Treba mi pomoc , drugar ima ovaj mis i gasi mu se sam od sebe dok igra , znaci mis se samo ugasi, sta moze biti problem? Imam doticni mis al nikad mi se nije tako nesto desavalo, al se secam pre jedno 2 god dok sam imao x7 tako se poceo ponasati, znaci samo odjednom sam od sebe poceo da se gasi, nosio sam na reklamaciju i dobio sam drugi al bez obrazlozenja sta je bio kvar... Ako neko zna resenje pomagajte, takodje mis je kupljen u pazovi on kaze da je radnja zatvorena a ima njihovu garanciju, tako da neznam kako bi mogli reklamirati mis ?
A jel se zna ko uvozi logitech i da li bi mogli nekako da reklamiramo preko uvoznika , mis ima 3 godine garancije bar koliko ja znam toliko bi trebao imati. Kanterista jeste , jos jedan mi se zalio isto prijatelj iz CG isti problem ima, nasao sam nesto po netu npr ovo http://goo.gl/qjQda Na nekom forumu sad koliko sam shtavio procitao sam da je problem u krakom spoju pri ulasku kabela u mis , uglavnom nigde nisam nasao tacan odg, a koliko vidim ovo je problem za reklamaciju. E sad neverujem da mu se daju neke pare sa drugi a ovog g500 da zaboravi, valjda ima neko resenje .
Posalji mai logitech podrsci za evropu, to mozes preko njihovo sajta. Lepo objasni u cemu je problem, daj im podatke sa misa (product id, serial number itd) i dobices odgovor. Ja sam tako uspeo da izvucem zamenu MX 518 i poslali mi g500 posto ga vise nemaju.
Imao sam slican problem sa logitech G9 posle 3 godine koriscenja, mis se iskljucuje-ukljucuje u windowsu i igrama, usb kabl je gubio kontakt na ulazu u kuciste misa, otvorio sam mis, presekao defektni deo usb kabla, spojio sa konektorom i mis radi bez greske.
eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
to se redovno desava na svakom misu kad ljudi zatezu misa i lome USB kabl koji se naravno kad-tad prekine, uglavnom masa..
:: Imao sam slican problem sa logitech G9 posle 3 godine koriscenja, mis se iskljucuje-ukljucuje u windowsu i igrama, usb kabl je gubio kontakt na ulazu u kuciste misa, otvorio sam mis, presekao defektni deo usb kabla, spojio sa konektorom i mis radi bez greske :: :: eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski :: :: :: ::
Ja licno kabl od misa nikad nisam zatezao do granice cupanja (prilicno je dugacak tako da ima dovoljno lufta na stolu, bez da se cima), ali klasicno lomatanje tipa levo-desno je ucinilo svoje ...
eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
znam na sta mislis, i nazalost to je Ahilova peta svakog misa, ali bukvalno svakog, mislim da je greska sto su presvlacili gumeni kabl, to po meni nista ne znaci, samo je teze uvuci to u kuciste kao prvo. A kao drugo uopste nema veze sa savijanjem kabla oko kucista ako su hteli da naprave kao neku zastitu. Trece, od prljavstine, habanja itd. malo se upropasti konac, a da je guma fino bi se cistilo alkoholom. Kod G700 mi se svidja kako su ga napravili, kabl je zaista ojacan i na kraju ima veliku gumu koja sprecava savitljivost, sam kabl NE MOZE da se slomi, kao sajla je, ali to je i problem zbog krutog kabla jer kada se utakne mis se otezano vuce po podlozi, opterecen je.
Najbolji kabl na misu koji sam imao prilike da vidim i koristim je kod SideWinder X8 misa, kabl su uradili profi, tanak je i vrlo savitljiv, ali ne i lomljiv, kao da je od silikona, savrsen je, ali zato je mis sranje tesko jbg.
:: Ja licno kabl od misa nikad nisam zatezao do granice cupanja (prilicno je dugacak tako da ima dovoljno lufta na stolu, bez da se cima), ali klasicno lomatanje tipa levo-desno je ucinilo svoje .. :: :: eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski :: :: :: ::
U pravu si taj konac je problem, i posle seckanja vise nikad ne mozes uvuci kabl sa buzirom u kuciste misa, usput da li znas da li i gde ima da se kupi onaj mali beli konektor za 5 zicica u kucistu misa ili kompletan usb kabl sa istim da ne koristim micro lemilicu, bilo bi dobro zameniti kompletan kabl. Jedno je sigurno kad ovaj rikne moj sledeci mis je logitech G700 jer i kao wireless i kao usb ima extra performanse, onaj usb prikljucak je mama, ali bih ga sigurno koristio kao wireless.
:: U pravu si taj konac je problem, i posle seckanja vise nikad ne mozes uvuci kabl sa buzirom u kuciste misa,
pa zavisi koliko si vest sa termo buzirom:) dacu ti savet kako to fino mozes da uradis sledeci put, navuces neki buzir odgovarajuce velicine, tako da moze da predje preko kabla i konca, raseces konac tako da njega ne planiras da ubacis u kuciste vec samo gumu, navuces buzir na gumu i malo pecnes toplotom da se istanji a da se ne zalepi za gumu, malo jace povuces i onda mozes da ga ubacis u kuciste zajedno sa buzirom do konca, a drugacije ne moze da udje jer je uvek siri:)
usput :: da li znas da li i gde ima da se kupi onaj mali beli konektor za 5 zicica u kucistu misa ili kompletan usb kabl sa isti :: da ne koristim micro lemilicu, bilo bi dobro zameniti kompletan kabl.
neces to naci nigde ako ne nadjes u Kelco-u. Nego znas kako sam ja to radio, recimo na grafickoj karti, ne treba ti micro lemilica uopste nego normalna, ono neka srednja, ne bas za oluke, treba ti i neki mali skalpel, ja koristim to. Lagano i pazljivo izvuces pin po pin direktno iz konektora pomocu skalpela koji ti sluzi da podizes plastiku koja drzi pin da ne izlazi iz kucista, zatim samo zalemis na postojeci mali kablic ili nalemis slican kablic direktno na pin(ima uvek malo mesta da se prilemi), ne stavljas preterano kalaja da bi mogao fino nazad da ga uglavis ponovo, dakle pozeljno je da imas onaj tanki precizan kalaj. Na grafickoj su mi bili jako sitni pinovi ali uz malo truda i volje moze bas lepo da se uradi, stavis ako hoces i tu termobuzir da ojacas, ili na ceo konektor zajedno sa kablovima tako da se nikad ne izvuku..
A znam sta ti se desilo, verovatno si pokidao ili ostetio neki kablic dok si vadio iz jack-a? Za to uvek koristis neki mali ravni srafciger koji ti sluzi kao pomagalo da sto lepse odvojis konektor od ploce, samo malo napregnes zabice i ne diras kabl, samo konektor, nikad neces imati problem i neces nista polomiti.
:: :: eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski :: :: :: ::
Nisam pokidao kablic, jer nisam hteo da ih cupam posto je stvarno dosta sitno, imam mali srafciger za takve pipave stvari ali to sam ostavio kao zadnju soluciju, zice sam presekao na 15 mm od konektora skinuo2 mm izolacije na svakom,navukao na drugom kablicu tanku izolaciju, zalemio sa neverovatno malo kalaja svih 5 zica i navukao izolaciju na spojeve, tako da bi moglo sve ponovo da se vrati u kuciste misa a da pri tom ne dotice nista od elektronike i mehanike istog. Hvala na savetu, sledeca intervencija ce biti servis konektora :) ako ne pazarim g700
G700 je daleko kvalitetniji i udobniji mis od G500, tako da znas :).
:: Nisam pokidao kablic, jer nisam hteo da ih cupam posto je stvarno dosta sitno, imam mali srafciger za takve pipave stvari ali to sam ostavio kao zadnju soluciju, zice sam presekao na 15 mm od konektora skinuo2 mm izolacije na svakom,navukao na drugom kablicu tanku izolaciju, zalemio sa neverovatno malo kalaja svih 5 zica i navukao izolaciju na spojeve, tako da bi moglo sve ponovo da se vrati u kuciste misa a da pri tom ne dotice nista od elektronike i mehanike istog. Hvala na savetu, sledeca intervencija ce biti servis konektora :) ako ne pazarim g70 :: :: eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski :: :: :: ::
imam i ja G9 jos uvek i to s razlogom, zaista kvalitetan mis i prijatan za ruku
:: Za G500 ne znam posto ja imam G9 :) :: :: eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.