Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Nesnosan problem sa mišem
STRANA 1 OD 1
ilicstefan Nesnosan problem sa mišem 03.03.2012. 22:19 T44516

status: user
broj poruka: 1577
Ovaj problem mi već ide na živce duže od 6 meseci, rešio bih ga i ranije ali mi nije tako bockao oči do sada. Naime s vremena na vreme miš podivlja. Recimo ja pomerim kursor na gore a on umesto na gore ode brzinom svetlosti na dole i nastavlja da ide dole, ili sam od sebe kada ga pomerim počne da se pomera haotično. Takođe sam primetio da nekada kada ga ostavim mirno počne sam od sebe veoma sporo da se pomera.

U pitanju je obični Logitech crni miš kojeg svi imamo. Da li je miš neispravan, podloga ili nešto drugo. Koristio sam crnu podlogu koja je skroz jednobojna i ovo se dešava.

Ko kaže da čovek ne može da leti?

http://www.youtube.com/watch?v=KwVDgTxr7fM
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miskonius I meni se to desava 03.03.2012. 22:23 #403751

broj poruka: 4420
jednom mesecno...
Verovatno smo sjebali srednji klik na misu
Ili je to nesto do bangavog W7
ili Adobe...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

ilicstefan Izveo sam jedan čudan eksperiment 03.03.2012. 22:30 #403753

Uzeo sam obe podloge, jednu crnu, skroz crnu, međutim od silnog korišćenja uglačana je u sredini pa malo baca odsjaj. Druga potpuno nova podloga ima jedno blesavo lice i 2 velika bela oka. Kada brzo prevlačim miša preko tog uglačanog na crnoj, i preko ovih očiju na ovoj novoj, dešava se ovaj fenomen.

Malo mi nije jasno zašto se to dešava jer sam i pre imao šarene podloge i nije se ovo dešavalo, čak sam i drugog miša probao i isto je.

Miskonius Ne stigoh da editujem... 03.03.2012. 22:33 #403754

broj poruka: 4420
Mozda i senzori brljave...
Ja koristim crnu veliku podlogu i kazem samo jednom mesecno se dessi, i to uglavnom u Mozilli (ne pamtim da mi se desilo u Windows Exploeru)
Misterija...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

ilicstefan evo sad videh odgovor posle malo guglanja 03.03.2012. 22:50 #403761

Ili laserski miš ili da jednostavno kupim jednobojnu podlogu. Baš sam se izbedačio, nova podloga mi je poklon i sad ne mogu da je koristim, doduše mogu u normalnom radu, ali prilikom igranja je nemoguće, miš previše skakuće kako je njemu volja.

codeus ... 03.03.2012. 22:52 #403762

broj poruka: 4054

stavi najobicniji beli papir a4 iz stampaca .. ako i na njemu brljavi .. (a verujem da nece) onda ga baci mackama

ja npr koristim vec godinama staklenu podlogu ... i nemoze da se uglaca i da mi zbog tog ..od-s`-jaja... brljavi senzor

-ShonE- Laserksi 04.03.2012. 00:19 #403771

broj poruka: 3529
Bas htedoh da ti napisem da kupis lepo laserski, najjeftiniji Logi, mislim da mu je oznaka RXxxxx, i nema glava da te boli, vuci ga po kakvoj hoces podlozi. Ti opticki nisu ni za macku. .)
Hoce da brljave i te kako, pogotovo posle izvesnog vremena kad im one sitne dlacice i prasina se zavuku dole na optiku, pa eto, ako nista drugo, stavljaj pod hitno jednobojnu podlogu i redovno izduvavanje odozdo(ciscenje).

Sve mi se cini da ti opticki misevi nisu vise kao sto su nekada bili, setite se samo microsoftovog intelli mouse-a, e to je bio mis, cak mislim da ga jos uvek negde po ormarima imam, bilo mi zao da ga bacim, radio je kao sat do poslednjeg dana koriscenja, a opticki je. Hm!

https://sites.google.com/site/qualitymod

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
FordP Re: Izveo sam jedan čudan eksperiment 04.03.2012. 08:23 #403790

broj poruka: 133
Problem je u plastifikaciji i uglačanosti podloge.
Dobiješ neku varijantu holograma, ne odbije svetlost pod dobrim uglom nazad, nego pod `čudnim`.
Ja zbog toga uzimam podloge koje na sebi imaju platno i nisu plastificirane.
Poslednju podlogu platnenu sam zamenio kada je počela da radi taj efekat koji opisuješ.
A da je pologa u pitanju znaš zato što više reaguje na nekim mestima na podlozi da je miš upitanju bilo bi svuda isto.

:: Uzeo sam obe podloge, jednu crnu, skroz crnu, međutim od silnog korišćenja uglačana je u sredini pa malo baca odsjaj. Druga potpuno nova podloga ima jedno blesavo lice i 2 velika bela oka. Kada brzo prevlačim miša preko tog uglačanog na crnoj, i preko ovih očiju na ovoj novoj, dešava se ovaj fenomen
::
:: Malo mi nije jasno zašto se to dešava jer sam i pre imao šarene podloge i nije se ovo dešavalo, čak sam i drugog miša probao i isto je
:: Ko kaže da čovek ne može da leti
:: http://www.youtube.com/watch?v=KwVDgTxr7f
gilopile ... 04.03.2012. 08:38 #403792

broj poruka: 9459
Okreni ga na ledja i ostavi tako jedno vreme i vidi da li ce se strelica pomicati. Ako se isto ponasa i pocne da luduje, onda je nazalost zavrsio. Mada ga treba rasklopiti i eventualno pregledati da li ima negde da je pukao lem i sl. Oce to od `neznog rukovanja`:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

ilicstefan Hvala svima na pomoći 04.03.2012. 11:19 #403803

U pitanju je podloga. Okretao sam miš na leđa i probao sam još jednu jednobojnu podlogu i to skakutanje se ne dešava. Definitivno je ili laserski miš ili jednobojna mat podloga koja ne baca odsjaj.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs