2015. Miran sam nekoliko godina,.... .......Inače +1 za HP ili Canon, sve ostalo su igračke u toj cenovnoj klasi. :: :: :: :: IGRAČKE?!? Štampanje 7000 listova???? O čemu ti pišeš? Možda čovek planira da naštampa ovog meseca par listova, desetinu recimo, sledeći mesec preskače jer neće imati potrebu za štampanjem ... nakon tri meseca imaće potrebu da odštampa 50 listova, sledeća tri meseca neće odštampati ni list ... Zašto bi onda korisnik sa takvom potrebom razmišljao kao vi? Razmišljao o štampačima koji štampaju sedam hiljada strana, koji se ne tope jer imaju rolere od titanijuma a ne od plastike, koji nisu `igračke` već PRO alatke? Nema čovek štampariju i tri službenice koje štancuju svaki dan plakate za lokalne bilborde, i pride nema potrebe da baci 30€ više na BREND i to što neko misli da je samo HP isplativa investicija. Radi se o kućnom laserskom štampaču BRE!
Sudeći prema onome o čemu vi pišete, izgleda da se kupovinom HP laser štampača po ceni 10€ skupljoj od cene koštanja Konica Minolta PagePro 1350W modela (50€), rešava bar narednih 20 godina problem sa kućnim štampačem!!! (ovde ide onaj green smajli koji se kezi iz petnih žila)
HEHE, siroti Microsoft & Co., pa oni ćer morati za ljubljenog HP lasera od 60€, da pišu drajvere i za neki novi Windows 9, a ne samo za Windows 7 ili ovaj nadolazeći Windows 8 hehe
... dragi Space, iako si se zezao, STVARNO bi sa 1010 ili 1018 (da se ne hvalim sa svojim Canonom LBP..) u kućnim uslovima dogurali do 20 godina, što se tiče obima štampe. Tu si bio (nenamerno) u pravu. Samo da nema.... propratnih pojava kao što su: novi OS bez novih drajvera, vulkanizacija gume(nih delova)... stvarno bi potrajali toliko.
Ipak, uzevši u obzir i da će stvarno tako malo (za laserske pojmove) da se štampa, što je ipak pitanje - ne bi čovek išao na laser u startu, takvi kupe pljuckavac pa se još više zajebu kada im zapekne - šta ti garantuje da u nekom periodu ipak neće imati potrebe da štampa izuzetno mnogo ili više (npr. razni diplomski, ili učenje-studiranje uopšte)? U tom slučaju će da otkrije neke bolne činjenice o START TONERIMA koji se `dobijaju` uz nov štampač, i, setiće se te priče o 10€ (radi se o ceni polovnog hp-a ) ili celih, velikih, nepremostivih, 30€...
Vidii svako ima pravo na svoje misljenje... Sto se kaze kupujem stampac da stampam a ne da ga gledam... Te iz tog razloga gledam da mi bude povoljna stampa...
Ja sam izabrao Xerox Phaser 3121 (drugi izbor je bio Minolta 1350, pa tek onda HP), i nisam se pokajao, sasvim dobro radi ono za sta je kupljen a to je stampa... Crtezi iz AutoCAD-a su nako mogu da prodju jednostavno linije ispod 0.15mm su iste ma koju debljinu da stavis... slike stampa poprilicno dobro ali nista spektakularno brzina osrednja, itd...
Njega sam uzeo samo zbog dva razloga kompatibilni toneri (3000 stranica 5% pokrivenosti) kostaju oko 3000 dinara (i dalje) i ono meni njbitnije da je kaseta za papir totalno u stampacu, model je indentican sa Samsung ML-1750 koristi iste toner kasete...
A sto se tice toga da se stampa sad pa ko zna kad e to ces videti kad budes imao skolsku decu koja svako malo neso stampaju... i dusu nemaju kad navale... onda bojice u ruke pa seckanje i lepljenje u sveske...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: .......to je toner sa čipom za 7000 listova za HP P2015. Miran sam nekoliko godina,.... .......Inače +1 za HP ili Canon, sve ostalo su igračke u toj cenovnoj klasi. :: :: :: :: :: :: :: IGRAČKE?!? Štampanje 7000 listova???? O čemu ti pišeš :: Možda čovek planira da naštampa ovog meseca par listova, desetinu recimo, sledeći mesec preskače jer neće imati potrebu za štampanjem ... nakon tri meseca imaće potrebu da odštampa 50 listova, sledeća tri meseca neće odštampati ni list .. :: Zašto bi onda korisnik sa takvom potrebom razmišljao kao vi? Razmišljao o štampačima koji štampaju sedam hiljada strana, koji se ne tope jer imaju rolere od titanijuma a ne od plastike, koji nisu `igračke` već PRO alatke :: Nema čovek štampariju i tri službenice koje štancuju svaki dan plakate za lokalne bilborde, i pride nema potrebe da baci 30€ više na BREND i to što neko misli da je samo HP isplativa investicija :: Radi se o kućnom laserskom štampaču BRE :: :: Sudeći prema onome o čemu vi pišete, izgleda da se kupovinom HP laser štampača po ceni 10€ skupljoj od cene koštanja Konica Minolta PagePro 1350W modela (50€), rešava bar narednih 20 godina problem sa kućnim štampačem!!! (ovde ide onaj green smajli koji se kezi iz petnih žila :: :: HEHE, siroti Microsoft & Co., pa oni ćer morati za ljubljenog HP lasera od 60€, da pišu drajvere i za neki novi Windows 9, a ne samo za Windows 7 ili ovaj nadolazeći Windows 8 hehe ::
:: ... dragi Space, iako si se zezao, STVARNO bi sa 1010 ili 1018 (da se ne hvalim sa svojim Canonom LBP..) u kućnim uslovima dogurali do 20 godina, što se tiče obima štampe. Tu si bio (nenamerno) u pravu. Samo da nema.... propratnih pojava kao što su: novi OS bez novih drajvera, vulkanizacija gume(nih delova)... stvarno bi potrajali toliko :: :: Ipak, uzevši u obzir i da će stvarno tako malo (za laserske pojmove) da se štampa, što je ipak pitanje - ne bi čovek išao na laser u startu, takvi kupe pljuckavac pa se još više zajebu kada im zapekne - šta ti garantuje da u nekom periodu ipak neće imati potrebe da štampa izuzetno mnogo ili više (npr. razni diplomski, ili učenje-studiranje uopšte)? U tom slučaju će da otkrije neke bolne činjenice o START TONERIMA koji se `dobijaju` uz nov štampač, i, setiće se te priče o 10€ (radi se o ceni polovnog hp-a ) ili celih, velikih, nepremostivih, 30€.. :: :: :: Budale veruju u sreću. :: :: Ja bih recimo išao na laser koji košta kao neki jeftini ink jet - 50€ prosek, zato sam se i uključio u ovu temu. Išao bih na laser u startu samo zbog činjenice da mi oni `pljuskavci` zapeknu posle par nedelja. Primer: zašto bih dao 40€ za neki `pljuskavac` i bacio ga nakon mesec dana ako slučajno nisam imao potrebe ništa da odštampam?!? Zar nije bolje da kupim LASER i to crno beli, i da ne razmišljam da će mi kertridž zapeknuti, i izdati kada mi je potrebno da odštampam dokument. To je moja poenta. Znam mnoge ljude koji bi radije i crno-bele laserske štampače nego neke ink jet u koloru i to samo iz razloga što nemaju potrebe da brinu o tome da svake nedelje odštampaju po par listova kako im štampač ne bi `zapekao`! .).).)
Ko računa na sreću da mu štampač u stvari i neće trebati. Međutim, onog trenutka kada zatreba, a to ne spava, najjeftinija rešenja će ga naprosto sjebati i išamarati u najgorem trenutku, tj. baš kad treba, on će da presuši i još da košta toner skoro kao pravi štampač.... No, računanje na sreću je sport mnogih.
U firmi gde sam tada radio, dolazi kupac i kupuje HP DJ840 Pita prodavacicu: `A koliko mogu da izdrze kertridzi?` Instant odgovor prodavacice, krajnje iskren i bez trunke ironije: `Pa, gospodine, zavisi od obima stampe, ali ukoliko uopste ne stampate, mogu Vam izdrzati 100 godina.` Covek je pogleda, uze onaj stampac i izadje kao popisan.
Narucih doticnu Minoltu. Zaista, trenutno ne bih davao 100 evra za HP, iako ne sumnjam da je bolje resenje. Kad bih vec kupovao stampac od 100 evra, onda bolje da dodam jos 50 i kupim neki kolor stampac...a, gde je 50, tu je jos 50... i tako dalje..sm-02 Na stranu ovi polovni, koji verujem da su odlicni, ali ja sam po prirodi baksuz, tako da se ne bih upustao u takvu vrstu postolovine. Nemam nekih velikih potreba za stampanjem...mozda, poneka skripta, skenirani dokument i sl... Znaci, godisnje maksimalno oko 200 strana. Malo sam se raspitao u vezi ovog stampaca...2800 dinara je punjenje tonera za obim stampe od 3000 stranica... Dakle, uz jedno punjenje, stampac bi mi potrajao minimum 5-6 godina. Vise od toga za 50 evra i ne trazim. A ,kad se zaposlim, uzecu neki besni, pozlaceni od par hiljada evrica sm-09
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.