Platio ga 11800din. i dobio 5 godina garancije, iako kod nas vecina daje 3 godine za ovaj model. Kupio sam ga u VeryImportantPerson House Jedino sto mi se ne svidja, u odnosu na Corsair, je to sto su kablovi kruti. Kod Corsair-a je mnogo laksi cable management
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
koji ti uvoznik pise na garanciji???kimtec ili neki drugi?neka te lepo posluzi :)))
AMD A6 3670K@3.6Ghz@TT Frio OCK ASUS F1A75-V PRO 2x4GB DDR3 1600Mhz Exceleram E30122B ATI HD6530 Thermaltake Soprano@Corsair VX550W Mushkin Chronos 60GB,2x2TB WD Green Xonar DX Altec Lansing FX4021 2.1
:: Platio ga 11800din. i dobio 5 godina garancije, iako kod nas vecina daje 3 godine za ovaj model :: Kupio sam ga u VeryImportantPerson Hous :: Jedino sto mi se ne svidja, u odnosu na Corsair, je to sto su kablovi kruti. Kod Corsair-a je mnogo laksi cable managemen :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: that here obedient to their laws we li :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` ::
:: koji ti uvoznik pise na garanciji???kimtec ili neki drugi?neka te lepo posluzi :)) :: :: :: AMD A6 3670K@3.6Ghz@TT Frio OC :: ASUS F1A75-V PR :: 2x4GB DDR3 1600Mhz Exceleram E30122 :: ATI HD653 :: Thermaltake Soprano@Corsair VX550 :: Mushkin Chronos 60GB,2x2TB WD Gree :: Xonar D :: Altec Lansing FX4021 2.1 :: :: :: Platio ga 11800din. i dobio 5 godina garancije, iako kod nas vecina daje 3 godine za ovaj model :: :: Kupio sam ga u VeryImportantPerson Hous :: :: Jedino sto mi se ne svidja, u odnosu na Corsair, je to sto su kablovi kruti. Kod Corsair-a je mnogo laksi cable managemen :: :: :: :: :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: :: that here obedient to their laws we li :: :: :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: ::
Huh, mnogo love za `80 PLUS BRONZE` napajanje od 650W. Ja da sam odlučno rešio da potrošim preko 100€ na ovakvu komponentu, onda bih kupio ili SS660KM napajanje koje je `GOLD` sertifikovano, ili još bolje SS-860XP koje je `PLATINUM` sertifikovano. Jednostavno, da znam na šta sam potrošio 100 i kusur evra.
Jer ovako, i napajanje od 650W sa cenom i do 50% nižom od napajanja iz ove teme bi 5 godina radilo fenomenalno uz odgovarajuću konfiguraciju. Ja sam za to, da ako se kupuje vrh, onda KUPI BRATE VRH. Šteta pa nema Seasonic-a u 80 PLUS TITANIUM verziji, jer je to pojam za `VRH` napajanje!
Za te pare si mogao da uzmes Thermaltake Toughpower 775/675 w koje je vec neki vrh. ista takva napajanja ima Corsair... I dobio bi 5 godina garancije...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Pa razmisljao sam o tome, ali SS660KM je 140 €, tj. 40 € vise od ovog mog. Sto ljudi sto cudi. Ja mislim da sam uzeo najbolje napajanje za ove pare, tj 105 €. (prvo sam planirao do 9000din.)
Mislim da Seasonic i Thermaltake nisu ista kategorija i da je ova `srednja klasa` bolja od Thermaltake-ove `visoke klase`. Ovo ne mogu cinjenicama da potvrdim, vec samo brojnim forumima koje sam citao ovih dana. Rano je reci da li sam zadovoljan napajanjem, ali mislim da nisam pogresio. I da sam uzeo neko najbolje, uvek bi se nasao neko ko bi rekao `dobro je to napajanje, ali za te pare si mogao da uzmes...`
:: Huh, mnogo love za `80 PLUS BRONZE` napajanje od 650W :: Ja da sam odlučno rešio da potrošim preko 100€ na ovakvu komponentu, onda bih kupio ili SS660KM napajanje koje je `GOLD` sertifikovano, ili još bolje SS-860XP koje je `PLATINUM` sertifikovano. Jednostavno, da znam na šta sam potrošio 100 i kusur evra :: :: Jer ovako, i napajanje od 650W sa cenom i do 50% nižom od napajanja iz ove teme bi 5 godina radilo fenomenalno uz odgovarajuću konfiguraciju :: Ja sam za to, da ako se kupuje vrh, onda KUPI BRATE VRH. Šteta pa nema Seasonic-a u 80 PLUS TITANIUM verziji, jer je to pojam za `VRH` napajanje ::
Odlican izbor, svakako nisi pogresio, bez obzira sto je 80 Bronze , Corsa je nista drugo no Seasonic, Thermaltake radi dobra napajanja ali je daleko od Seasonic-a,
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K Silver Arrow SB-E Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W CM 912+ Dell U2312HM
Nisi pogresio. Problem u ceni je taj sto se modularnost posebno naplacuje, pa napajanje koje bi trebalo da kosta 9000 zbog modularnosti kosta 12000, a nikakve razlike nema. Ja sam moj Seasonic platio oko 12 000din. Kablovi jesu kruti ali ne brini, savitljivi su i zilavi neverovatno. Mozes da radis sa njima sta hoces bez problema. To su napajanja koja se kupe jednom i traju 10+ god., uz iizuzetno kvalitetan i stabilan rad. Jedna od najvrednijih komponenti u racunaru, ako ne i najvrednija. Neka te dugo i kvalitetno sluzi.
Sto se tice sertifikata gold, bronze, silver i sl, potpuno zanemari. Razlike su toliko mizerne da su smesne. Bitno je da ima sertifikat, ostalo su nijanse sto kaze Balasevic :)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Hvala .) Sto se tice sertifikata, i ja mislim da to nisu neke znacajne razlike, mada bi svakako, da imam dovoljno novca, uzeo nesto od X serije.
P.S. primetio sam da mi u offset modu napon ne pada ispod 0.930 v, sto je odlicno, s obzirom da je sa Corsairom, od 520 w i 5 godina starosti, padao na oko 0.830v sto je dovodilo do spontanih restarta
takodje sam pazario ss620gb bilo je neshto oko 8000 pre par meseci u vip.h i za drugara naruchio 520gb oba bronze....totalno tiho i prezadovoljan ...kod nas teshko da si imao neki bolji izbor.......e jbg. cene su im neshto skochile...ali sve najbolje....pozdrav
Negde sam citao i do detalja je objasnjeno u cemo je razlika. Znam da su nijanse i da je malte ne marketinski trik to sa sertifikatima. X serija je vec nesto drugo, to je sam vrh ponude i za nas obicne smrtnike nije ni neophodna. Kad ces je toliko opteretiti i cime ? Corsair je obicna nalepnica. U 70% radi se o Seasonic napajanjima. Sa kvalitetnim napajanjem dobija se i duzi vek trajanja komponenti, kao i stabilniji rad celokupnog sistema. Kazem opet da je napajanje po meni najbitnija komponenta u racunaru.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: @Millanc :: @Glig :: :: Hvala . :: Sto se tice sertifikata, i ja mislim da to nisu neke znacajne razlike, mada bi svakako, da imam dovoljno novca, uzeo nesto od X serije :: :: P.S. primetio sam da mi u offset modu napon ne pada ispod 0.930 v, sto je odlicno, s obzirom da je sa Corsairom, od 520 w i 5 godina starosti, padao na oko 0.830v sto je dovodilo do spontanih restart :: :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: that here obedient to their laws we li :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: :: ::
Uzeo si super napajanje sa finom garancijom, nek te sluzi u zdravlju, a ti saveti na 100e dodas jos samo 40e (sto je skoro 50% od cene ?! ) i imas bolje i jace...
Nemoguce da za skuplje ima bolje?!
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: Uzeo si super napajanje sa finom garancijom, nek te sluzi u zdravlju :: a ti saveti na 100e dodas jos samo 40e :: (sto je skoro 50% od cene ?! ) i imas bolje i jace.. :: :: Nemoguce da za skuplje ima bolje? :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Gle, nemanja21 jurca za mojim postovima kao poslušno ke***
19.04.2012. 13:54
status: user broj poruka: 612
____________________________________ Ma jok, pita od (i)Jabuka (Apple pie) ... ahahahahaaaa
:: naravno da je trik za neupucene, kao sto vidimo vrlo uspesan.. :: `PLATINUM` mos` misliti haha :: :: ::
Za ove ostale, možda su razlike minorneu tim sertifikatima, no onda je mogao da kupi i napajanje od 50€ max 60€, i to bi isto vršilo posao kao i ovo od 12000 bez uočljivih razlika. Znači, ako si džek i luksuziraš se, budi bajo do kraja. Nemoj da štediš na sitnicama! :) Moto: `ako se kupuje vrh, onda KUPI BRATE VRH.`
Već 5 godina imam CM M700 i progurao je sve i svašta, radi kao sat. Da li je bronze, gold ili platinum je stvarno nebitna stvar... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Svirate mnogo.. :: :: Već 5 godina imam CM M700 i progurao je sve i svašta, radi kao sat. Da li je bronze, gold ili platinum je stvarno nebitna stvar.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Ako je proizvodjac `Enhance Electronics`, naravno da je vrhunsko, kao i u slucaju imarkovica.
:: Svirate mnogo.. :: :: Već 5 godina imam CM M700 i progurao je sve i svašta, radi kao sat. Da li je bronze, gold ili platinum je stvarno nebitna stvar.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Re: Gle, nemanja21 jurca za mojim postovima kao poslušno ke***
19.04.2012. 16:45
status: user broj poruka: 940
Dobro bre brate...Vrh pa vrh. Kupi ti vrh napajnje, niko ti ne brani. Ja sam zadovoljan i sa ovim. Pre 5 godina sam kupio Corsair CMPSU-520HX i odlicno me sluzi jos uvek, a kupio sam ga po preporuci ljudi sa ovog i nekih drugih foruma. I nisam pogresio, iako ni tada to nije bilo `VRH` napajanje. Gde si bio da izneses svoje predloge proslih dana kad smo u jednoj drugoj temi razmatrali koje napajanje da uzmem? Koje napajanje ti imas? Covek koji ima napajanje iz X serije mi kaze da je ovo moje napajanje odlicno i ne kaze kako sam trebao da dodam jos 40-50€ i da kupim kao njegovo.
@Daum @imarkovic Slazem se da sviramo i verujem da su i ta vasa napajanja odlicna. Jbg, gledao sam sta ljudi najvise preporucuju na stranim i nasim forumima i odlucio se za seasonic. Mislim da nisam pogresio, kao sto ne bih pogresio ni da sam uzeo neko od ta dva koja vi imate.
Pozdrav i hvala svima koji su mi ranije davali predloge.
:: ___________________________________ :: Ma jok, pita od (i)Jabuka (Apple pie) ... ahahahahaaa :: :: :: naravno da je trik za neupucene, kao sto vidimo vrlo uspesan.. :: :: `PLATINUM` mos` misliti haha :: :: :: :: :: :: :: :: Za ove ostale, možda su razlike minorneu tim sertifikatima, no onda je mogao da kupi i napajanje od 50€ max 60€, i to bi isto vršilo posao kao i ovo od 12000 bez uočljivih razlika. Znači, ako si džek i luksuziraš se, budi bajo do kraja. Nemoj da štediš na sitnicama! : :: Moto: `ako se kupuje vrh, onda KUPI BRATE VRH.`
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.