Scythe Gentle Typhoon -NARUCITE IH KAKO ZNATE I UMETE-
STRANA 1 OD 2
Classified
Scythe Gentle Typhoon -NARUCITE IH KAKO ZNATE I UMETE-
18.06.2012. 09:32
T46278
status: user broj poruka: 728
Nikada bolji ventilator nisam video u zivotu, nemate pojma koliko je ovo dobra stvar. Znaci gledas u nesto sto se vrti 1800RPM i ne daje zvuk nikakav, i kada je otvoreno kuciste i kada je zatvoreno na H70. Ljudi Hrvati imaju taj ventilator za 1500 din nasih. Odakle su ga nabavili, gde, kako, sa Marsa. Znate koliko gubite sto nemate ovo, pa on je efikasniji od dva neka ventilatora da stavis. Ja kupujem sada jos 4 komada odmah. 2 jos AP-15 i dva jos AP-14. Cim nadjem semu da imam ponovo njih. i stavljam ih u orman. Za slucaj da neki ne radi, za buducnost, za ne znam, njih nije lako naci uopste. Non stop su nestasice. Znaci za kuciste nista bolje ne postoji i za Radiator. Sramota je da tako nesto nema u Srbiji. On je izasao 2008 nije se pojavio u Srbiji, kurcimo se nesto mi nismo videli najbolji ventilator za kompijutere. Nek naruce od Japanaca jbt 300 komada otici ce za 6 meseci. Znate kakav je ovo ventilator, ja sam drzao i ostale Scythe ali ovaj im je bogatstvo doneo.
Slika je losa ali vidite kako izgleda. OCZ ih je stavio na Megahalem ja mislim.
U zivotu necu kupiti drugi ventilator. I Swiftech je zadnji ove godine napravio slican u pokusaju da prestigne po performansama ali nije uspeo. Malo falilo. Dajte da se skupimo kome trebaju ventilatori i da narucimo 50 komada. Entuzijasti na overklock net kada su videli da postoji model od 2150RMP koji nije za evropsko i Americko trziste narucili od Nidec Servo direktno. Gledam one Arctic ventilatore drzao sam u ruci. On je smesno prema ovome. Ono je GTX460 prema GTX580. Samo ja sam bas mnogo platio mene su izasli mozda oko 25e ventilator. Mozda postoji opcija da uvezemo za oko 15e.Mada uzeo bi i za 20e. Razumete druge ventilatore necu stavljati nikada i to je to.
Evo ovako kako je ova slika tako buljite u to i ne cujete nista. Osecate vazduh nazad zestoko razliku izmedju CORSAIR stock fanova i to je to. Jadna je ova zemlja.
Razumete ako vam treba za radiator onda AP-15(1850RPM) nema stisavanja, nema nicega, ukljucis i radi i imas najtisi i najbolji ventilator na svetu. Ako vam treba za kuciste Intake i ili bilo kako onda AP-14 1450 RPM koji nema razloga da se stisaju na 1200rpm. Nema zasto kada ne cujes nista. Ja sam za kome trebaju ventilatori da narucimo svi kome treba jeftinije ce da izadje. Nema u Srbioji sto je najgore nece ni dolaziti celo leto. Dolaze krsevi, najgori.
gde samo nadjes ovako dobre stvari.... moram odmah poruciti.... jel bi mogao ako nabavis da meni javis gde i kako mogu da kupim??? unapred zahvalan tvoj verni fan....
Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x6 1055t + CM hyper 212evo Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot) HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
Ako necete ne morate ja samo kazem da gledajuci vasa pitanja nekada u ovoj ponudi sta je bolja opcija od gorih smesno mi je. A ako vam trebaju dobri fanovi za leto ovo i sledece dajte da vidimo da narucimo. Neko valjda ima karticu da kupi za nas vise.
Odlicni kuleri samo ne znam sto se toliko palis svaki put prilikom otvaranja nove teme. Mogu se i kod nas kupiti odlicni tihi kuleri samo za duplo vise para. A to sto je necujno na 1800 nije nista posebno... ako imas iole posteno kuciste nece ti se cuti ni windforce na 3000 rpm. i da se razumemo ne postoji necujno, samo veoma tiho.
Primera radi, moje dve Enermax Magme se ne čuju uopšte a rade na 1500rpm (CFM 70 / m3/h 117,5) __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Nema za te pare i manje i vece NE POSTOJI BOLJI VENTILATOR OD GENTLE TYPHOON VEC 5 GOD. Ne palim se nego mi je muka vise biranja i gledanja performansi. Dobro sam gledao i trazio ventilatore koji ce da rade posao i citao i citao i gledao Martinove testove i pao je izbor na Noiseblocker Multiframe 2000RPM sa PWM kontrolom Sanyo Denki San Ace Silent i Gentle Typhoon. Posle iskustva mnogih ljudi i ono sto sam gledao a ja obracam paznju na male stvari i Noiseblocker koji sam video i koji ima vrmmm vec na 1700RPM ali je po performansama bolji od svih drugih ventilatora. Gentle Typhoon vec model od 1450RPM je kao Multiframe Noiseblocker na 1800. Citava tema od 200 strana ima za taj ventilator i ljudi koji takve sitnice paze se slazu da niko nije nadmasio jos Gentle Typhoon a kada su videli tisinu shvatili su da mogu da napraver i brzi i samo ne znam sto ga ne uvoze na Evropsko Trziste. Ukrasavajte komp kako hocete i cime hocete meni trebaju dobri ventilatori. Znate kakav je tezak kao 3 ona CORSAIR stock ventilatora. Necujan bruka. Glupo mi je sto ne mogu da se obezbedim trebao sam jos da narucim jel druge necu kupovati ventilatore.
Samo Noctu-a ventilatore kupujem, ostalo me ne zanima. Noctua su najbolji ventilatori, sa najduzim rokom trajanja. Mogu da zamislim koliko svira vazduh kroz radiator na 1800 rpm.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Nema za te pare i manje i vece NE POSTOJI BOLJI VENTILATOR OD GENTLE TYPHOON VEC 5 GOD :: Ne palim se nego mi je muka vise biranja i gledanja performansi. Dobro sam gledao i trazio ventilatore koji ce da rade posao i citao i citao i gledao Martinove testove i pao je izbor na Noiseblocker Multiframe 2000RPM sa PWM kontrolom Sanyo Denki San Ace Silent i Gentle Typhoon. Posle iskustva mnogih ljudi i ono sto sam gledao a ja obracam paznju na male stvari i Noiseblocker koji sam video i koji ima vrmmm vec na 1700RPM ali je po performansama bolji od svih drugih ventilatora. Gentle Typhoon vec model od 1450RPM je kao Multiframe Noiseblocker na 1800. Citava tema od 200 strana ima za taj ventilator i ljudi koji takve sitnice paze se slazu da niko nije nadmasio jos Gentle Typhoon a kada su videli tisinu shvatili su da mogu da napraver i brzi i samo ne znam sto ga ne uvoze na Evropsko Trziste. Ukrasavajte komp kako hocete i cime hocete meni trebaju dobri ventilatori. Znate kakav je tezak kao 3 ona CORSAIR stock ventilatora. Necujan bruka. Glupo mi je sto ne mogu da se obezbedim trebao sam jos da narucim jel druge necu kupovati ventilatore :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Ma kakav Noctua eno test pokvario performanse Hydro serije. To je exhaust ventilator i za Tower kulere, nema on potisak kakav meni treba. Pa jel cujete da je upropastio performanse H100 u odnosu na stock fanove. I H70 performanse i ostalo. To su dokazane cinjenice svi znaju to koji prate. Zasto stoji Noctua da izbacuje a Gentle Typhoon da ubacuje i za radiatore. To ste punovputa videli a nije bezveze.
Meni veci potisak ne treba, hladi NoctuaNHD-14, pa razbija. Veci potisak veca buka. Plus sto jedan `Noctua` ventilator ima da sahrani dva ta tvoja Scythe, po duzini trajanja.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Ma kakav Noctua eno test pokvario performanse Hydro serije. To je exhaust ventilator i za Tower kulere, nema on potisak kakav meni treba. Pa jel cujete da je upropastio performanse H100 u odnosu na stock fanove. I H70 performanse i ostalo. To su dokazane cinjenice svi znaju to koji prate :: Zasto stoji Noctua da izbacuje a Gentle Typhoon da ubacuje i za radiatore. :: To ste punovputa videli a nije bezveze :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Pa ti za tower coolere koristis druge ventilatore. Ovu su za Intake i radiatore najbolji ventilatori. Nema buke, kao da stoje tako. Jedino uvo 3cm od njih da stavis.
vlado, nisam lud da porucujem da mi stize nemam pojma, iz Nemacke, ako ovde imam NOCTUA, a za radijator prezivecu i sa ovom raspalom Noctuom za duplo manje para, slozices se..
:: Pa ti za tower coolere koristis druge ventilatore. :: Ovu su za Intake i radiatore najbolji ventilatori :: Nema buke, kao da stoje tako. Jedino uvo 3cm od njih da stavis :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Odlicni su Scythe ventilatori, problem je sto nema kod nas. Skupo mi je da narucujem i da cekam, uz to mi sad nisu ni neophodni. U suprotnom sto da ne?
:: Pa ti za tower coolere koristis druge ventilatore. :: Ovu su za Intake i radiatore najbolji ventilatori :: Nema buke, kao da stoje tako. Jedino uvo 3cm od njih da stavis :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Ima u Madjarskoj. Idem u sredu ujutro za Budapest pa cu videti da kupim par komada, pise na netu da su oko 8-9 eura sa garancijom od 5g. BTW, koliko znam kod nas nema da se kupi Gentle Typhoon, zato sam i spomenuo Coolink.
@Dexter +0.5 (procitao sam prvi post, dalje nisam)
:: da.. i sa jednom malenom nebitnom cinjenicom, da ih nema kod nas.. nego u Austriji npr.. : :: :: :: :: Za te pare bolja je kupovina Coolink SWiF2 1201 koji radi na 1200rpm, ako ti bas treba nesto brze tu je Coolink SWiF2 120P na 1700rpm :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.