Moze li ko da mi pomogne? Done mi je ortak 3 dvd diska da mu narezem nesto. Prvi disk je narezao normalno,a li kad sam ubacio drugi nije hteo da pocne da reze, probali smo i sa trecim ali isto se desava! Evo sta mi je izbacilo:
Burning process started at 18X Powe calibration error E:Optiarc DVD RW AD-7173A Writning short lead-out Command sequence error E:Optiarc DVD RW AD-7173A Could not preformend of disc-at-once Burn process failed at 18X
Ono dole kad treba da baferuje uopste ne radi. Ove diskove sve cita normalno, inace nije mnogo star rezac niti sam mnogo rezao na njemu (plafon 10 diskova). Hvala unapred!
- nikad nemoj da rezesh diskove max brzinom! Ja max sto sam terao DVD to je 8X, obicno stavim 6x, secam se stariji cd- rezaci su cim stavish brzinu preko 16x zezali, a max je kao 48x... Probaj isti taj zadrzaj na 8x ili 6x, pa vidi sta ce da kaze
- ako to ne uspe, probaj neki drugi sadrzaj da narezes, mozda je do toga.
- ako i sa drugim sadrzajem zeza, nabavi disk za ciscenje lazera, pa probaj
18x na Sony-Nec. Samo jos danas u vasem gradu... _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
pusti mu benchmark...ne sme da ima dropove...rezac ce polako dizati brzinu i pratiti odziv sa diska...imas i scan disk i disk quality....po rezultatima ce ti sve biti jasno
**************** DELL INSPIRON N7110 I7 -2GHz 6 GB RAM Nvidia M525 17.3 led... genuine W7 home premium 64 bit
**************** DELL INSPIRON N7110 I7 -2GHz 6 GB RAM Nvidia M525 17.3 led... genuine W7 home premium 64 bit
:: :: 18x na Sony-Nec. Samo jos danas u vasem gradu.. :: ________________________________________________________ :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3 :: ::
to bi trbalo da je ok sto se tice diska...nema dropova , samo sitnih kolebanja, koja su zanemarljiva....rad CPU i buffer-a nisu van granica normalnog **************** DELL INSPIRON N7110 I7 -2GHz 6 GB RAM Nvidia M525 17.3 led... genuine W7 home premium 64 bit
:: :: Uradio sam i evo slike od rezultata! Mozes li da pogledas :: :: http://imgur.com/4p4BR
Ma stalno se to desava. Prvo probaj da restarujes komjuter pa probaj da narezes nesto. Ako nece resetuj bios. Meni to pomaze uvek. Ako i posle toga nece onda je dvd rw otiso :)
apdejtuj firmware od rezaca, uninstall sve nero programe koje imas i u device manageru uninstall ide controler. ako imas neke virtualne drajvove i njih uninstall. instaliraj ImgBurn i probaj sa njim polako, recimo 4x. ako nista ne pomogne nezno ga ispusti sa 5 sprata na auto onog komsije sto ukljucuje busilicu u nedelju ujutru
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.