Moze li neko da me posavetuje koji cooler, ventilator i pastu da pazarim koji treba da se stave na c2q 9550 (lga 775)? Procesor nije niti ce biti klokovan ali, izgleda, da je vek box coolera dotrajao cim mi u idle ne spusta ispod 45, pod opterecenjem ide i na 85-90!!!
Kupi najobicniji od neke poznatije firme, ako neces da klokujes svaki aftermarket je bolji od box-a. Uglavnom svi imaju na sebi termalnu pastu.
TX3 bi preskocio kad je u pitanju Intel, zato sto ima retardirani sistem kacenja na plocu, pa moze da pravi probleme onom ko nije ispraksovan pri skidanju i namestanju. Uzmi neki koji ima Bracket
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Pozdrav dobri ljudi :: :: Moze li neko da me posavetuje koji cooler, ventilator i pastu da pazarim koji treba da se stave na c2q 9550 (lga 775)? Procesor nije niti ce biti klokovan ali, izgleda, da je vek box coolera dotrajao cim mi u idle ne spusta ispod 45, pod opterecenjem ide i na 85-90!! :: :: Hvala unapred :: :: L
Gledaj neki Hyper 212 ili ako ISKOPAS vendetu 2 negde ili ensto u tom rangu (video sam polovan ifx-14 za slican kes, ako nadjes tako nesto jos bolje)! :)
Kad trazis pomoc bitno je da budes jasan jer sve ima svoje. Posto nisi napisao sa koliko para raspolazes ljudi su zakljucili da para nemas i da trazis bilo kakvo jeftino resenje, pa su ti predlozili to sto su ti predlozili. Ako pare nisu problem uzmi Noctua NH-D14 ili COOLER MASTER Hyper 612S
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Ako ti je cena ne bitna idi na Nocta NH-D14 i zavrsi posao.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Ljudi :: :: puno vam hvala! Mislim da su Hyper 212 i Xigmatek Gaia SD1283 sasvim ok mada cu potraziti i Cooler Master - GeminII SF524 - RR-G524-13FK-R1 :: :: @Miskoniu :: :: Ako nisam napisao cenu, onda moze biti samo jedno - cena nebitna.
Onda pogledaj kako naleze taj box, ja bih rekao da ti verovatno jedna zabica nije legla kako treba, jer taj box mora da radi posao, ne moze toliko da digne temperaturu procesora ako lezi kako treba. I eto, cena nebitna, tako da neces platiti nista, sto je u slucaju (ne)bitnosti potpuno sve jedno kao i da si stavio vodeno hladjenje od 200 eura, jer nije bitno, tj. nebitno. Shvatas?
Kupi TX3 jer ima standardan intelov sistem kačenja. Sa ostalima ćeš morati da vadiš ploču iz kućišta da bi nakačio cooler!
Gliga je smotan, ili ima ćevape od prstiju pa nije mogao da postavi cooler, zato je čovek kupio cooler koji može da nakači - Noctua D14 :D __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Ako si raspolozen za `polovan` kuler mislim da trenutno ima jedan megahelem na bench oglasima za 30 eura , sto je po meni odlicna kupovina ... Mada koliok sam te razumeo ti nisi menjao pastu na procu , vec imas box kuler koji staoji sa `default` pastom od kad si ga kupio,ja bih u tvom slucaju dao 500/600 din za bolju pastu , kad vec neces da klokujes nema potrebe da se trosis. Ako ipak resis da kupis nov kuler ja bih ti preporucio Lokija ( Xigmantek Loki SD963 oko 10 eur jeftiniji od Gaia-e) a mozes i thermaltake contact 21 oba su ti oko 15 eura , ako ipak ides na neshto ja bih kupio Vendetu 2 (proveri u tehnoms mozda imaju jos uvek).
Vendetta 2 je dobar izbor takodje, ima Intelove one žabice. Mislim da većina popizdi kad kupi dobar cooler i shvati da mora ploču da vadi napolje, a ne planira neki mega OC.
Uz sve te coolere se i dobija malo paste tako da mislim da neće imati potrebu da kupuje zasebno pastu ako ništa drugo... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Mali dodatak, vecina vecine poludi kad sazna da i pored toga sto ima rupu za montiranje kulera na kucistu da ce opet morati da skida plocu...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Vendetta 2 je dobar izbor takodje, ima Intelove one žabice. Mislim da većina popizdi kad kupi dobar cooler i shvati da mora ploču da vadi napolje, a ne planira neki mega OC :: :: Uz sve te coolere se i dobija malo paste tako da mislim da neće imati potrebu da kupuje zasebno pastu ako ništa drugo.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Pa može, ali dobiće par stepeni bolje temperature. Q95xx serija ionako radi na 80c kad se upregne sa box coolerom, a ulaganje od 2000 dinara će da mu produži život ako ništa drugo.
@miskonius, +1. Isti problem imam sa H50 i Sniperom. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: :: :: :: posto necec OC taj box je sasvim ok, samo promeni pastu i stavi ga lepo.
@Daum Standardni retardirani sistem kacenja. Imao sam muke da zakacim moj TX3 jer mora da se zapne unakrsno kako bi se oni pipci rasirili i uhvatili za plocu sa zadnje strane. Problem je sto se pri pritisku neke ploce ugibaju i onaju siljak udari u lim iza ploce. Tada nastaje problem jer ne moze da postavis kuler na procesor, vec moras da vadis plocu. Ja srecom nisam vadio plocu jer sam iskopao neki sopstveni sistem.Jos ako zajebes pipak, mozes da bacis kuler. Cudi me kako nisam napravio hladne lemove od pritiskanja? Sta je problem da se jednom skine ploca? Roknes bracket sa zadnje strane i uzivas. Menjas pastu kad hoces za par minuta, a i pravi daleko bolji pritisak na povrsoinu procesora od retardiranog intel sistema.
:: Kupi TX3 jer ima standardan intelov sistem kačenja. Sa ostalima ćeš morati da vadiš ploču iz kućišta da bi nakačio cooler :: :: Gliga je smotan, ili ima ćevape od prstiju pa nije mogao da postavi cooler, zato je čovek kupio cooler koji može da nakači - Noctua D14 : :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
ja taj problem resio sa TT Overseer-om... Na CM 690 II Advanced mi je falilo bukvalno 5mm da rupa bude sira da bi Z600 zakacio ljudski... A koliko sam puta do sad to morao da radim u zadnjih nekoliko meseci. nista me ne pitaj...
:: :: @miskonius, +1. Isti problem imam sa H50 i Sniperom :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: :: :: :: :: posto necec OC taj box je sasvim ok, samo promeni pastu i stavi ga lepo.
Zemljace zajebi ove budalastine sa skupio hladisama...
Lepo si naveo da neces da cpu nije OC i da te to ne zanima... ali si zato dobio predloge za haldisu od 50E...
VMARC ti je dao vise nego dobar savet, jednostavno taj fabricki hladisa kad ga namontiras pravilno mora da hladi kako treba... razlika izmedju njega i onih skupljih ne moze biti veca od 3-5°C, a izmedju onih od 50E i onih od 100E ne moze biti veca od 2°C...
I ti onda kao kupis neki jeftiniji CPU da kao ustedis na njemu posto ces jelte da ga OC, pa onda kupis hladisu od 100E da ohladis to OC sranje koje pri tome moze da radi vrlo nestabilno umesto da si si se odmah otvorio za skuplji CPU i da ne moras da radis OC... mada ces za par godina i na takvom CPU morati da radis OC da bi odrzao isti ozdiv u realnom radu...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ok, vidim ima predloga milion, pa da malo suzim konkurenciju :: :: 1. samo da se lako stavlja na CPU (bez upotrebe bilo kakvih cekica, busilica... :: 2. bilo bi super da cooler i vent. dolaze zajedno u kompletu :: :: Ljudi, hvala vam jos jednom, nadam se da ne davim mnogo.. :: :: Pozdrav :: :: :: :: P.S :: Kuciste je Armor+ a ploca p5qpro
Kosa mi se digne na glavi kad čujem ljude da kažu ovako nešto. Zar je toliki problem da se izvadi ploča i montira kuler??? Razumem da je smor ako to radiš često, ali većina to radi samo jednom i ne misli više o tome. Zato, nemojte tripovati čoveka. Ako nije siguran da zna kako da montira kuler, nek nađe nekog ko je stručniji.
prvo, to sto kod nekih kucista ne mora da se skida ploca pri montiranju je MNOGO korisna i prakticna opcija, razumem da tebi nije problem da skidas plocu jednom u zivotu ako npr imas samo graficku kartu na njoj i jedan sata kabl za dvd, jedan za hdd, ali nekima oduzima mnogo vremena, pricam generalno, nevezano za ovu temu.. 10x je lakse montirati tako kuler kao prvo, lakse je postaviti prvo plocu pa onda masivan cooler na nju nego srafiti plocu sa sve kulerom za kuciste.. ne razumem zasto ti se digne kosa na glavi, mislim konstatacija ti je malo bez veze..
:: Kosa mi se digne na glavi kad čujem ljude da kažu ovako nešto. Zar je toliki problem da se izvadi ploča i montira kuler??? Razumem da je smor ako to radiš često, ali većina to radi samo jednom i ne misli više o tome. Zato, nemojte tripovati čoveka. Ako nije siguran da zna kako da montira kuler, nek nađe nekog ko je stručniji :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
Meni i nekima nije problem da izvadimo ploču, ali nekima je to cimanje jbg jer se i plaše da ne zeznu nešto. Zato i kažem da je bolje rešenje cooler sa Intel nogicama.
@Maliabner, ne može razlika izmedju box coolera i onog od 50 da bude par stepeni, budi siguran. Idle temperature bi mu se smanjile za 10c dok bi maximum sišao i do 20 na base clocku. Pa nismo svi budale što kupujemo skupe coolere... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.