Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Orjentacija napajanja u kućištu.
STRANA 1 OD 1
grimvald Orjentacija napajanja u kućištu. 27.04.2012. 19:14 T45445

status: user
broj poruka: 26

Kao sto naslov kaže imam dilemu oko toga kako napajanje da stoji u kućištu. Imam kućište Zalman Z9 i napajanje ide dole u njemu ali nema filter za prašinu gde se postavlja napajanje (samo proreze). Zanimam me da li je problem za napajanje ako ga okrenem naopako da vuče vazduh iz kućišta? Ili ako ga postavim da vuče vazduh spolja, koliko bi ga ugušila prašina? Mislim ako bi stavio bilo kakav improvizovani filter da bi ugušilo protok. Stavio sam i slike kako izgleda taj deo kućišta. Hvala u napred.

http://i111.photobucket.com/albums/n129/loose_end/zalmanz9spolja.jpg
http://i111.photobucket.com/albums/n129/loose_end/zalmanz9unutra.jpg
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miskonius re 27.04.2012. 19:20 #414808

broj poruka: 4420
Ako hoces improvizovani filter stavi zenske najlon carape sa donje strane (ali spoljne najbolje) i zavrsio si posao.
mislim da je bez veze da obrces napajanje naopako jer ces tako uvlaciti vruc vazduh iz graficke karte sto moze dovesti do nestabilnosti samog napajanja.
A ako imas i dobru ventilaciju u kucistu onda imas i prasine, tako da se neces spasiti od nje i ako obrnes napajanje.

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

imarkovic Re: Orjentacija napajanja u kućištu. 27.04.2012. 19:51 #414812

broj poruka: 18996
imas da kupis regularan filter shodno velicini (120/140mm) kakve carape zenske, grilonke, udarnik, saxija je pustio buvu za to pa ce izgleda da postane brand

::
:: Kao sto naslov kaže imam dilemu oko toga kako napajanje da stoji u kućištu. Imam kućište Zalman Z9 i napajanje ide dole u njemu ali nema filter za prašinu gde se postavlja napajanje (samo proreze). Zanimam me da li je problem za napajanje ako ga okrenem naopako da vuče vazduh iz kućišta? Ili ako ga postavim da vuče vazduh spolja, koliko bi ga ugušila prašina? Mislim ako bi stavio bilo kakav improvizovani filter da bi ugušilo protok. Stavio sam i slike kako izgleda taj deo kućišta. Hvala u napred
:: http://i111.photobucket.com/albums/n129/loose_end/zalmanz9spolja.jp
:: http://i111.photobucket.com/albums/n129/loose_end/zalmanz9unutra.jpg
tortojed Garantujem ti da je najbolje da ne stavljas nikakav filter. Prorezi 27.04.2012. 20:01 #414814

broj poruka: 10997
su dovoljni (stite od prodora krupnijih predmeta koji bi mogli da ugroze protok vazduha). Protiv prasine ionako nema zastite, a redovnim ciscenjem prostora OKO i ISPOD kucista, najvise ces doprineti ``filtraciji`` iste...

=orijentacija=

Miskonius Re: Re: Orjentacija napajanja u kućištu. 27.04.2012. 20:11 #414816

nema sta Saxija da izmislja to je vec od vajkada poznato.
Bolje mreze od naljonki nema
E sad ako marnes od cure pa te ona provali. najebo si,
Ili da odes u prodavnicu i kupis najlonke pa sta ima veze sta pricaju ljudi...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: imas da kupis regularan filter shodno velicini (120/140mm) kakve carape zenske, grilonke, udarnik, saxija je pustio buvu za to pa ce izgleda da postane brand
imarkovic Re: Re: Re: Orjentacija napajanja u kućištu. 27.04.2012. 20:21 #414818

broj poruka: 18996
Torto, nisam ovo ocekivao od tebe, ja reko ti si doktorirao zenske carape, kad ono `ne treba filter`

:: nema sta Saxija da izmislja to je vec od vajkada poznato
:: Bolje mreze od naljonki nem
:: E sad ako marnes od cure pa te ona provali. najebo si
:: Ili da odes u prodavnicu i kupis najlonke pa sta ima veze sta pricaju ljudi..
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: imas da kupis regularan filter shodno velicini (120/140mm) kakve carape zenske, grilonke, udarnik, saxija je pustio buvu za to pa ce izgleda da postane brand
:: ::
:: ::
tortojed Ali sam zato doktor za probleme sa prasinom (prasinar!). 27.04.2012. 20:41 #414823

broj poruka: 10997
Otprasujem, podmazujem, navodnjavam...

MaliAbner Re: Ali sam zato doktor za probleme sa prasinom (prasinar!). 28.04.2012. 17:53 #414970

broj poruka: 7769
Ti ces meni leba da uzimas...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Otprasujem, podmazujem, navodnjavam..
Miskonius `Oprasivanje`... 28.04.2012. 18:29 #414973

je rec koja se ovde trazi

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs