Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Bezicni mis i tastatura
STRANA 1 OD 1
blender Bezicni mis i tastatura 05.01.2012. 13:48 T42409

status: user
broj poruka: 242
Dosadilo mi je da sedim za kompjuterom pa sam smislio genijalan plan da kupim bezicnog misa i tastaturu i da ga koristim iz kreveta, ili bar da se zavalim u stolici(vec imam previse kablova u okolini kompa, laptop je u pitanju, pa otpada varijanta sa produznim kablom)... Da li neko ima neku preporuku(moze komplet, moze i odvojeno, ako ce da ispadne kvalitetnije/jeftinije), nemam striktan budzet, treba mi najbolji odnos cena/kvalitet, ali recimo da ne bih davao vise od 50e?
Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub-Z Baš ti je genijalan plan, svaka čast 05.01.2012. 13:59 #389037

broj poruka: 1620
Elem, ja imam Logitech MK250, košta manje više smešnih 20ak evra, i zadovoljan sam. Dugo drže baterije, domet bez greške neka 3-4m. Ako ti se daju pare, imaš MK520 ili MX3200 Laser...pa vidi...
Fiat iustitia, et pereat mundus

uroshnet imam pitanje... 05.01.2012. 14:00 #389038

broj poruka: 1033
El bi da se igras tako iz kreveta ili jok?
Posto mali broj bezicnih miseva ima dobar odziv i ako ga imaju, ti misevi su malo skuplji od tvoje izdvojene sume novca...

Vaskev Re: imam pitanje... 05.01.2012. 14:21 #389042

broj poruka: 1673
Svi se drže te priče kako bežični miševi imaju kašnjenje pa nisu dovoljno brzi kao žični pa te ovo te ono. Ne nasedaj na te priče nikakvo kašnjenje nećeš osetiti niti bilo kakvu razliku u brzini reakcije između sličnih klasa miševa. Ja već podosta godina koristim Microsoft WirelessIntelli Mouse Explorer V2.0, Wireless Laser Mouse 6000 V2.0, Logitec M705 i dosta ih koristim i prilikom igranja i ekstra odrađuju posao. Nema nikakvog laga ili kašnjenja ili sličnih gluposti. Način prenosa je isti kao i kod žičnih modela, a to je pakovani digitalni kodirani signal a kašnjenja zbog RF prenosa da ima više nego kad se isti signal prenosi kablom je apsolutno smešno.

WOT Nick: Vaske

:: El bi da se igras tako iz kreveta ili jok
:: Posto mali broj bezicnih miseva ima dobar odziv i ako ga imaju, ti misevi su malo skuplji od tvoje izdvojene sume novca..
::
darkoc78 re: 05.01.2012. 15:06 #389063

broj poruka: 467
Potpisujem to sto je Vaskev napisao za lag kod bezicnih miseva, i ja vec godinama koristim Logitech i Microsoft bezicne komplete i nikakvog kasnjenja za sve te godine nisam primetio a igre igram onako poprilicno kada imam vremena. Tako da slobodno mozes da uzmes za igranje. Jedino nemoj da racunas na neki extra domet, 3-4 metra plafon. Raspitaj se malo oko toga ako ti treba za neke vece udaljenosti, mada mislim da nesto dalje od 3 metra bas i nema smisla.
imarkovic Re: re: 05.01.2012. 15:13 #389064

broj poruka: 18996
e pa ja sam bas koristio Microsoft SideWinder X8 koji je poslednji SideWinder koji je izasao i trebalo bi da je najbolji bezzicni MS mis, a u stvari je sranje u poredjenju sa Logijem, ima lagove i uprkos hvaljenom laseru bluetrack i te fore, uopste nije toliko precizan koliko bi trebao da bude, to se primeti u okruzenju a ne smem ni da pominjem za igre..

:: Potpisujem to sto je Vaskev napisao za lag kod bezicnih miseva, i ja vec godinama koristim Logitech i Microsoft bezicne komplete i nikakvog kasnjenja za sve te godine nisam primetio a igre igram onako poprilicno kada imam vremena. Tako da slobodno mozes da uzmes za igranje. Jedino nemoj da racunas na neki extra domet, 3-4 metra plafon. Raspitaj se malo oko toga ako ti treba za neke vece udaljenosti, mada mislim da nesto dalje od 3 metra bas i nema smisla.
Vaskev Re: Re: re: 05.01.2012. 15:26 #389067

broj poruka: 1673
Definitivno sa tim mišem nešto nije u redu, mada moram priznati da sam se i ja tako ponovio sa Microsoft Wireless Laser Maus 6000 V2.0 i moram priznati da je Microsoft Wireless InteliMouse Explorer V2.0 još uvek najbolji miš koji sam do sada koristio, mada mu je Logitec M705 za petama. Inače Logitec tvrdi da baterija u njemu traje 3 godine, to je čista laž, ako ga koristiš baterija je gotova za 5­-6 meseci, one najbolje Duracell, a kod Microsoft Intellimouse Explorera je ta baterija trajala oko 9 meseci ali je miš proizveden pre skoro 5 godina. I da još jedna jako bitna stvar Microsoft nema prekidač za paljenje i gašenje a Logitec ga ima.

WOT Nick: Vaske

:: e pa ja sam bas koristio Microsoft SideWinder X8 koji je poslednji SideWinder koji je izasao i trebalo bi da je najbolji bezzicni MS mis, a u stvari je sranje u poredjenju sa Logijem, ima lagove i uprkos hvaljenom laseru bluetrack i te fore, uopste nije toliko precizan koliko bi trebao da bude, to se primeti u okruzenju a ne smem ni da pominjem za igre..
:: :: Potpisujem to sto je Vaskev napisao za lag kod bezicnih miseva, i ja vec godinama koristim Logitech i Microsoft bezicne komplete i nikakvog kasnjenja za sve te godine nisam primetio a igre igram onako poprilicno kada imam vremena. Tako da slobodno mozes da uzmes za igranje. Jedino nemoj da racunas na neki extra domet, 3-4 metra plafon. Raspitaj se malo oko toga ako ti treba za neke vece udaljenosti, mada mislim da nesto dalje od 3 metra bas i nema smisla.
Dexter013 bezicno=ok , bezicno=dobro igranje, ne. 05.01.2012. 15:34 #389068

broj poruka: 17093
Ako ste blizu kompa-kucista isti djavo, radi lepo i na zicu i bez.

Svaki bezicni mis ima domet sto se pogorsava kada je komplet sa tastaturom u pitanju,
da se izvalis na jedan kraj sobe, blenes u 42 inca tv i da se igras na drugom kraju, tesko, nije problem u lagu nego povremenim zabadanjima, cim e malo priblizis sv je ok, ali toliki je realno i kabal opcija...

Moja iskustva.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: bezicno=sranje 05.01.2012. 15:35 #389070

kod bezzicnog misa od 15eu sigurno ne mozes ocekivati da radi perfektno..

:: Ako ste blizu kompa-kucista isti djavo, radi lepo i na zicu i bez
:: Svaki bezicni mis ima domet sto se pogorsava kada je komplet sa tastaturom u pitanju,
:: da se izvalis na jedan kraj sobe, blenes u 42 inca tv i da se igras na drugom kraju, tesko, nije problem u lagu nego povremenim zabadanjima, cim e malo priblizis sv je ok, ali toliki je realno i kabal opcija..
:: Moja iskustva
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Philips 22
Dexter013 komplet 40e , lodzi 05.01.2012. 15:37 #389072

cimer koristio do skoro, pa prodao...
kabal majka.

Philips 22

imarkovic Re: komplet 40e , lodzi 05.01.2012. 15:40 #389075

jeste kabl majka, slazem se a ovaj moj G700 radi savrseno bez kabla. Ko zna, mozda tvoj ortak nije lepo instalirao drajver i kalibrisao itd ima i toga, ja sam video da to lepo radi

:: cimer koristio do skoro, pa prodao..
:: kabal majka
Dexter013 E jbg 05.01.2012. 15:47 #389077

Ne kazem da ne radi, ali njegova situacija je sledeca

tv veliki 42 inca u jednom kraju, krevet na drugom kraju, kucist ena trecem kraju kod stola,
razmak izmedju 4-5 metara , malo malo pa secne na kratko, ali svakih minut dva, laga nije bilo, ali malo malo pa zabada, stane skroz, malo mis, malo tastatura,

cim se malo priblizi-sedne na patos ispred kreveta pocinje redje da zabada,
a ako pridje jos blize nikakav lag seckanje ili slicno, dakle nije do drajvera podesavanja bla bla, ako je blenderu malo dalje kuciste u koje ce da zabode usb bezicnu bazu za mis i tastaturu imace problema pogotovo kada brzo setas misa i non stop klikces nesto po tastaturi.

Philips 22

imarkovic Re: E jbg 05.01.2012. 16:09 #389083

pa jbg nek uzme lepo produzni USB pa nek ga stavi blize sebi, nece valjda da vuce kabl po sobi na sta bi to licilo, al kad ljudi ne znaju da se snadju, oce sve da radi savrseno e pa ne moze

:: Ne kazem da ne radi, ali njegova situacija je sledeca
:: tv veliki 42 inca u jednom kraju, krevet na drugom kraju, kucist ena trecem kraju kod stola
:: razmak izmedju 4-5 metara , malo malo pa secne na kratko, ali svakih minut dva, laga nije bilo, ali malo malo pa zabada, stane skroz, malo mis, malo tastatura,
:: cim se malo priblizi-sedne na patos ispred kreveta pocinje redje da zabada,
:: a ako pridje jos blize nikakav lag seckanje ili slicno, dakle nije do drajvera podesavanja bla bla, ako je blenderu malo dalje kuciste u koje ce da zabode usb bezicnu bazu za mis i tastaturu imace problema pogotovo kada brzo setas misa i non stop klikces nesto po tastaturi
Srdjanc Offtopic 05.01.2012. 17:35 #389102

broj poruka: 3106

Da li postoji produzni za tastature i miseve PS2 prikljucka?

duqp naravno da postoji 05.01.2012. 17:40 #389103

broj poruka: 3466
100din 3m :)
ja sam kupovao u jednoj fotokopirnici u Zemunu, pored pravno birotehnicke skole :)
lik valja sve, sve ima kod njega
tako sam ja odradio ovo sve, lezim u krevetu i peglam sve, samo sto sad jurim da zavrsim onaj mali stalak za pacijente u bolnicama kada jedu u krevetu hahaha da priheftam jednu podlogu tu :)

blender re 06.01.2012. 01:50 #389203

Genijalnosti ovog mog genijalnog plana nema kraja, prosto je genijalno... Prosvrljao sam malo po gradu i naleteo na Logitech K400, bezicna tastatura sa integrisanim tacpedom, sto mi eliminise potrebu da vozim mis po kolenu, ili nekim drugim jos manje pristupacnim mestima... Hvala svima na odgovorima, aj da vam se oduzim da probam da skuckam neki review, mozda nekog i zainteresuje ova stvar...
Tastatura je malo, jedva osetno manjih dimenzija od standardne, ali ipak ne moze bas da se kuca na slepo, zahteva privikavanje... U sustini je slim, ali jedinu zamerku imam sto tasteri nemaju pravi klik, vec imaju previse platican osecaj, da ne kazem kineski... Opravdanje je sto je izuzetno tanka i lagana, neke zrtve su morale biti napravljene, odlicno lezi na krilu, ako se lepo namestim ne zamara uopste, ali je ipak ne bih bas koristio za neko dugo kucanje...
Tacped je solidan, cak podrzava skrolovanje sa dva prsta, kad se skine softver sa Logitechovog sajta, potpuno je podesiv, od brzine pointera do ukljucivanja/iskljucivanja tap to click... Ponekad malo zabode, izgleda da zbog ustede baterije ide u sleep posle nekog vremena neaktivnosti, i skrolovanje nije bas na nivou stare dobre kuglice, ali cenim da ce uz jos malo privikavanja biti sasvim dovoljno...
Ovo su prvi utisci, koristim je svega 2 sata, ali generalno sam zadovoljan, za ono sto mi treba, surfovanje bez naginjanja na sto zbog misa i tastature, vec zavaljen u fotelji, sasvim dobro zavrsava posao, naravno da nije za igranje, ili neki ozbiljniji rad, ali to je u sustini i logicno... Za cenu od 3000, sasvim dobro sluzi svojoj nameni...
Dexter013 @blender 06.01.2012. 11:20 #389231

To ti ja pricam, radi to ok, ali hoce da zabada, u principu nije za igranje sem ako ne pridjes blizu kompa, za tu varijantu da bi radilo kako treba bez ikakvih anomalija na daljini vecoj od 3-4 metra mora da se pljune mnogo vise kinte.

Philips 22

imarkovic Re: @blender 06.01.2012. 11:58 #389235

ili da stavis produzni USB kabl :P

:: To ti ja pricam, radi to ok, ali hoce da zabada, u principu nije za igranje sem ako ne pridjes blizu kompa, za tu varijantu da bi radilo kako treba bez ikakvih anomalija na daljini vecoj od 3-4 metra mora da se pljune mnogo vise kinte
blender re 06.01.2012. 13:16 #389249

@imarkovic: ili da dignem dupe i zapravo sednem za normalnu tastaturu i misa...
ali ozbiljno, kolko su me ranije nervirali, sad sam se navuko na bezicne gedzete, nema preskakanja kablova, uplitanja, lepse izgleda, jes da je skuplje za 2 pica na fristajleru, al valja postaviti prioritete...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs