Ja koristim samo Logitech periferije i nikada nisam imao problema sa istim pa bih ti za taj novac preporucio ovaj: http://goo.gl/bUUxZ
Normalne je velicine, lepo lezi na ruci, Unifying risiver - super domet bez kasnjenja i mogucnost povezivanja vise Logitech uredjaja na isti (veoma korisno na laptopu), trajanje baterija (zamenljive, dve AA). Koristim 3 Unifying uredjaja (K350, N305 i Anywhere MX) pa stojim iza svega sto sam rekao. Sto se tice konkretnog modela, moj drugar ga poseduje vec nekoliko meseci i prezadovoljan je.
ako budes kupovao zicni moram da ti preporucim http://www.itsvet.com/proizvod/roccat-kone-roc-11-501/comp_comp_mouse/703/846 ovako nesto mada pogledaj imaju oni ibezicnih miseva ROCCAT Pyra Wireless ROC-11-510.meni odgovara ovaj jer je malo veci pa mi lezi extra u ruci ima dosta podesavanja i vrhunske je izrade samo ako ima gde da se kupi.
Roccat Pyra Wireless je, kao sto je vec receno, mali, a ti trazis `normalan`. Logitech MX610 ima losiji scroll i veliki risiver. Sto se tice HP-a, samo cu reci da je onaj `Touch scroll` ocajan za bilo koji normalan rad. I kada se to zanemari, mis je lep (subjektivno misljenje) ali bih ga preporucio samo ako imas monitor, ili bar tastaturu sa `Piano black` zavrsnom obradom. Drugacije bi mnogo odskakao. Trajanje baterija je takodje na strani M705 (do 3 godine). Sada sam se setio i da M705 ima laser koji je pozicioniran sa desne strane, ne na sredini. Na ovo bi nekom trebalo malo privikavanja. Do skoro sam koristio VX Nano i on je imao laser sa strane, samo leve. Dok ga nisam kupio, nisam ni primetio da sam pri pomeranju malo podizao bas levu stranu misa pa mi je trebalo jedno nedelju-dve da se priviknem na normalan rad. Pored toga, i danas bih ga koristio, samo da ima Unifying risiver. Drugar, npr. nije imao problema kao ja.
: :: Sto se tice HP-a, samo cu reci da je onaj `Touch scroll` ocajan za bilo koji normalan rad.
pretpostavljam da si probao misa taj ocajni `touch scroll`? mada ok ,mis je vise namenjen notebook-ovima zbog wi-fi prijema ali opet i za to ima resenje. Sem ako se ne isplati, ali ulazi u budzet.
: ::I kada se to zanemari, mis je lep (subjektivno misljenje) ali bih ga preporucio samo ako imas monitor, ili bar tastaturu ::sa:: ::`Piano black` zavrsnom obradom. Drugacije bi mnogo odskakao.
kakve veze ima uopste da li odskace ili ne odskace, kao da je to ikom imalo bitno.. monitor mat, tastatura mat a mis piano, pa kakve veze ima?
Ideja nije losa ali probao sam i osetljivost je, na zalost, uzasna. Scroll uopste ne ide glatko (sto bi bilo logicno za takav uredjaj), vec nekako `preskace` kao najobicniji tockic. Mozda samo treba privikavanja ali, malo je bzvz kad je vec `touch`. Po meni su za laptop namenjeni samo manji misevi... zbog lakseg pakovanja i prenosa, a ovaj mi tu ne spada (napominjem, opet subjektivno misljenje). A to odskakanje je meni, npr. veoma bitno... sta znam, kome ne smeta nek izvoli.
ako je tako onda jbg, meni bi bio jako bitan scroll, obicno kad hp napravi tako nesto bude kvalitetno, bas me cudi.. ali mis je stvarno prelep, ja nesto ovako skoro nisam video
:: Ideja nije losa ali probao sam i osetljivost je, na zalost, uzasna. Scroll uopste ne ide glatko (sto bi bilo logicno za takav uredjaj), vec nekako `preskace` kao najobicniji tockic. Mozda samo treba privikavanja ali, malo je bzvz kad je vec `touch`. :: Po meni su za laptop namenjeni samo manji misevi... zbog lakseg pakovanja i prenosa, a ovaj mi tu ne spada (napominjem, opet subjektivno misljenje) :: A to odskakanje je meni, npr. veoma bitno... sta znam, kome ne smeta nek izvoli. :: :: Pozdrav!
Pa da, kazem i ja, fina ideja. Igrao sam se sa njim samo pola sata pa mozda i ima neka detaljnija podesavanja scroll-a, koja ja nisam video ali, sudeci po ovim komentarima, nema: http://goo.gl/zkQ55
Aprobaj i sa A4 tech oni imaju jako jeftine i solidne miseve mozda nadjes i nesto od njihovog brenda.Nisu popularni kao logitech ali su stvarno kvalitetni nappravljeni i jeftini do zla boga
Nijedan. Za kovu+ će valjda Vuk125 da se javi pa da ti se požali, a za taj Marathon mouse ne znam šta da ti kažem, običan je.
Za te pare: Logitech G500 je bog i batina, kako oblika tako i performansi, ništa drugo mu ne prilazi u tom cenovnom rangu. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Roccat KOVA plus ili Marathon Mouse M705 ? Ova dva su u istom cenovnom rangu, a i oba mi se svidjaju... Sta uzeti :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.