Drugari pre neki dan sam uzeo Silver Arrow SB-E i malo ga uporedio sa NH-D14 :) Kuler jako lepo izgleda , kao da je hromiran ceo i nije tako glomazan, cak sta vise laksi je od NH-D14 (mislim samo na telo kulera)ali su mu ventovi podjednako ruzni kao noctuini :D , Tezi ja za montazu u odnosu na NH-D14 , kod nje je to sve jednostavnije i lakse sto se tice montaze i kacenja ventova, kod SB-E je to malo teze , moracete malo da se pomucite a mozda cak i malkice da se posecete posto su mu ivice jako ostre :) E sad ono sto je najbitnije, definitivno je bolji kuler, sa ventovima koji dolaze uz njega pri kloku od 4.5GHz pravi 4-5C razlike u odnosu na NH-D14, dok sa noctuinim fanovima daje cak za 1-2C vise temperature u odnosu na noctuu(predpostavljam da je to zbog sirine kulera jer je telo pravljeno da se kace veci ventovi, sa 12cm fanom se hladi samo dve trecine kulera) Sve u svemu zadovoljan sam :) evo malo i slika da vidite kako sve to izgleda :)
Milanče, čestitke na kupovini. SE ima daleko zanimljiviji dizajn nego monotona Noctua. Tu su negde, razliku očigledno navlače i fanovi, dobro što si se setio da probaš i sa Noctua-inim originalnim fanovima. Mogao si da napraviš i neku sliku sa fanovima na kuleru :)
I zašto čoveče ne opereš patike? Kuler se sija, a patike blatnjave
Rekoh ja da je cooler mrak :) Bravo Milane jabuko sa grane. Svidja mi se cela masina,to je pravi entuzijazam. Drago mi je kad vidim da neko voli i uziva u ovim stvarima i raduje me to. Sve pohvale i nek te i cooler i zver masina sluzi dostojanstveno!
@tortojed - hvala, nije DSLR ali je pristojan , u pitanju je Canon G9
@Mortificat - Hvala :) jester lepsi je od Noctue , noctua je duze na trzistu pa je mozda i malo dosadila ali je jako dobar kuler i jako pedantno izradjen, imas na poslednjoj fotografiji sa kulerima, nisam hteo da ukljucujem blic jer su mi trenutno kakis boje u kucisti XD
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K Silver Arrow SB-E Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W CM 912+ Dell U2312HM
@SkyFire - da znas da jeste, bas mi je nekako puno srce sto ga posedujem :) Jedino sto me sad boje u kucistu malo iritiraju ali regulisacu to nekako .)
Brate nemoj da zezas,vidis da ti se boje venta slaze sa nalepnicom od napajanja :) Ma masina je zver u kompletu,cooler je samo slag na tortu :) (ne mislim na naseg tortojeda :D )
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: Sa srecom ti bilo i opet da ti ne padne na nogu : :: :: I dalje tvrdim da trebas kolaz papirom da oblepis kulere u nekoj crnoj ili crvenoj :: :: Edit: A sta ces da radis sa Nocom?
Odlican kuler i meni se vise svidja od Noctue. Samo malo je cudno sto i jedna i druga firma imaju takve boje ventilatora ?? Ko namerno da se takmice cija ce boja biti ruznija. Inace kuler nija hromiran nego je to postupak niklovanja. Bakar se nikluje iz razloga da nebi dolazilo do oksidacije i patiniranja istog.[ recimo kad ga pipnes ]
Čisto onako, čemu bacanje para na Extreme verziju ploče ako ne držiš vodeno hladjenje za extremni OC i 3x GPU-a, pošto je ploča namenjena baš za to? __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Pa tu si donekle u pravu, ali nije jedino ona namenjea za te stvari ima i drugih ploca .) Uzeo sam je nesto jeftinije tako da se za taj novac itekako isplati :) Sto se tice vodenog, razmisljao sam , ali posto ploca nema pisanu garanciju nebih da rizikujem jer nisam nesto strucan u tome pa mi mozda malo procuri voda na MB XD Zato idem na high-end vazdusne kulere .) A i da ti kazem bas sam imao neki merak na tu plocu :D
@Dexter - hvala brate, mozda jednog dana i legne neko vodeno :)
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K Silver Arrow SB-E Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W CM 912+ Dell U2312HM
:: Čisto onako, čemu bacanje para na Extreme verziju ploče ako ne držiš vodeno hladjenje za extremni OC i 3x GPU-a, pošto je ploča namenjena baš za to :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Daj ne kenjaj bre , imas para za te bolesne komponente i davis ih za vazduhom, ako je frka nek ti ugradi neko ko se razume u to vodeno hladjenje ili na kraju sta te kosta da ti ugrade u nekoj prodavnici gde i kupis to vodeno hladjenje?
Stvarno greota...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Pa ako si je platio niže onda ok, nego rekoh da nemaš `Lepi Sale` sindrom, bacanje para na komponente koje ti ne trebaju.
Ploča je najbolja moguća, tu nema rasprave uopšte... :) __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Pa tu si donekle u pravu, ali nije jedino ona namenjea za te stvari ima i drugih ploca .) Uzeo sam je nesto jeftinije tako da se za taj novac itekako isplati :) Sto se tice vodenog, razmisljao sam , ali posto ploca nema pisanu garanciju nebih da rizikujem jer nisam nesto strucan u tome pa mi mozda malo procuri voda na MB XD Zato idem na high-end vazdusne kulere .) A i da ti kazem bas sam imao neki merak na tu plocu : :: :: @Dexter - hvala brate, mozda jednog dana i legne neko vodeno : :: :: Asus Maximus Extreme-Z :: Intel ® Core™ i7-2700K Silver Arrow SB- :: Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5 :: ASUS GTX 580 DC I :: SSD Crucial M4 128g :: Seasonic X-Series 660 :: CM 912+ :: Dell U2312H :: :: :: Čisto onako, čemu bacanje para na Extreme verziju ploče ako ne držiš vodeno hladjenje za extremni OC i 3x GPU-a, pošto je ploča namenjena baš za to :: :: __________________ :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: ::
Ahahaha, dobar si XD Veruj mi dosta sam razmisljao o vodenom, i mozda se castim tamo posle letovanja, videcemo, kupovacu deo po deo (sta naleti povoljno) isto kao i kada sam sastavljao komp.:) Jer verujte mi nista nije placeno po punoj ceni .)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.