Trazim neku jeftinu varijantu za smart UPS tacnije samo mi treba smart funkcija nista drugo (da postepeno spusta napon kad nestane struje, ako sam dobro razumeo). Treba mi preventivno za racunar od 1000e. Imam zastitu i na napajanju i na produznom. Puno Hvala, Pozdrav.
za racunar od 1000eu trazis najjeftiniji smart ups.. nema toga, imas APC Smart ups koji kosta oko 100eu i uzmi njega.
:: Trazim neku jeftinu varijantu za smart UPS tacnije samo mi treba smart funkcija nista drugo (da postepeno spusta napon kad nestane struje, ako sam dobro razumeo). Treba mi preventivno za racunar od 1000e. Imam zastitu i na napajanju i na produznom. Puno Hvala, Pozdrav.
e sad svojevremeno sam pazario polovan apc sua1000i kupio nove baterije i evo ups fercera vec 2 godine, nov apc smart ups za 100e necesh naci u ostalom pogledaj itsvet i cene za apc
Jel` bi mogao da mi pokazes taj model? APC smart od oko 100e
:: za racunar od 1000eu trazis najjeftiniji smart ups.. nema toga, imas APC Smart ups koji kosta oko 100eu i uzmi njega :: :: :: :: Trazim neku jeftinu varijantu za smart UPS tacnije samo mi treba smart funkcija nista drugo (da postepeno spusta napon kad nestane struje, ako sam dobro razumeo). Treba mi preventivno za racunar od 1000e. Imam zastitu i na napajanju i na produznom. Puno Hvala, Pozdrav.
:: :: za ups pa i smart pogleda :: http://goo.gl/KhxG :: :: e sad svojevremeno sam pazario polovan apc sua1000i kupio nove baterije i evo ups fercera vec 2 godine, nov apc smart ups za 100e necesh naci u ostalom pogledaj itsvet i cene za ap ::
meni treba nesto sto ce postepeno da ugasi racunar kad nestane struje, a ne da mi nestanak struje naglo povuce napon i slicno, cime rizikujem da mi se ostete komponente
E sad meni je receno da se ovo zove `smart` funkcija na upsevima, a ja ne znam nista o tome pa ako moze nesto da mi objasni sta ja trazim
PS moje napajanje u racunaru ima Active PFC, te su mi neki ljudi rekli da mi zbog ovoga treba ups sa `pure sine wave` a ne `simulated sine wave `. Ako neko moze da mi pojasni sve ovo
:: Ali imam neki MGE NOVA 600 AVR, sa nedavno zamenjenom baterijom. Ako ti zavrsava posao mozemo se dogovoriti. Pogledaj na netu njegov opis :: :: Po :: :: ::
Ma uzmi neki Mustek za 3 puta manje para i radice odlican posao. Bateriju menjas jednom u 2-3 godine (oko 1700din.)
Otkad sam ga kupio, a ima tome 7-8 godina, ni jedna komponenta se nije pokvarila, a do tada maticna, graficka i hard disk su riknuli zbog loseg napona u mom naselju. Dan danas se javljaju padovi napona, a UPS samo klikce i vrsi posao.
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
Pozdrav, ne ide ti to tako sa UPS-ovima kako si ti zamislio. UPS niti spusta niti dize napon kad struja nestane ili se vrati. Postoji vise vrsta UPS-ova : Offline, Online i Line Interactive. Kada nestane struje UPS to detektuje i jako brzo pochne da pravi struju od akumulatora. Akumulator u UPS-u je obicno na 12V i UPS od tih 12V jednosmernih on napravi 220V naizmenichne struje i odmah ih prosledi racunaru, a to se desi tako brzo da racunar ne primeti da je nestao struje. SMART funkcija sluzi (koliko ja znam) da UPS obavesti komp kada ja bez struje i da shalje podatke o stanju baterije (kao na laptopu). SMART moze da ti ugasi komp kad nestane struje i posle nekog vremena a ako se u tom vremenu vrati struja onda da otkaze gashenje kompa. Ovo kako sam ti do sad opisao rade Offline UPS-evi. Line Interactive radi isto to ali i pegla napone struje ako skoce i padnu ili tako to... Znachi bolji je. Online su najbolji jer oni sve vreme od 220V prave 12V za punjenje baterije i nezavisno od punjenja on pravi sa 12V novih 220V koje isporuchuje kompu. Ono je najbolji nachin jer nikad ne zavisis od struje iz mreze jer kakva god da dodje takva ne dolazi do kompa a komp dobija finu pravilnu struju sve vreme iz baterije. Online su i najskuplja. SMART funkciju moze bilo koji od ovih tipova da ima, moze ali ne mora, zavisi od modela. Ako ti treba najjeftiniji UPS samo da ti da neko vreme i posle ugasi komp kad nestane struje onda slobodno uzmi neki Mustek Line Ineractive, ima ih za manje od 100e. Mustek je mnogo losije proizvodnje od APC-a ali je i dosta jeftiniji. Ja imam nekoliko tih Musteka i za sad svi super rade (uz menjanja baterija) a na jednom sam vezao i akumulator iz kola uz modifikovano hladjenje i punjenje... Pozdrav
lepo ti pazari apc SUA1000i moze polovan ako nisi pri lovi,....instaliraj apc softwer i tamo podesi kada da se gasi komp (prethodno povezes ups i pc) ....
:: Pozdrav :: ne ide ti to tako sa UPS-ovima kako si ti zamislio. UPS niti spusta niti dize napon kad struja nestane ili se vrati :: Postoji vise vrsta UPS-ova : Offline, Online i Line Interactive :: Kada nestane struje UPS to detektuje i jako brzo pochne da pravi struju od akumulatora. Akumulator u UPS-u je obicno na 12V i UPS od tih 12V jednosmernih on napravi 220V naizmenichne struje i odmah ih prosledi racunaru, a to se desi tako brzo da racunar ne primeti da je nestao struje. SMART funkcija sluzi (koliko ja znam) da UPS obavesti komp kada ja bez struje i da shalje podatke o stanju baterije (kao na laptopu). SMART moze da ti ugasi komp kad nestane struje i posle nekog vremena a ako se u tom vremenu vrati struja onda da otkaze gashenje kompa :: Ovo kako sam ti do sad opisao rade Offline UPS-evi. Line Interactive radi isto to ali i pegla napone struje ako skoce i padnu ili tako to... Znachi bolji je. Online su najbolji jer oni sve vreme od 220V prave 12V za punjenje baterije i nezavisno od punjenja on pravi sa 12V novih 220V koje isporuchuje kompu. Ono je najbolji nachin jer nikad ne zavisis od struje iz mreze jer kakva god da dodje takva ne dolazi do kompa a komp dobija finu pravilnu struju sve vreme iz baterije :: Online su i najskuplja :: SMART funkciju moze bilo koji od ovih tipova da ima, moze ali ne mora, zavisi od modela :: Ako ti treba najjeftiniji UPS samo da ti da neko vreme i posle ugasi komp kad nestane struje onda slobodno uzmi neki Mustek Line Ineractive, ima ih za manje od 100e :: Mustek je mnogo losije proizvodnje od APC-a ali je i dosta jeftiniji. Ja imam nekoliko tih Musteka i za sad svi super rade (uz menjanja baterija) a na jednom sam vezao i akumulator iz kola uz modifikovano hladjenje i punjenje.. :: Pozdra :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.