Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Zasto se ovo desava?
STRANA 1 OD 1
ralebrale Zasto se ovo desava? 13.02.2012. 16:43 T43214

status: user
broj poruka: 678
Racunar se pali tek nakon nekoliko pokusaja.Pritisnem power button on pokusa da se upali,pa se totalno ugasi.I tako ukrug dok se jednom ne upali.To se desavalo sa starim napajanjem,a sad se isto desava i sa novim.Sta moze biti problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: Zasto se ovo desava? 13.02.2012. 16:46 #398519

broj poruka: 4187
Koje je staro bilo a koje je novo napajanje?

:: Racunar se pali tek nakon nekoliko pokusaja.Pritisnem power button on pokusa da se upali,pa se totalno ugasi.I tako ukrug dok se jednom ne upali.To se desavalo sa starim napajanjem,a sad se isto desava i sa novim.Sta moze biti problem
::
gilopile Re: Zasto se ovo desava? 13.02.2012. 16:48 #398520

broj poruka: 9459
Moguce je da ti zaglavi start dugme i ugasi se posle 4sec. Pokusaj da iskljucis to dugme sa m. ploce i probaj da pals sa srafcigerom.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Racunar se pali tek nakon nekoliko pokusaja.Pritisnem power button on pokusa da se upali,pa se totalno ugasi.I tako ukrug dok se jednom ne upali.To se desavalo sa starim napajanjem,a sad se isto desava i sa novim.Sta moze biti problem
ralebrale ... 13.02.2012. 16:49 #398521

Staro bluebery 400 W,novo ig-magnetiks ili tako nesto 600 W.Masina je amd 4000+,8600 gt silent,hard 250 gb...Nista zahtevno...

mixer93 Re: ... 13.02.2012. 16:54 #398526

Pogledaj da li si sve lepo prikljucio od napajanja na maticnu. Da li je sve lepo leglo od prikljucaka.
Da li se restartuje ili se ugasi, pa moras ponovo da pritisnes power dugme?

:: Staro bluebery 400 W,novo ig-magnetiks ili tako nesto 600 W.Masina je amd 4000+,8600 gt silent,hard 250 gb...Nista zahtevno..
ralebrale ... 13.02.2012. 17:01 #398527

Ugasi se posle sekund-dva...Sisttem se uopste ne podigne.Odoh da probam da nije dugme pa da vidim dalje...

mixer93 Re: ... 13.02.2012. 17:11 #398528

Proveri dugme, ako nije dugme, ja bi rekao napajanje da je. Mada su rekao da je novo, a ni ovo novo nije neko koje uliva poverenje.

:: Ugasi se posle sekund-dva...Sisttem se uopste ne podigne.Odoh da probam da nije dugme pa da vidim dalje..
skorup posle par pokusaja 13.02.2012. 17:18 #398531

broj poruka: 207
Vidim da si naveo da se ipak upali posle par pokusaja,da li kad je upaljen radi normalno?
Ja sam imao isti problem,nije teo da se upali,ali posele 3-4 pokusaja se upali i radi samo 15 sekundi.
Ja sam imao problem sa kulerom na procesoru,polomola mi se kvacica koja je drzala box i kada sam otvorio kuciste sve je izgledalo normalno,ali se on pregrevao i sam se gasio.

tortojed U ovakvom slucaju, PRVO sto treba uraditi je - odvajanje svih... 13.02.2012. 20:23 #398569

broj poruka: 10997
`uredjaja` (devices) koji nisu potrebni za post-ovanje. Dakle, potpuno odvoji HDD, DVD player, izvadi iz slotova sve `dodatne` kartice (sve izuzev memorije i graf. karte). Potpuno - dakle, kod HDD-ova i CD/DVD-ova i napojne i data kablove. Prikljuceni ostaju samo monitor i tastatura (ni mis nije neophodan).
Ima li POST-a? Ako nema, a siguran si da je napajanje novo i verujes da je ispravno, sva je prilika da ploca crkava. Ako ima POST-a, gotovo je sigurno da neka od komponenti nije ispravna (mada i u tom slucaju ostaje malo sumnje na mat. plocu, to jest na njenu sposobnost kontrolisanja resursa). Pocni sa vracanjem uredjaja koje si bio odvojio, jedan po jedan. Posle svakog koraka proveri stanje.

ralebrale .. 13.02.2012. 20:45 #398575

Na zalost,lici mi na plocu tortojede...Ali upali se i radi koliko hoces.Ali kad se ugasi.. :( Sve ponovo,hoce,nece,ali uglavnom nece...

saladin potencijano resenje.. 13.02.2012. 22:24 #398600

broj poruka: 229
isti problem.... neka asrock ploca... RESENJE: naci one male kartonske podloske dolaze sa nekim kucistima.(ili napraviti zumbom nove od bloka za crtanje)...i postaviti izmedju distancera ploce sa jedne i srafova sa druge strane i problem nestao.... verovatno prilikom montaze neki sraf pretegnut i ostecen pcb ploce...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs