Obzirom da u letnjem periodu kućište koje koristi moj sin, a unutra je igračka konfiguracije, ipak ne odgovara po pitanuj hlađenja, hoću da kupim novo a meni da prebacim njegovo jer ja ništa ne igram, dvoumim se između
COOLER MASTER 690 II Advanced RC-692-KKN2 ili
THERMALTAKE V9 BlacX Edition VM400M1W2Z
Više para od cene za CM ne bih ulagao.
Molio bih prvo da se opredelite za jedno ili drugo, a posle može i neki predlog. Hvala unapred
za Phenom II x 4 955 ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)
Moj izbor je CM 690 II i u pllanu je da se pazari jedan polovinom godine. Ne znam da li si video IN WIN kucista sa slika mi lepo deluje Dragon SLayer ali ga nikada nisam video uzivo mozda bi ti se i on dopao a malo je povoljniji.
Oba kucista su extra,vecina bi sigurno ovde uzela taj cooler master,dokazano sjajno kuciste i ta i prosla generacije,ali realno nishta loshije nije ni taj v9.
Licno,kod kucista ja gledam kako izgleda i msm da je to najvazniji faktor,znaci estetski,meni je licno bitno da kuciste ima kvalitetne,ne preterano buce kulere(kao npr. chieftec dragon II,ono cudo se derendza samo tako,thermaltake armor da ne govorim)i da ima fan controler,znaci za brzinu kulera,iz tih razloga,moja(neostarena zelja)je :
Xigmatek Utgard,kod nas je oko 8k,malo je skuplje od tih: evo link:
Vi vidite sta vas se svijda i sta vam je bitno,nzm mi samo mozemo (vlasnici ali i dezurni nobelovci :) )reci neshto pozitivno/negativno od kvalitetu,ali dzabe je ono funkcionalno i kvalitetno ako nekome ruzno izgleda,bar je to moja logika.
Od drugih modela,meni svidja i Cooler Master Storm Enforcer i Nzxt Hades.
Razmislite i ovom kuciste,za ovaj novac zaista nudi mnogo,nije mnogo poznata firma,gledao sam review po netu deluju solidno,a nije mnogo skupo:
Čovek lepo napisao da mu je budžet u visini cene CM kućišta, a vi ga pitate koliki mu je? :)
Moje mišljenje, kućišta su približnog kvaliteta, s tim što u CM ima više prostora i opcija za unapređenje protoka vazduha nadogradnjom, odnoson dodavanjem broja ventilatora. Moj glas stoga ide ka CM 690 A II, mada realno nećeš pogrešiti ni sa TT V9, a i uštedećeš neki dinar.
Edit: Moj predlog: http://goo.gl/2ku8V Estetski je prihvatljiviji od prethodna dva.
Elem,morti estetika je subjektivna stvar :)Dobar i taj TT element S,realno,od 50e-80e,sad ima zaista dosta kvalitetnih kucista,pa necete pogresiti nikako,koje vam je najlepse uzimajte.
NZXT Lexa S +1 stiglo mi je juce ...inace kupio sam zadnje u winwin-u 7350 din 3x12+1x14cm ventovi deluje mocno i ima mesta da nabacis jos jednu 14 ili 12-ticu odozgo...izgleda kao zmaj...nije sto je moje al tako je :) nisam video lepse kuciste u zivotu mislim da ima jos jedno u duocom...bar je imalo pre par dana 7600din...neces se pokajati...skrivanje kablova je odradjeno fantasticno....imas i fan kontroler...napajanje mi stize sutra kad ga pokrenem javljam utiske...poz
Phenom II x 4 955 ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)
Naravno da je subjektivna, ja sam to bacio samo da bi se on malo više potrudio oko izbora, jer jedino tako može da zna šta da traži kod kućišta. Ovako ima pet-šest opcija, pa će mu se vidici proširiti, te možda kod nekog drugog zapazi nešto što prva dva nemaju :)
:: Elem,morti estetika je subjektivna stvar :)Dobar i taj TT element S,realno,od 50e-80e,sad ima zaista dosta kvalitetnih kucista,pa necete pogresiti nikako,koje vam je najlepse uzimajte :: :: ::
cnisu nekog kvaliteta uzivo je uzivo...ali cisto da se pohvalim sutra kad ga sklopim ...bice pica za sve :) i ako mi neko od vas jos nadje 212+ da zamenim ovu rugobu...na konju sam
Phenom II x 4 955 ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)
Pa dobro,kvalitetno kuciste i sto je bitno prostrano.Inace ta rugoba em sto je rugoba nego i komsije budi,a kamoli mene. Uzeo sam vendeta 2 za 1800 dinara i propevao :)
Moj glas ide za ovo kuciste! Posedujem ga i izuzetno sam zadovoljan njime! Prostrano, dolazi sa tri ventilatora, prelepo (sa plavim led osvetljenjem - koje mozes po zelji da iskljucujes i ukljucujes). **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
vama zelim jos bolje da kupite...blene u njega non stop i non stop provalim jbt zmaj :)
jedva cekam da mu roknem neko dobro hladjenje...i plavi neon ...ima da bude grom Phenom II x 4 955 ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)
Xigmatek ne dolazi u obzirom jer upravo model Mitgard black koristi moj sin, i ja sam ga pre dve godine izabrao jer je delovao OK po prikazima na net-u ali odmah po kupovini i spajanju komponenti ventilator pozadi nije hteo da radi. Tek posle par meseci je izašao CM 690 II pa u sam tom trenutku, januar 2010 uzeo taj i mislim pogrešio.
Ovaj model NZXT Lexa S bi možda i mogao da prodje po izgledu i broju ventilatora, ali je po meni nepraktičan , jer su svi ulazi sa leve strane na dnu, ovi predloženi modeli su ipak boliji u tom smislu.
Cooler Master svakako. Evo ja sam danas dobio kuciste CM Elite 430 RC-430-KWN1 koje je nize klase od 690 II Advanced RC-692-KKN2 ali izuzetno kvalitetno i funkcionalno, lepo na oko i veoma dobro provetreno.
Uzeo pre par dana.Ispale su mi oci od citanja review-a po netu vezano za kuciste do 70-80e i najbitnija mi je bila stavka u vezi provetrenosti(dolazi sa 3 cooler-a).Pogledaj review-e,ima na youtube-u. http://www.youtube.com/watch?v=qW6K7AFRuOg (jedan od bolji review-ova koji sam gledao,ide covek u sitna crevca).
Sad,izgled je malo uniforman,nema neke fancy dzidza-bidze i boje.A cena je najsladja,5300 dindzi. ___________________________________ ERIN GO BRAGH
Sretno sa kablovima od napajanja. .) NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520 http://tinyurl.com/cj
:: NZXT Lexa S + :: stiglo mi je juce ...inace kupio sam zadnje u winwin- :: 7350 di :: 3x12+1x14cm ventovi deluje mocno i ima mesta da nabacis jos jednu 14 ili 12-ticu odozgo...izgleda kao zmaj...nije sto je moje al tako je :) nisam video lepse kuciste u zivot :: mislim da ima jos jedno u duocom...bar je imalo pre par dana 7600din...neces se pokajati...skrivanje kablova je odradjeno fantasticno....imas i fan kontroler...napajanje mi stize sutra kad ga pokrenem javljam utiske...po :: :: Phenom II x 4 95 :: ASUS M5A97 PRO :: SAPPHIRE Vapor-X HD489 :: NZXT Lexa :: 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8G :: SAMSUNG DVD-RW SH-S222A :: za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :) :: ::
CM 690 je mnogo bolje od tog V9, ne gledaj estetiku
:: :: Obzirom da u letnjem periodu kućište koje koristi moj sin, a unutra je igračka konfiguracije, ipak ne odgovara po pitanuj hlađenja, hoću da kupim novo a meni da prebacim njegovo jer ja ništa ne igram, dvoumim se između :: :: COOLER MASTE :: 690 II Advanced RC-692-KKN2 ili :: :: THERMALTAK :: V9 BlacX Edition VM400M1W2 :: :: Više para od cene za CM ne bih ulagao. :: :: Molio bih prvo da se opredelite za jedno ili drugo, a posle može i neki predlog :: Hvala unapred
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.