Ima li ko iskustva da li je moguce tj kako ispadaju fotografije na laseru u boji? Zadovojan sma kako rade pljuckavci,a razmisljam se da uzmem npr Samsung CLP-325 ili moze i nesto jeftinije (bino da je kuciste crne boje) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Zavisi od namena tih fotografija. Laserski štampači štampaju u globalu mnogo brže, a i štampa po primerku je jefitinija. Međutim, kvalitet daleko zaostaje za višebojnim namenskim pljuckavcima. Sve zajedno, zaostaje za običnom foto-digitalnom radnjom kod koje treba odneti fleš i dobiti profesionalno izrađene fotografije, po za meni, najjeftinijoj ceni.
ne znam zaista. ne stampam a mnogo,a ne bih da razmisljam dal je zapeklo ili nije.E sad, ono sto sam u medjuvremenu procitao je da ima poseban photo papir za lasere u boji. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
... foto - papir za pljuckavce, a kod lasera, ja ne znam šta može da im pomogne, jer upravo mogućnost razlevanja boje koje se može kontrolisati i osobine foto-papira, daju lepu prednost pljuckavcima. Dobar deo imalo boljih pljuckavaca na odgovarajućem papiru, zajebaće bilo kog laika da li se radi o profesionalnoj fotografiji ili odštampanom primerku. Preciznost lasera nije baš od pomoći kod fotografije, jer, rezolucija je ono što ga kolje a što pljuckavci lako nadomeste razlevanjem boja tj. u neku ruku, digitalno-analognoj konverziji koja pogoduje `blurovanju` slike. Laserska je previše `digitalna`.
Jedino iskustvo koje imam sa laserom u boji je jedan primerak koji imam na poslu i stampa u boji mu je blago receno katastrofalna, boje centrira svaki treci put, rezolucija nikakva, gradiente gotovo i da ne moze da odstampa i manje razlike u nijansama boja potpuno ingorise. Mozda je ovaj los ali mi je bas ostavio nepovoljan utisak. Za dokumente u kojim a je nesto u boji je zato brz i dobar.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.