Ja sam ranije pisao o tome - ako imas mogucnosti da izdvojis ozbiljniju sumu,preporucio bih ti da kupis Antec,jer je (na nasem trzistu) najbolji izbor.Sto se tice snage,naravno,prakticnije je kupiti napajanje sto veceg kapaciteta,jer ces se osigurati na duzi period. S druge strane,ako ti je novac limitirajuci faktor,onda preporucujem CoolerMaster od 430 W koji kosta 45 eura. Ma sta pojedini ucesnici foruma tvrdili,treba da znas da pomenuta kartica,zajedno sa KOMPLETNIM sistemom/konfiguracijom,u `peak` intervalu nece izvuci vise od 270 W.
:: :: :: Ma sta pojedini ucesnici foruma tvrdili,treba da znas da pomenuta kartica,zajedno sa KOMPLETNIM sistemom/konfiguracijom,u `peak` intervalu nece izvuci vise od 270 W :: :: :: Covece kako mozes da dajes napamet takve glupe izjave???Odkud ti znas koja je njegova konfiguracija,da li overklokuje ili ne...od ovoga najvise zavisi koje mu napajanje treba...A ostali ucesnici foruma kao i svako ko iole nesto zna o racunarima ne moze da da takvu izjavu napamet...Pa da uzme onda 280W napajanje....Sta ce mu vise od toga?? ::
heheh..upravu si...ali opusti se,nemoj da se nerviras , hakuna matata :)..secam se isto jednog sto je ovde tvrdio da nije bitno koje napajanje da uzmes(valjda on zna neko kvalitetno domace u `sumadiji ` ) koje je kvalitetno kao i ova ostala zvucna imena :).heheh..Prvo ti nama Petre reci koliko para izdvajas za napajanje pa ces dobiti dobar odgovor,sve ostalo je prica u prazno.
p.s. ako ti je ostatak racunara kvalitetan kao i 8800 koji planiras, nista ispod 500-500w ne racunaj.. :: :: DaSickSystem
E ovo je tek lupanje....500W za GTS?!!!! Pa ja imam E6600 2.4 neklokovan, 2GB DDR2 800mhz, i ASUS 8800GTX i ovo sve radi savrseno sa CoolerMaster Real Power 450W...Tako da za neku slicnu konfiguraciju sa GTS trebalo bi mozda optimalno oko 400W... :: :: :: :: :: :: :: Ma sta pojedini ucesnici foruma tvrdili,treba da znas da pomenuta kartica,zajedno sa KOMPLETNIM sistemom/konfiguracijom,u `peak` intervalu nece izvuci vise od 270 W :: :: :: :: :: :: Covece kako mozes da dajes napamet takve glupe izjave???Odkud ti znas koja je njegova konfiguracija,da li overklokuje ili ne...od ovoga najvise zavisi koje mu napajanje treba...A ostali ucesnici foruma kao i svako ko iole nesto zna o racunarima ne moze da da takvu izjavu napamet...Pa da uzme onda 280W napajanje....Sta ce mu vise od toga?? :: :: :: :: :: heheh..upravu si...ali opusti se,nemoj da se nerviras , hakuna matata :)..secam se isto jednog sto je ovde tvrdio da nije bitno koje napajanje da uzmes(valjda on zna neko kvalitetno domace u `sumadiji ` ) koje je kvalitetno kao i ova ostala zvucna imena :).heheh..Prvo ti nama Petre reci koliko para izdvajas za napajanje pa ces dobiti dobar odgovor,sve ostalo je prica u prazno :: :: p.s. ako ti je ostatak racunara kvalitetan kao i 8800 koji planiras, nista ispod 500-500w ne racunaj. :: :: :: :: DaSickSystem
Ja ću da uzmem baš za koji dan - full konfiguraciju koja tera 8800 gts i planiram ANTEC od 500W i to napajanje od 77 evra a ima i ANTEC od 500W a da je 52 evra samo sa garancijom od 12 meseci, za ono malo skuplje, garancija je 60 meseci!!
To je moja preporuka...mada, zavisno od ostalih delova može da ide (u šta verujem) i na 400, 450W
:: E ovo je tek lupanje....500W za GTS?!!!! Pa ja imam E6600 2.4 neklokovan, 2GB DDR2 800mhz, i ASUS 8800GTX i ovo sve radi savrseno sa CoolerMaster Real Power 450W...Tako da za neku slicnu konfiguraciju sa GTS trebalo bi mozda optimalno oko 400W..
Pa? Ako nije overklokovan sta ce ti vise od 450W..Ako uzmes u obzir da je C2D sam po sebi vrlo zahvalan sto se potrosnje tice...X2 je veci potrosac i samim time ti treba jace ili isto napajanje napajanje. Ali ako hoces da klokujes i uz to da odrzis sistem stabilnim treba ti 500W ili vise...Tako da stvarno ne vidim sta je tu lupanje. A gde si to video da je za tu konfiguraciju 400W optimum?Pusti link ako imas.
Ja cu se zadrzati u granicama kulturnog dijaloga i podsjetiti te da ne treba da repliciras meni,vec da svojim savjetom pomognes onome ko je postavio temu. Jasno mi je da ti imas odredjen kredibilitet na forumu (sto ja uvazavam),zato bih te molio da,prije nego sto se upustis u raspravu ili das nekome savjet,prethodno se informises/edukujes o elementarnim pojmovima vezanim za datu temu/post.Ocigledno,ova tematika ti nije bliska. Inace,tvoje tvrdnje ( u jednom od prethodnih postova) da sama graficka kartica moze da potrosi 250 W su,da ne upotrijebim tesku rijec,besmislene. Na kraju,pokazi malo osnovne kulture i ne nazivaj moje tvrdnje `glupim`... ...i,da...hakuna-matata!
:: @DaSickSyste :: :: Ja cu se zadrzati u granicama kulturnog dijaloga i podsjetiti te da ne treba da repliciras meni,vec da svojim savjetom pomognes onome ko je postavio temu :: Jasno mi je da ti imas odredjen kredibilitet na forumu (sto ja uvazavam),zato bih te molio da,prije nego sto se upustis u raspravu ili das nekome savjet,prethodno se informises/edukujes o elementarnim pojmovima vezanim za datu temu/post.Ocigledno,ova tematika ti nije bliska :: Inace,tvoje tvrdnje ( u jednom od prethodnih postova) da sama graficka kartica moze da potrosi 250 W su,da ne upotrijebim tesku rijec,besmislene :: Na kraju,pokazi malo osnovne kulture i ne nazivaj moje tvrdnje `glupim`.. :: ...i,da...hakuna-matata
Izvini ako sam neinformisan,ali koliko sam pratio neka desavanja na stranim sajtovim i forumima ljudi uglavnom za konfiguracije a ATI 1950XT/XTX karticama ne preporucuju nikako manje od 600W,za kompletan sistem,a ti kazes da je dovoljno 270W za kompletnu konfiguraciju?(ispravi me ako sam te lose razumeo)
Nazvao sam tvoju tvrdnju `tako` zato sto je mnogo velika razlika u potrosnji razlicitih komponenti(CPUa,ploce,grfike),overkloka ili ne,a ti se nisi potrudio da pitas coveka sta ima ostalo u kompjuteru,a vec si mu dao dijagnozu da njegova konfiguracija trosi u najgorem slucaju 270W,bez ikakvog daljeg informisanja o ostatku komponenti koje ima...Najblaze receno to je vrlo neozbiljno...
Ako pogledas testove videces da samo 8800 kartica vuce u full loadu preko 130W,procesori: C2D~(65-75W),X2~(89-115W),Intel D~(95-135W)....sto mu dodje izmedju 195 i 265W samo za procesor i grafiku(Normalno ovo vazi samo ako ni CPU ni GPU nisu overklokovani i bez SLI ili CF rezima,ako jesu onda je mnogo vise)....gde su u tih 270W ulkapa i ostatak MB,HDD,CD/DVD????
Molim te ostavi taj link interesuje me odakle ti ta informzcija za `270W`,hocu to da vidim...
Sto se kredibiliteta tice hvala ti sto to postujes,ali bih ti preporucio da na to ne gledas tako...Ja nisam sveznajuci tako da ne ocekujem nista vece postovanje nego li bilo koji drugi ucesnik foruma...ali ovo nije uredu:`Ma sta pojedini ucesnici foruma tvrdili,treba da znas da pomenuta kartica,zajedno sa KOMPLETNIM sistemom....`
A da....ATI 1950XTX solo vuce oko 125W,a u CFu duplo(250W),mozda sam mislio na to.
NAPOMENA: Molio bih sve koji budu pristupili nekom od navedenih sajtova,da obrate paznju na djelove teksta u kojima je navedeno `entire system`,`total wattage of the system`,itd. da ne bi bilo zabune da li je u pitanju CITAV sistem ili sama graficka k.
Judging by the results, the GeForce 8800 GTX does not really need a very special power supply. A high-quality 450W unit should suffice unless you want to build a SLI subsystem out of two such graphics cards. If you do, youâll need a 600W or higher PSU with four 6-pin PCI Express connectors. If your PSU has only two such connectors, youâll have to use power adapters included with the card and power the second card from Molex connectors of the PSU. Purchasing an extremely expensive 900-1000W PSU is not actually necessary even for a SLI configuration with two GeForce 8800 GTX.
PS. Nema potrebe za time `od sad cemo ovako`...Cenim tudje misljenje,ali kad je nelogicno volim da vidim dokaz...I tu nema sta da te vredja....
Da,zaboravio sam - jesi me pogresno razumio (ovo ti je vec drugi put,ali ne mogu da tvrdim da je (zlo)namjerno) - procitao sam svoj post i nikako da utvrdim kako sam to preporucio 270 W?Evo citata l...`preporucio bih ti da kupis Antec,jer je (na nasem trzistu) najbolji izbor.Sto se tice snage,naravno,prakticnije je kupiti napajanje sto veceg kapaciteta,jer ces se osigurati na duzi period`l.Kad kazem duzi period,mislim da mogucnost OC,SLI,kupovina kartice novije generacije...Mada,reklo bi se da noviji CPU i GPU imaju tendenciju smanjenja potrosnje resursa napajanja. Da preporucim kupovinu napajanja od 270 W nijesam mogao ni iz prakticnih razloga - ne moze se naci na nasem trzistu (tacno je da su nove serije,prije svega,g. kartica nametnule potrebu kupovine kvalitetnih i snaznijih napajanja,ali proizvodjaci su to iskoristili da bi,povecanjem W-aze jedinice,izmedju ostalog,opravdali vise cijene).
:: Da,zaboravio sam - jesi me pogresno razumio (ovo ti je vec drugi put,ali ne mogu da tvrdim da je (zlo)namjerno) - procitao sam svoj post i nikako da utvrdim kako sam to preporucio 270 W?Evo citata l...`preporucio bih ti da kupis Antec,jer je (na nasem trzistu) najbolji izbor.Sto se tice snage,naravno,prakticnije je kupiti napajanje sto veceg kapaciteta,jer ces se osigurati na duzi period`l.Kad kazem duzi period,mislim da mogucnost OC,SLI,kupovina kartice novije generacije...Mada,reklo bi se da noviji CPU i GPU imaju tendenciju smanjenja potrosnje resursa napajanja :: Da preporucim kupovinu napajanja od 270 W nijesam mogao ni iz prakticnih razloga - ne moze se naci na nasem trzistu (tacno je da su nove serije,prije svega,g. kartica nametnule potrebu kupovine kvalitetnih i snaznijih napajanja,ali proizvodjaci su to iskoristili da bi,povecanjem W-aze jedinice,izmedju ostalog,opravdali vise cijene)
...ali smo postovali u isto vrijeme,pa kasnim s odgovorom.
Ja sam rekao sta sam imao o napajanjima,prilozio argumente i necu o tome dalje raspravljati.
Samo da znate,kad vam pristignu visoki racuni za struju,ne krivite EPS,nego ATi i nVidiu!
Salim se,naravno.
DaSick,znam da nemas lose namjere,ali (ovo je dobronamjerna sugestija) treba da pazis na slobodne i,cesto,grube kvalifikacije.Dovoljno je da kazes `ne slazem se s tobom` ili `mislim da nijesi u pravu` ili da,uopste,ne repliciras,vec odgovoris na zadati post.Naravno,ja ti ne mogu i necu odredjivati `retoricki kurs`,ali ja se pridrzavam ovog principa. Ako sam te uvrijedio u nekom od prethodnih postova- izvini,mada mislim da sam bio korektan. Pozdrav!
hehe ala sam vas zarazio sa hakuna matata :P....deco smirite se...sta se bre svadjate `moj tata je jaci od tvog , on pojede dva tanjira supe ` :).Uglavnom poenta je ..ako se kupuje bar i jedna komponeta tako velikog kvaliteta,trebalo bi biti i ostale da bi sve to bilo kako treba. hakuna matata
P.S. 450 w je mozda dovoljno ali recite mi ljudi..jeli vi nesto kupujete da bi ga koristili 3 dana i bacili ili sto duze??ono je dovoljno sad(po meni na granici) ,ali vec za sledeci upgrade ce biti malo.ja sam kupio sebi igreen 600w ,extra je i sad znam da sam miran duzi period,znam da ce mi sve komponente biti srecne i zadovoljne :).Ajde uzdravlje i hakuna matata :P
Hteo bih da se slozzim sa vama dvojcom i da vas pohvalim za izvanredne chinjenice. Mnogo ljudi pricha u prazno i nagadja, umesto da se prvo informishu, ili probaju. Samo bih josh dodao da sam ja lichno isprobao razne varijante sa jednom i dve 8800GTS, u sprezi sa overklokovanim Dual Core Opteronom koji sam vuche oko 200W. Sve to sam napajao sa jednim ili dva napajanja istovremeno od 600W i 550W, a merio UPS-om koji pokazuje snagu koju vuche napajanje. 8800GTS na defaultu vuche oko 100W, a dve u SLI modu oko 190W. 8800GTS overklokovana na 690/2000 vuche oko 140W, a dve u SLI modu oko 260W. 8800GTX na defaultu vuche oko 135W, a dve u SLI modu oko 190W. Uostalom, da ja ne pricham mnogo, pogledajte ovaj link: http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp a ja sam koliko-toliko potvrdio informacije dobijene odatle. Pozdrav, Marko
Ja ću da uzmem baš za koji dan - full konfiguraciju koja tera 8800 gts i planiram ANTEC od 500W i to napajanje od 77 evra a ima i ANTEC od 500W a da je 52 evra samo sa garancijom od 12 meseci, za ono malo skuplje, garancija je 60 meseci!!
Procitao sam mnoge testove i za ono sto se moze naci kod nas, prosto neverovatno zvuci da Antec ima garanciju od pet godina. S obzirom da sam menjao cetiri krsh napajanja za manje od dve godine, vise nego rado sam kupio Antec True Power Trio 550W kad i GF8800GTS i sve radi kao sat. Cista preporuka, mada nekome zvuci glupo da izdvoji 7000 za napajanje...ali PET GODINA GARANCIJE. To je kvalitet!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.