Pozdrav svima...planiram sutra tj danas da pazarim kuciste koje bi trebalo da ispuni par stvari: -da je napajanje u donjem delu -vrlo pozeljno da ima providnu stranicu -da je midi ili full tower(da ima kvalitetniji lim) -novo ili polovno(al da je kao novo) -da ima mesta za bar 5-6 HDD-a -da stane u njega cooler TT Frio OCK -cena presudna do max 100e pozeljno i manje
Gledao sam fractal-a full tower za 13k al mi jedino kvari sto nema providnu stranicu i malo cena inace mi bas odgovara.hvala svima unapred na predlozima.PS.masina iz potpisa ce ici u to kuciste
AMD A6 3670K@3.6Ghz@TT Frio OCK ASUS F1A75-V PRO 2x4GB DDR3 1600Mhz Exceleram E30122B ATI HD6530 Thermaltake Soprano@Corsair VX550W Mushkin Chronos 60GB,2x2TB WD Green Xonar DX Altec Lansing FX4021 2.1
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
:: Pozdrav svima...planiram sutra tj danas da pazarim kuciste koje bi trebalo da ispuni par stvari :: -da je napajanje u donjem del :: -vrlo pozeljno da ima providnu stranic :: -da je midi ili full tower(da ima kvalitetniji lim :: -novo ili polovno(al da je kao novo :: -da ima mesta za bar 5-6 HDD- :: -da stane u njega cooler TT Frio OC :: -cena presudna do max 100e pozeljno i manj :: :: Gledao sam fractal-a full tower za 13k al mi jedino kvari sto nema providnu stranicu i malo cena inace mi bas odgovara.hvala svima unapred na predlozima.PS.masina iz potpisa ce ici u to kucist :: :: :: AMD A6 3670K@3.6Ghz@TT Frio OC :: ASUS F1A75-V PR :: 2x4GB DDR3 1600Mhz Exceleram E30122 :: ATI HD653 :: Thermaltake Soprano@Corsair VX550 :: Mushkin Chronos 60GB,2x2TB WD Gree :: Xonar D :: Altec Lansing FX4021 2.1
pa ovo i ne vredi vise od 60eu, ovo mi lici na kopiju Antec P18x.. plus ne ispunjava uslove koje trazi milos Po cemu je po tebi kvalitetnije od CoolerMaster i TT?
:: Fractal Design Define R3,ono je oko 60e,po meni prakticnije i kvalitetnije kuciste od tih nasminkanih TT i CoolerMastera :: :: Fractal Design kucista,posebno hval ovaj Define R3.Prakticnost ispred sminke,u svakom slucaju.
Kvalitetnije je imar pet puta bolju izolaciju,jednom sam ga samo u radnji ovde u Cacku,video i cuo kako radi u skopljenoj masini,i odusevio sam se.
Jedini uslov koji ne ispunjava je taj sto nema providnu stranicu,dalje,kuciste ima preko 15kg. Ako sminka,svetlece zajebancije i decije igracke vishe trebaju od klasicnog dizajna koji gleda na prakticnost onda ok,ovo i nije najbolji izbor za njega.
Najgore je sto i nemas neki izbor kucista kod nas. Do 100e za to sto si naveo, jedino ovaj TT . Kad dodjes do love, pocnes da trazis sta ti treba, onda shvatis da nemas i neki izbor... posto ako mozes da biras u ovom slucaju izmedju jednog modela TT i jednog CM-a= to i nije neki bogat izbor...
ma daj bre djoko preuvelicavas, kazes 5x bolja izolacija, pa to i nije merodavno na taj nacin na koji si ti skontao jer oni su mogli da stave tihe komponente pa bi zvucalo tiho i VAN kucista, ako razumes o cemu ti pricam. evo ti specifikacije tezine: 12.50 / 14.50 kg - to ti je prosek. dizajn je ok, za tu cenu u principu kuciste i ispunjava uslove, ali nije nikako bolje od bar ovog sto sam predlozio..
A mixer je u pravu, i nema nekog izbora za odusevljenje.. ja iskreno da sam sada prinudjen da uzmem kuciste, uzeo bih Chieftec GX i znao bih da uzimam provereno kuciste koje je po meni bolje i od CM i od TT bilog kog (obzirom da se Stacker vise ne proizvodi i da TT vise nisu kao nekad sto se tice kvaliteta materijala, Xaser itd.). Chieftec je ostao isti kao banjalucki cevap.
:: Kvalitetnije je imar pet puta bolju izolaciju,jednom sam ga samo u radnji ovde u Cacku,video i cuo kako radi u skopljenoj masini,i odusevio sam se :: :: Jedini uslov koji ne ispunjava je taj sto nema providnu stranicu,dalje,kuciste ima preko 15kg :: Ako sminka,svetlece zajebancije i decije igracke vishe trebaju od klasicnog dizajna koji gleda na prakticnost onda ok,ovo i nije najbolji izbor za njega :: :: ::
A to da nema nekog izbora,je itekako tacno.U ovom trenutku da uzimam kuciste jedino 3 kucista kod nas su na mene ostavila utisak:Fractal Design R3,Nzxt Hades i Xigmatek Utgard.
100e za kuciste je po meni mnogo, ali ok kako za koga naravno, ali za te pare da ga jebem kad covek ima izbor od samo 2-3 modela...
Medjutim, bice da je zbog potraznje, najvise idu ona od 2,5k do 5k-6k, a verovatno im se jako malo traze od 10k pa na dalje. Tako da im se jednostavno ne isplati da im stoje jako dugo ili da se uopste ne prodaju.
Inace moj glas ide za CM.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
ne znam za ova ostala, pretpostavljam da su slicna, ali licno sam sklapao konf. sa Hades-om, kuciste je ovako interesantno, ima neke fine munje, recimo svideo mi se sistem sa hard diskovima, skroz je dobro sto uz njega dobijas FULL ventilatore ne moras da razmisljas da kupujes itd. ali kuciste je blago receno konzerva, materijal je mnogo los, kinez najgori, ali sve ostalo je totalno korektno.. ali materijal.. tiha jeza.. ja mislim da prazno ima 5,6 kg onako po mojoj proceni:) savija se kao od sale. Ja volim teska i masivna kucista koja su stabilna kao stena pogotovu kad spakujes komponente u njega koje nece zujati, vibrirati itd. Ja bih sva 3 izbacio sa spiska omiljenih, jbg nemoj gledati samo izgled vec ono sto je mnogo bitnije, savet.
:: Nzm,moj itisak je da je ovo odlican izbor :: :: A to da nema nekog izbora,je itekako tacno.U ovom trenutku da uzimam kuciste jedino 3 kucista kod nas su na mene ostavila utisak:Fractal Design R3,Nzxt Hades i Xigmatek Utgard :: :: ::
Nema se para,evo npr.ja sam uzeo Thermaltake V3 za 3.200 dinara,skoro je bio na akciji u emmiju za 2.5k i za prosecnu gaming konfu je ok. Staje grafa do 27cm,cpu cooler visine 16.5cm,napajanje u dnu,dolazi jedan cooler,ima cak i 2 filtera za prasinu,cak postoji i kakav takav cable managment u svakom slucaju za te pare odlican izbor. I to je sve sto je potrebno za ok pc. Npr. za 6k ima Zalman Z9 koji isto extra kuciste. Tu je ,naravno,i Xigmatek Asgard za oko 3k. Za sirotinju ovakva kucista su pun pogodak.
da vecina naginje prema TT-u i fractal-u sto mi je i generalno uzi izbor al ono sto je problem kao sto i svi znamo je manjak kucista na trzistu odnosno nema nikakvog izbora medju njima...CM HAF-ovi mi se ne svidja military izgled tako da to odpada...rekao sam da ne mora 100e da se da za kuciste moze i manje sto je jako pozeljno jer se nema bas para za bacanje osim ako bas ne mora...bas sam u dilemi gledam kod svih mogucih u Vip-u,emmi,duocom,hellas-u i nigde nista posebno :((( ...definitivno cu za nesto morati da prelomim bilo da je to nedostatak providne strane ili nesto drugo...svaka pomoc i dalje dobro dosla oko predloga...
AMD A6 3670K@3.6Ghz@TT Frio OCK ASUS F1A75-V PRO 2x4GB DDR3 1600Mhz Exceleram E30122B ATI HD6530 Thermaltake Soprano@Corsair VX550W Mushkin Chronos 60GB,2x2TB WD Green Xonar DX Altec Lansing FX4021 2.1
u tom slucaju ja stvarno mislim da od ovoga za ove pare ne moze bolje i lepse http://goo.gl/ddXq5 PS sta bre sad ovaj google shortener trazi captcha, smara
:: ne treba nista posebno da svetli osim eventualno par led ventova i to je to :)) :: :: :: AMD A6 3670K@3.6Ghz@TT Frio OC :: ASUS F1A75-V PR :: 2x4GB DDR3 1600Mhz Exceleram E30122 :: ATI HD653 :: Thermaltake Soprano@Corsair VX550 :: Mushkin Chronos 60GB,2x2TB WD Gree :: Xonar D :: Altec Lansing FX4021 2.1 :: :: :: a Milose, kako ce da ti svetli bez 4 uv neonki sto sam ja kupio od tebe? :) kakvu rasvetu stavljas unutra?
dex, stavio si 16 puta LCpower meni ogavno kuciste a skupo a ovo Zalman je provereno, kakav TT, za te pare je VRH, steta samo sto ne ide i ovo napajanje uz njega:) http://www.quietpc.com/products/pc-cases/z9-cases
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.