Konfiguracija je sledeca: i5 2500k @ 4.5GHz 1.32v Asus P8Z68 V GEN3 Sapphire 6950 2GB 2x4GB Kingston Hyper X Grey WD 500GB i planiram da uzmem neki SSD i HDD od 2 TB
Imam Corsair 520w koji je star skoro 5 godina. Desavaju mi se povremeni restarti i Prime izbacuje gresku vrlo brzo. Smatram da mi je tih 520w dovoljno, ali je problem starost napajanja koje je uz to radilo i 3 godine bez gasenja. Zamenio bih napajanje, pa ako se nastave problemi, testirao bih jednu po jednu komponentu.
Mozda bih mogao da se isprsim za jos 1-2 crvene ako bas ima potrebe
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
Taj corsa je i vise nego dovaljan za tu masinu, sta je meni sve gurao , kleo sam se u njega :D Nego ajd mozda je stvarno oslabio! Sto ga ne odneses u servis da ga provere?
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K Silver Arrow SB-E Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W CM 912+ Dell U2312HM
smanji klok za cpu, ili vrati sve na default, testiraj PSU sa OCCT programom, ostavi tako neko vreme da se testira, pa ako se ne restartuje za to vreme, posle proveris kako idu voltaze, u grafikonu je sve.....
Smanjio sam na 4.4ghz i sad Prime 95 ne izbacuje gresku odmah na pocetku. Na 4.5 izbaci odmah Worker 4 gresku (0.5., a treba da bude manje od 0.4 bla bla), a ostala tri rade normalno. Ne restartuje mi se komp cesto. 2-3 puta u 7 dana. Mozda nesto i u Biosu nisam podesio kako treba. Do sad sam koristio samo Gibabyte ploce, a ovaj UEFI Bios jos uvek nisam savladao kako treba :)
Jel mozete da mi kazete sta bi trebalo da bude disable-ovano, sta enable-ovano i td.? Svuda sam nalazio razlicita podesavanja. Ok, mozda je i to normalno jer nisu svi primerci isti, ali je l postoji nesto sto svakako treba da bude iskljuceno ili ukljuceno u biosu.
Kako stvari stoje, mozda mi ustedite 10k dinara .)
:: Da li se i onda rastartuje :: :: F650GS Daka :: ::
Mozda napon iz instalacije varira povremeno (mislim za neki vec procenat) pa se desi taj restart...
Ja da imam takvu masinu svakako bih uzeo UPS. Inace kuci imam 2 zbog sigurnosti, i do sad nikad nisam imao problema tipa restart, gasenje i to... Dok pre toga jesam zato sto instalacija nije bash dobro odradjena.
Imam UPS. Dok ga nisam uzeo riknjavale su mi i ploca i HDD i graficka. Sve u roku od 6 meseci. Otkad sam uzeo UPS, a ima tome 7-8 godina, hvala Bogu nista.
:: Mozda napon iz instalacije varira povremeno (mislim za neki vec procenat) pa se desi taj restart... :: :: Ja da imam takvu masinu svakako bih uzeo UPS. Inace kuci imam 2 zbog sigurnosti, i do sad nikad nisam imao problema tipa restart, gasenje i to... Dok pre toga jesam zato sto instalacija nije bash dobro odradjena.
mislim da je ovo modularno, ako nije ima ih negde sigurno po ovim cenama ja imam 620w seasonic zmaj sta god da radim ne ubrzava fun i naravno uvek je mlak vazduh koji se izbacuje a mislim da sam iskoristio oko 590w znaci skoro knap .)
:: ...za istu snagu koju imas je 520W Seasonic SS-520 : :: http://tinyurl.com/d9gmg : :: 500 dinkica prelazi 9000 ali vredi.Od 620W je 11 `iljada,da te mozda ne boli glava buduce upgrade-ov : :: _________________________________ :: ERIN GO BRAG : : ::
cekaj,po tebi je u srbiji evro evo ovako, 9000dinara : 95evra = 95 dinara...
S`obzirom da je po zvanicnom kursu banke srbije evro 111,a verovatno u menjacnicama i vise,ovih 95 evra izadje na 10550 dinara....
i to je najjeftinija radnja,pitanje je dali i ima,a ako i ima,ovih 10550 nije daleko od 11k, ali od 9k je zaista daleeko...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: ne znam gde sti ti to gledao da je 620w 11k ali evo nekoliko oko 9 :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/seasonic-ss-620gm-620w/comp_comp_powersupply/725/58 :: :: mislim da je ovo modularno, ako nije ima ih negde sigurno po ovim cenam :: ja imam 620w seasonic zmaj sta god da radim ne ubrzava fun i naravno uvek je mlak vazduh koji se izbacuje a mislim da sam iskoristio oko 590w znaci skoro knap . :: :: :: ...za istu snagu koju imas je 520W Seasonic SS-520 :: : :: :: http://tinyurl.com/d9gmg :: : :: :: 500 dinkica prelazi 9000 ali vredi.Od 620W je 11 `iljada,da te mozda ne boli glava buduce upgrade-ov :: : :: :: _________________________________ :: :: ERIN GO BRAG :: : :: : :: ::
moc navike. malo sam prevideo taj kurs jer prvo sto radim je da pogledam cenu na netu u evro valuti odem do menjacnicu promenim u budjave dinare(zarada mi je u EUR) i kupim to sto mi treba.....
ajd ovako neka uzme neki chieftec od 650w bice to puna kapa. ja sam na seasonic 620w imao i7, 4870x2 i 6970 plus brdo nekih hardova i kulera. tako da ce chieftec gurati bez problema gore navedenu konf.
Ciftek je efikasniji, ima vise snage - ja bih ti njega preporucio.
Imam to napajanje, guralo je svasta-nesto, odlicno je. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Buni me sto svi oni PSU calculatori kazu da mi treba minimum oko 520w. A ovo moje je staro 4 i po godine, pa me to brine :: :: @F0reve :: 6950 je otkljucana, ali je jos uvek nisam klokovao :: :: Razmisljam da uzmem ovaj Seasonic od 620 ili taj Chieftec. Sta je bolje :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: that here obedient to their laws we li :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: :: ::
Sto se tice parametara u Bios-u samo namestis 100 x 45 i napon na 1.32v Nista vise ne diras. Najjednostavniji OC Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Dodacu jos malo i uzeti Seasonic SS-650A :: :: To je definitivna odluka :: :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: that here obedient to their laws we li :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: :: ::
A offset mode? Malo mi je bezveze da procesor radi na toj voltazi kad obori takt na 1.6ghz
A buni me i sto kad namestim na Load optimized default, on radi na 42x103, tj. na 4.326ghz
:: Sto se tice parametara u Bios-u samo namestis 100 x 45 i napon na 1.32 :: Nista vise ne diras. Najjednostavniji O :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Dodacu jos malo i uzeti Seasonic SS-650A :: :: :: :: To je definitivna odluka :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: :: that here obedient to their laws we li :: :: :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.