Trenutno konfiguraciju: MBO Asus Crosshair IV Formula CPU AMD Phenom II X6 1090T RAM KHX 4x2GB 1600MHz DDR3 HyperX Limited Edition GPU Gigabyte 2X6870 u CFX HDD 2XWD1500AHFD 150GB u RAID + Hitachi 2TB imam u kucistu Antec Nine Hundred nakacenu na napajanje Chieftec CFT-700-14CS 700W i sve to lepo fercera tako da ne mogu da se pozalim ali imam problem sa kablovima u kucistu. Ovaj Antec ima veoma dobro provetravanje i hladjenje ali nikakav cable management. Vise puta sam pokusavao da sakrijem kablove ali neuspesno. Okreni, obrni, podvuci, zavuci ali i dalje kablovi stoje na gomili sto naravno nikako nije dobro za cirkulaciju vazduha i hladjenje komponenti a i na oko ... blagi uzas. Takodje imam alternativno kuciste Thermaltake Xaser 5000 Wingo Blue sa napajanjem LC Power Metatron Prophecy 750W koje je nesto vece tacnije duze od Anteca i sa nesto boljim resenjem za smestanje kablova ali s druge strane veoma lose resenim hladjenjem. Jeste da ima 5 ventilatora ali su sve 8-ice i 9-ke tako da daju veoma slabu ventilaciju. Drugari, ako neko ima resenje ili ima ova kucista pa je uspeo da resi slicne probleme svaki savet i predlog dobro bi mi dosao, ako ne moze i predlog kucista do recimo 100 Eura sa kojim cu da objedinim dobro hladjenje (ventilaciju) i dobra resenja za smestanje kablova jer sam dosao u fazu da razmisljam da prodam oba kucista i jedno napajanje. Hvala u napred i nemojte zameriti sto sam preopsiran.
Phenom II x 4 955 ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB LC POWER 650W LC6650GP3 V2.3 BENQ G2220HDA lexa.s.izvanredno.odradjeno.skrivanje.kablova.poslacu.ti.slike.ako.zelis
Re: Ma tolika je opsirnos pozeljna prilikom opisa problema
14.01.2012. 12:35
status: user broj poruka: 1563
Mislis na plasticne trake. Probao sam i to, medjutim s obzirom na broj komponenti, mozes zamisliti koliko tu ima kablova. sve sto mogu da uradim je da ih malo grupisem ali oni ipak ostaju gde jesu. Uvek sam se odusevljavao dok sam citao tekstove o konfiguracijama u casopisu Digital. Na fotografijama koje prikazuju unutrasnjost kucista skoro da se ne vidi ni jedan kabal. Kako im to uspeva i gde strpaju sve te kablove stvarno mi nije jasno ali stvarno mnogo dobro izgleda.
Po tvom izlaganju dolazim do zaključka da ti nemaš problem sa kućištem, već kućište ima problem sa tobom, tj jedini problem koji ja vidim je tvoje nezadovoljstvo po pitanju estetike kablova u samom kućištu...
Ako su temperature dobre, stvarno ne razumem ljude kojima kablovi u kućištu smetaju na oko, a da pritom ne učestvuju na nekim izložbama.Sad ću ja da otvorim moj TV i da vidim da li mi se sviđa cable management ili da kupim novo kućište za TV, pa ću onda da pogledam i šporet management,...moram i u kolima ispod haube da sakrijem sve kablove od motora. Ipak su to kablovi koji stoje unutra i treba da izgledaju lepo kad mi neko dođe u goste i otvori kućište, ili pogleda kroz providnu stranicu.Ne daj Bože da neko kaže`Vidi kako je ovaj neuredan , pogledaj mu samo cable management!`.
@Bomid: Kažeš da sve lepo fercera i da ne možeš da se požališ, ali se ipak žališ.Uzmi bužir-creva u boji pa se igraj skrivanja kablova.razumem i perfekcioniste i picajzle, ali brate mili, ružni ti kablovi?! Ja bih to po kretkom postupku cvikcanglama odfikario, i rešio problem.
Bez uvrede, ali ako nemaš drugih problema osim ružnih kablova, prebacićemo ti mi, obični smrtnici par problema za razmišljanje. :)
Ok Stripy ja sam po malo perfekcionista medjutim slozices se sa mnom da osim toga sto ta gomila kablova (koju ne mogu nikako da sredim) ruzno izgleda, sigurno onemogucava normalnu ventilaciju a da komponentama koje sam naveo treba veoma dobro hladjenje tako da nije estetika jedini problem.
Ne boj se za to, momčino. Začudio bi se kad bi ti ja sad pričao kuda sve vazduh može da se provuče bez većih problema.
:: Ok Stripy ja sam po malo perfekcionista medjutim slozices se sa mnom da osim toga sto ta gomila kablova (koju ne mogu nikako da sredim) ruzno izgleda, sigurno onemogucava normalnu ventilaciju a da komponentama koje sam naveo treba veoma dobro hladjenje tako da nije estetika jedini problem. :: :: ::
Au druze izgrdi me ko kera. Nisam rekao da su ti kablovi neki veliki problem nego prosto smatram da mogu i bolje da se spakuju na neki drugi nacin ili ako ne u ovom kucistu koje ja imam onda u nekom drugom. Kao sto rekoh video sam to vec u Digitalu. Mozda nekome ovo pitanje izgleda glupo ali ja na forumui postavljam pitanja jer smatram da ovde mogu da dobijem kvalitetne odgovore od ljudi koji mnogo bolje od mene poznaju materiju ili imaju vise iskustva u ovom slucaju u kabliranju.
nisam imao nameru da te vređam ni prozivam, samo ti kažem da ima mnogo boljih načina da utrošiš vreme i novac.I ja sam perfekcionista do jaja, ti sigurno nisi gori od mene,( samo imaš druge fiksacije), ali mene tako zabole za kablove u kućištu koje otvorim jednom u 4 meseca.Čim se uvučeš u takvo detaljisanje, onda ćeš da se hvataš za svaku sitnicu i da gubiš živce bez potrebe. Ukoliko nemaš problema sa hlađenjem, nemoj tražiti problem tamo gde ga nema i nemoj bacati pare na novo kućište pored ta dva postojeća.Ono koje misliš da je lošije-prodaj, i kupi sebi nešto što će ti biti od koristi.Koliko god ugađaš kablovima, oni će uvek naći način da provire i nateraju te da kupiš novije i bolje kućište. :)
:: Au druze izgrdi me ko kera. Nisam rekao da su ti kablovi neki veliki problem nego prosto smatram da mogu i bolje da se spakuju na neki drugi nacin ili ako ne u ovom kucistu koje ja imam onda u nekom drugom. Kao sto rekoh video sam to vec u Digitalu. Mozda nekome ovo pitanje izgleda glupo ali ja na forumui postavljam pitanja jer smatram da ovde mogu da dobijem kvalitetne odgovore od ljudi koji mnogo bolje od mene poznaju materiju ili imaju vise iskustva u ovom slucaju u kabliranju. :: :: ::
mene su ti kablovi nervirali sto mi vire svuda po kucistu,
14.01.2012. 16:12
status: user broj poruka: 54
pa sam ih jedan dan sve pocupao, pa polako od pocetka sve provuko na desnu stranu kucista i onda jedan po jedan vadio samo da dovati koliko treba do svog mesta a ostatak vezivao sa desne strane, jedino mi ruzno ostao ata kabl (od starog harda) i audio kablic, jer je kratak, pa i inace jedva dohvati dokle treba ( bluebbery BC-g51 kuciste) pa se stekali na kablu valjda, a visak kablova od ventilatora sam ubacio u slot od hdd.
@toothless - Ma ne ljutim se brate. Svestan sam da ljudi imaju razlicite poglede na stvari. Ja recimo svaka 3 meseca nosim komp kod komsije i sa kompresorom izduvavam prasinu, sve raskacujem i finom cetkicom skidam onu najsitniju prasinu koja ostaje. Potom sve lepo iznova `kabliram` trudeci se da sto je vise moguce sakrijem i pozavlacim kablove ali mi to naravno ne uspeva tako da najvise kablova zguzvam i uguram ispod DVD rezaca ili HDD-a jer drugacije nije moguce. Sto se tice hladjenja nisam primetio da nesto ne stima. Mozda sam malo specifican jer mislim da nesto uvek moze da bude bolje nego sto jeste ne vezano samo za kompjutere vec i za druge oblasti.
Da ponovim konfiguraciju: MBO Asus Crosshair IV Formula CPU AMD Phenom II X6 1090T RAM KHX 4x2GB 1600MHz DDR3 HyperX Limited Edition GPU Gigabyte 2X6870 u CFX HDD 2XWD1500AHFD 150GB u RAID + Hitachi 2TB u Antec Nine Hundred kucistu i sve nakaceno na Chieftec CFT-700-14CS 700W Temperatura CPU sto se kaze na `ladno` je 33 stepena Celzijusa GPU 1. 33 a 2. 35 stepeni Nakon par sati igranja Crysis 2 CPU je izasao na 53 a GPU 1. 75 a 2. 55 stepeni pri ventovima na 25% kada sam ih podigao na 50% temperature su se smanjile i iznosile za 1. 54 a 2. 45 stepeni. Cini mi se da ove temperature i nisu nesto visoke.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.