lc power 6550 v2.0 standby +5v=3.629 jel to moze da pravi problem ?posto mi se povremeno ugasi komp sam od sebe .ostali naponi prelaze nominalne vrednosti fisko
kad vratis na default dali i dalje dobijas tu poruku ..
nisi rekao koja je ploca .. ali pretpostavljam da je MSI ??
ako je MSI i na defaultu dobijes tu poruku kada malo opteretis cpu/ili ne sto je jos gore
a PSU ti je propisne snage ...
imas problem sa jednim kontenzatorom na ploci .. treba ih sve promeniti oko procesora .. nema veze sto je nova ploca izgleda da su dobili falsh seriju u proizvodnji
Vec sam sprzio jednu tu plocu pre nekoliko meseci i dobio drugu u garantnom roku. Bukvalno je umrla pri boot-u. Nisam stigo ni 7 dana od kupovine da je koristim. (Procesor je PII 550 X2 nije otkljucan)
PSU daje sledece voltaze.
3.3V od 3.120 pa do 3.168 5V od 4.78 do 4.830 12V od oko 11.78 mada zna da padne i nize.
Sve je sad na default sem memorije koju sam podigao na 1.6V da otpisem problem sa njom.
Problem se skroz random za sad javlja.
Prva manifestacija je 16.12 a od tad nakon ove jake zime, je cesce, mozda je struja bila losija.
Da je bar stalno pa da pozajmim napajanje i probam.
Da krenem od napajanja ili da cekam da se ploca nekako sprzi da bi uvazili garanciju, ako je ona?
Promeni ga obavezno,imao sam isti slucaj kao i ti,samo na lc power 5450 koje je isto bilo 4-5 god. staro i prezivelo svakakve torture pa cak i GTX260 :) Na starom kompu mi je radilo sa x2 athlonom i 3870 bez problema ,ali kad sam ga prebacio u nov racunar,athlon 455 i prvo je bila 3850 pa onda 4830 i na kraju sela 5770 i tad je pocelo da pokazuje znake izdisaja,dakle potpuno isto kao tebi,par sati igranja i nista,a kad je na desctopu zapuca,tj. samo se komp restartuje iz cista mira kao da si izvuko utikac,odjednom. Uzo sam lc6460 i nikakvih problema nisam imao,ali sam ga ustupio prijatelju i uzeo lc6560,ovih dana cu i njega da ustupim drugom prijatelju :) a kod mene ce da sedne 6650 V2.3,novo,ali za upola cene :)
Planiram novo napajanje, samo da se neko uklopi do 35e Otvoricu novu temu kad nadjem nekoliko komada koji se cenovno uklapaju, nemam pojma da li da uzimam LC office seriju ili Chiftec arena seriju ili nesto trece
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.