Resio sam da kupim logitech wireless mish pa bih vas zamolio za neku preporuku.Igrice mi nisu primarne tako da mi ne treba mish zicni.Posto dosta gledam hd filmove bitno mi je da mogu sa kreveta da pustim film a da mish moze da se koristi da ne stavljam podlogu.Znaci da moze da se pomera po krevetu ali bez podloge.Danas sam malo bio do grada i tamo su mi preporucili par modela i to 1.logitech m515 link http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-m515-910-001844/comp_comp_mouse/31/1650 za njega kazu da moze da se koristi po krevetu bez podloge i da nema laga. 2.logitech m510 link http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-m510/comp_comp_mouse/31/1323 3. logitech m705 link http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-marathon-m705/comp_comp_mouse/31/1046 Budzet mi je do nekih 4500 dinara,maksimalno 5000 dinara. Meni se najvise svidja kako izgleda m705 ali mi kazu da je to vec stari model i da je njegova zamena m515. Interesuju me neke vase preporuke na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine misha i ako se odlucim za jedan od ova tri gore pomenuta modela sta bi bila vasa preporuka i koje su mu prednosti u odnosu na druga dva modela.Ili ako ima nesto bolje od ovih modela u tom cenovnom rangu spreman sam da saslusam.Par dana ranije kupio sam tastaturu logitech k360 pa bih od istog proizvodjaca kupio i mish zbog mogucnosti koriscenja jednog risivera.U principu mi treba neka srednja velicina misha.Prostor gde stoje mish i tastatura nisu nesto veliki.Sada koristim mish koji ide u kompletu mx3200,znaci logitech mx600 i njegova velicina mi odgovara ali zbog male tastature uzeo bih neki za nijansu malo manji mish.Zato sam resio da prodam stari komplet logitech mx3200 i da kupim neki za nijansu malo manji laserski mish. Evo slika prostora gde ce biti tastatura i mish link http://imageshack.us/photo/my-images/163/20120426102200.jpg/
Hvala na preporukama ali mi iskljucivo treba mish wireless posto sam novu tastaturu vec kupio.U pitanju je k360.Za k400 sam razmisljao da je kupim ali sam odustao citajuci dosta komentara da se nije bas najbolje pokazala i da se gule slova sa nje.Tako da sam na kraju kupio k360 i za sada sam zadovoljan kako tastatura funkcionise. Znaci iskljuciovo jurim misha koji ima bolje karakteristike od starog mx600 koji sam do sada koristio i koji ce mi zavrsiti potrebe navedene u prvom postu.
Prednost M515 nad ostala 2 je sto ima pokriven laser. Licno ne vidim svrhu ovoga posto vec dugo vremena koristim Logitech laserske miseve na stolu, krevetu, podu, svemu i nikada nisam imao problema da se toliko zaprlja ona rupica kod lasera da bi to pravilo pometnju u radu. Ako vec imas pare, kupuj M705 bez razmisljanja. Neces se pokajati.
Hvala na odgovoru.Nije mi problem da kupim m705.Juce su mi u tehnomaniji rekli da je m705 stari model iz 2010-te godine i da je njegova zamena m515.Kazu ovaj m515 je deklarisan da moze da ide i po krevetu bez podloge bez ikakvog laga,cak je i na kutiji od m515 nacrtan krevet i stoji objasnjenje da se mis moze koristiti bez podloge.A za m705 to nigde nije navedeno. Znaci po tebi je bolji m705 ako sam te dobro shvatio?Procitao sam onu temu sto si zakacio. Ne zurim za sada sa kupovinom misha jer trenutno koristim stari mx600 ali njega cu ubrzo prodati posto ide u kompletu sa tastaturom mx3200.M705 sam video u gradu i lepo izgleda ali ga nisam probao.Mislim da je on za nijansu malo veci od m515 koliko sam mogao videti.
:: Prednost M515 nad ostala 2 je sto ima pokriven laser. Licno ne vidim svrhu ovoga posto vec dugo vremena koristim Logitech laserske miseve na stolu, krevetu, podu, svemu i nikada nisam imao problema da se toliko zaprlja ona rupica kod lasera da bi to pravilo pometnju u radu :: Ako vec imas pare, kupuj M705 bez razmisljanja. Neces se pokajati :: :: Da ne bi ponavljao, vec postoji tema u kojoj sam pisao o M705 pa pogledaj :: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=45087&forid=13&katid= :: :: :: Pozdrav!
Svaki Logitech laserski mis ide bez laga po svemu (osim stakla, tu ulecu ona dva sa Darkfield tehnologijom). Za M515 je posebno naglaseno da radi na, uslovno receno, svim podlogama samo zbog toga sto mu je donja strana potpuno zatvorena. M705 ima `back` i `forward` tastere pa mi je po tome bolji, za dizajn sam odluci koji ti se vise svidja, i M705 ima duze trajanje baterija (3 god. u odnosu na 2).
Video sam vec video.Mislim da je na ruskom.Ali dobro je videti jedan pored drugog.M705 mogu nabaviti za 40 eura i mislim da je to ok cena.Kako sada stvari stoje sve sam blizi odluci da kupim m705 bez obzira sto je kako kazu u tehnomaniji stari model.Mislim da u rasponu do 50 eura i ne mogu kupiti neki kvalitetniji wireless mish.Jedino se malo plasim da ne bude veliki u odnosu na tastaturu k360.Jer ovaj stari mx600 koji sada imam se uopste ne uklapa uz ovu k360 tastaturu.Nekako je veliki u odnosu na tastaturu. http://imageshack.us/photo/my-images/254/20120426102130.jpg/
Mislim da je mish m705 za nijansu malo manji od mx600 koji sada imam.I da ce se bolje uklopiti od ovog starog.Nasao sam na nekom linku gde covek radi review modela m705 i bas pokazuje koliko veliki otvor ima za laser i kaze da dosta dobro radi.Poredio je jos neke modele logitech misheva i bas je obratio paznju na otvore za laser koji su kod drugih modela dosta manji.Po njemu ovo je prednost kod modela m705.Meni je bitno da sa nekih tri cetri metra mogu m705 da koristim i da ga pomeram po krevetu,ne da bih igrao igrice nego da bih mogao filmove da pustim sa kompa na platno preko projektora bez laga. Ako to moze uzimam odmah m705.
:: Svaki Logitech laserski mis ide bez laga po svemu (osim stakla, tu ulecu ona dva sa Darkfield tehnologijom) :: Za M515 je posebno naglaseno da radi na, uslovno receno, svim podlogama samo zbog toga sto mu je donja strana potpuno zatvorena :: M705 ima `back` i `forward` tastere pa mi je po tome bolji, za dizajn sam odluci koji ti se vise svidja, i M705 ima duze trajanje baterija (3 god. u odnosu na 2) :: :: Pogledaj video (verovatno neces razumeti ali bar ces videti fizicke razlike) :: http://www.youtube.com/watch?v=SR1mkQ-paP :: :: Oba su prilicno kvalitetna pa se neces prevariti koji god da kupis :: :: :: Pozdrav!
Evo da javim na kraju da mi je stigao mish logitech m705.Platio sam ga 40 eura i mislim da vredi svaku paru.Garancija je tri godine.Laksi je i malo manji od mog starog mx600 i dosta dosta je precizniji od mx 600 sto se tice rada sa kreveta koji je udaljen nekih cetri metra.Nema laga i dobro lezi u ruci.Ono sto me je odusevilo kod misha je da moze da radi i samo sa jednom 2aa baterijom iako se dobijaju dve baterije.Probao sam cisto da vidim da li radi i stvarno radi.Lepo se uklopio uz logitech k360 tastaturu.Mislim da sam uradio pravu stvar.Mx3200 komplet cu prodati da mi ne skuplja prasinu. Evo par slika kako sada izgleda novi komplet.
Drago mi je sto si zadovoljan i neka te lepo sluzi.
Sestru je juce poceo da zeza desni klik na VX Nano misu koji sam spomenuo u drugoj temi pa cu ga od ponedeljka zameniti za M705. Pod garancijom je pa ce doplata verovatno biti nekih 10-ak evrica... svi zadovoljni =].
Mene je izasao oko 41 euro.Uzeo sam ga preko drugara u veleprodaji mada je ista cena u jos nekim maloprodajama ali ga nemaju na stanju.Koristim ga kratko vreme da bih mogao nesto vise da kazem o njemu.Ono sto sam primetio je da nema lag kada se koristi sa kreveta bez podloge a udaljenost je nekih cetri metra.Ne igram nesto posebno igrice pa ne mogu da kazem kakav je vezano za njih ali ovako za neku svakodnevnu upotrebu je i vise nego dobar.Za sada ja zadovoljan. Verujem da ce i tvojoj sestri odgovarati model m705 jer nije nesto preterano veliki.Za neku normalnu ruku je taman.I kazu da baterija drzi tri godine i verujem da je tako posto koristi dve aa baterije a moze da radi i sa samo jednom baterijom sto je dobra stvar.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.