Da je moj legendarni LC power 600w - h preminuo sinoc oko 23:00...
Kod Dunje izbio osigurac i nestade struje, komp je naravno bio upljen u tom trenutku, zatim nakon toga, nece da se upali niti daje bilo kakvu reakciju za paljenje.
Turim neku shugavu borovnicu od 500w sa kompa od njenog tate i radi sve normalno.
To napajanje je preguralo za ovih3 godine moju masinu i upgrade a zatim u dunjinu masinu i sedece upgrade-e:
Athlon II x4 sa gtx 260 Athlon II x4 sa gtx 470 Phenom II x6 sa gtx 470 + 7x 12cm ventilatora Athlon II x4 sa 9600 GT Athlon II x4 sa gtx 550 ti
i tu mu bi kraj...
Narucio sam http://goo.gl/vA18M za 4700 din ako je onaj ubogi LC sa H oznakom koj ima po 2x 15A na 12v granama ovaj od 23+25A ce biti extra za dunjinu masinu a i za neki buduci upgrade http://goo.gl/C8NCo
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: I nikom nije palo napamet da proveri ono osnovno: odsrafi 2 srafa, locira osigurac na ploci i proveri unimerom da li je u prekid :: :: Sta ces.. :: ::
ili Chieftec. jel nisi posle vise imao problema sa SpinPoint-om?
:: Ne mogu da suzdrzim suze.. :: Otislo je casno u nepovrat.. :: Pa bolje uzmi GP3, to ti je bolja vatrijanta.. :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
masino, iskreno ne verujem da je otisao samo osigurac, znas i sam u koliko slucajeva je bilo da ode samo on
:: Pardon, 4 srafa.. :: :: :: :: I nikom nije palo napamet da proveri ono osnovno: odsrafi 2 srafa, locira osigurac na ploci i proveri unimerom da li je u prekid :: :: :: :: Sta ces.. :: :: :: ::
Sad stizem sa vestima iz obliznjeg servisa , zato sam i sad postavio temu, ode skroz , izgore,garancija istekla,ALI NISTA NIJE POVUKLO ZA SOBOM.
Ma i ovo ce da bude skroz ok, problem je sto je ovo bas iznenadni trosak,apsolutno ne planiran, a bukvalno svaki dinar mi sad znaci, pogotovo 1000 ili 1500 din vise.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Nope. Moja dijagnoza je da mu se nesto zabagovao firmware Ali ona podjednako zvuci beze veze kao i sve ostale, HDD je 100% ispravan i za sad radi bez problema... Mada neki dan bi trebalo da napravim akciju, i odnesem ga kod do drugara pa da vidim dal ce i onda da jede govna
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: ili Chieftec :: jel nisi posle vise imao problema sa SpinPoint-om :: :: :: :: Ne mogu da suzdrzim suze.. :: :: Otislo je casno u nepovrat.. :: :: Pa bolje uzmi GP3, to ti je bolja vatrijanta.. :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: ::
pa sto mu ne stavis novi firmware? naravno prvo backup
:: Nope. :: Moja dijagnoza je da mu se nesto zabagovao firmwar :: Ali ona podjednako zvuci beze veze kao i sve ostale, HDD je 100% ispravan i za sad radi bez problema.. :: Mada neki dan bi trebalo da napravim akciju, i odnesem ga kod do drugara pa da vidim :: dal ce i onda da jede govn :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: ili Chieftec :: :: jel nisi posle vise imao problema sa SpinPoint-om :: :: :: :: :: :: :: Ne mogu da suzdrzim suze.. :: :: :: Otislo je casno u nepovrat.. :: :: :: Pa bolje uzmi GP3, to ti je bolja vatrijanta.. :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: ::
Bash zbog toga , pokusaj da nabavish neki Ups po povoljnoj ceni... Da si imao ups, komp se ne bi ugasio i preziveo bi udar, u prevodu sad ne bi pucao 4700din....
Inace imam isto takvo napajanje GP2 6550 v2.2 , kupio sam ga pre 3godine za nekih 4200din koliko se secam, prezadovoljan sam, josh se ne greje u opste...
ma bre, ne mislim da mu zamenis firmware, vec upgrade, inicijalni, instalira se kao wizard, nista specijalno, to sam mislio, to mora da moze. Da, ja imam F3 1TB koreanski (a ne kinez) koji se cuje kao Hitachi:)
:: Menjanje firmware nije moguce na Samsungovim HDD-ima a i koliko ja znam :: menjanje firmwera je moguce samo na PATA HDD. :: Bese i ti imas SAmsung F3 :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
A utišavanje samsunga može da se uradi na nekoliko načina
:: Menjanje firmware nije moguce na Samsungovim HDD-ima a i koliko ja znam :: menjanje firmwera je moguce samo na PATA HDD. :: Bese i ti imas SAmsung F3 :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
E jbg, sad mora da se uzme napajanje, a ako je ubogi pokojnik sve kompove i upgrade-e preziveo ovo ce da bude jos bolje.
Ups je uvek dobra solucija, ali sada bi verovatno on zviznuo umesto napajanja, tako da me trosak u ovom slucaju gde napajanje nije nista povuklo za sobom dodje na isto.
Ako si vec toliko vezan za dobri stari LC 600 (a kuburis sa parama).
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ja bih opet naručio 600h, da jebe oca ako se nije isplatilo već dva puta. :) To koje si naručio će mu leći k`o budali šamar, sasvim dovoljno. Što se tiče komentara da je matora serija, ja bih rado sada kupio novu mečku 190d da ih ima u prodaji, i ne bih se bunio što je matora.Džabe što nauka napreduje kad je kapitalisti ubijaju sa sve lošijim kvalitetom. :)
Prirastao mi za srce taj LC, posteno je radio dok su ga svi pljuvali i potcenjivali, a ubi ga osigurac, zverski sa ledja, i to dok je posteno bio na poslu...
:: Koliko si ga namucio, mozda mu je i bilo vreme.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.