Imam jedan problem, naime reč je o `error W2 Invalid Pers`, koji se pojavljuje na njegovom displeju, kada pokušam štampu preko PS drajvera za isti, skinutih sa HPovog sajta. Naime, čitao sam po nekim forumima da treba da se instaliraju Post Script fontovi u sam štampač, ali nemam ja memorije u tom štampaču, ili možda imam A NE ZNAM! U stvari proširivana je njemu memorija sa 2 na 8 mb (koliko se sećam). Dakle, šta da radim, odnosno kako da to izvedem, proverim koliko ima memorije i instaliram PS fontove... Unapred hvala
P.S. Evo linka, da bolje razumete ovaj problem :http://www.fixyourownprinter.com/forums/laser/20828
Ako želite da hp 4P bude postscript štampač, potrebno je da mu ugradite PS pločicu i tek tada on postaje 4PS i može se koristititi odgovarajući drajver
Nemam vremena za link, ali, memorija koju pominješ je `keš` memorija štampača koja služi da se pre ispisa materijal pohrani u štampaču (treba neko vreme da ga proturi kroz kabl, a u memoriji se kompletira, čeka na red i ne zavisi od eventualnog zagušenja nekog od podsistema računara, u koji se ubraja i proces prebacivanja podataka nekim od kablova za štampače), i nema veze sa post script-om.
Vec si dobio odgovor i potreban ti je postscript modul koji se ubacuje u predvidjeno leziste, za 4P nisam siguran a kod 5P imas tri 72pinska slota u koje mozes ubaciti tri memorijska modula(non-EDO) ili dva modula i jedan PostScript. Mislim da je i za 4P situacija ista.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.