Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Krci kuler od napajanja
STRANA 1 OD 1
djokosrb Krci kuler od napajanja 03.01.2012. 23:05 T42385

status: user
broj poruka: 6875
Napajanje je Thermaltake TRX 550w Modular,staro oko 6 meseci,juce primeceno,evo danas ponovo malo kao pomerim kuciste i ono u redu.Znacu proverio sam ,otvarao,itd...-sigurno potice od napajanje,kuciste je TT V3 u dnu je napajanje ima filter ispred kulere,manje vishe redovno cistim od prasine?

hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ne znam sta ocekujes - savet, sazaljenje...? Zna se procedura: ili 03.01.2012. 23:26 #388708

broj poruka: 10997
podmazivanje ili zamena. Zamena je sigurnije resenje (bilo koji ventilator odgovarajuceg precnika - 12cm/14cm - i debljine, odradice posao).
Garantni rok uglavnom ne pokriva `lupanje` ventilatora. Ipak, konsultuj prodavca i zamoli ga da njegov serviser obavi pregled i druge neophodne radnje.
- - - - - - - - - - - - -
Ako je za utehu: TT je proizvodjac ODLICNIH `napajanja`, vrhunskih kucista (dizajn, lim), i odlicnih CPU kulera. Medjutim, NEKIM modelima ventilatora koje su ugradjeni u NEKA njihova kucista i druge proizvode, bas se i nisu proslavili... Sto se toga tice, od TT-a je problematicniji samo Chieftec.

bosh da ne otvaram temu 03.01.2012. 23:41 #388713

broj poruka: 1332
imam lc600h i nekad kad kad je ugasen komp cvrci mi psu.ali cuju mi se i zvucnici jer mi je nekad slaba struja,jel je moguce da zbog struje cvrci nap?

Asus CUcore 6770 1gb
msi 870-c45
2x2 kingston hyperX blu 1600mhz
athlonII x4 630 3.2ghz (cm TX3)
maxtor 80gb
seagate 80gb
lc600h

vladarko Zbog struje i još nečeg 03.01.2012. 23:52 #388716

broj poruka: 4228
Ako sam te dobro razumeo kada cvrči iz napajanja cvrče i zvučnici? Često se dešava da cvrči napajanje oko prekidača.

Pogledaj kako izgleda sam strujni kabl koji ulazi u napajanje, da nije slučajno nagoreo. Takođe, proveri utilnice na produžnom kablu - pretpostavljam da je sve povezano na 1 produžni.

Pozdrav!

Vlada

Mortificat Re: 04.01.2012. 00:33 #388724

broj poruka: 3519
@djokosrb
Kako mi se čini, tebi je problem više statičke prirode, tj. kućište ti ne leži na stabilnoj podlozi(otuda rezonancija) ili ti neke od unutrašnjih komponenti rade protiv živaca, tj. proizvode nepotrebnu buku(zujanje) usled interferencije frekvencija oscilovanja. Proveri ti to još jedared.

Što se tiče CFT napajanja, neke njihove serije su doista tihe(u pogledu dB koje proizvodi fan), ne samo u odnosu na TT proizvode(pogotovo na XT seriju, koja je energetski efikasna, ali ima dosta problema sa bukom usled povećanog broja obrtaja(load)). Obe serije proizvodi CWT, tako da je generalno pitanje buke svedeno na dizajn vendora (TT radi, dok Chieftec ne radi dizajn, dakle, manje-više se može zameriti dizajneru, a u ovom slučaju je to TT).

@bosh
Ako čuješ kontinuirani zvuk iz zvučnika, sa povremenim oscilacijama(kada je PC neaktivan) onda je veoma verovatno do transformatora unutar istih, dakle ništa nenormalno, osim ako je problem novijeg datuma, te sugeriše neku drugu operaciju.

gile23 ... 04.01.2012. 02:11 #388737

broj poruka: 9121
Ja lepo rekao da se stavi noga na kuciste. Inace kuciste mu je na malo neravnomernoj podlozi, deo na tepihu deo na parketu, inace ja veceras nista ne primetih :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bosh zvucnici mi ne cvrce nego bruje 04.01.2012. 02:58 #388739

broj poruka: 1332
a nap cvrci...da sve mi je na 1 prouznom.kabal mi nije nagoreo...

Asus CUcore 6770 1gb
msi 870-c45
2x2 kingston hyperX blu 1600mhz
athlonII x4 630 3.2ghz (cm TX3)
maxtor 80gb
lc600h

Bobi4ever Nosi u servis. 04.01.2012. 06:27 #388744

broj poruka: 4875
Kad je vec u garanciji.
Btw.
Niko ti ne garantuje da ni na novom ili popravljenom tvom napajanju, nece prosvirati opet kuler za par meseci...
Inace TT nije nesto poznat po tisini...

NZXT Hades modded
Asus M4A88T-V EVO
Gemini II Coolink 120Px2
Phenom II X6 1600T
Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz
Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz
WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB
Cooler Master M520
http://tinyurl.com/cj

imarkovic Re: Krci kuler od napajanja 04.01.2012. 08:39 #388749

broj poruka: 18996
sto se tice napajanja ja bih ga reklamirao, eventualno trazio drugo napajanje u zamenu.
a za to zujanje, ne znam koju zvucnu imas...integrusu? koje zvucnike? u kasnim vecernjim satima je obicno najbolja struja, pa vidi tad.. moze da ima veze sa zvucnom a moze da ima veze i sa zvucnicima...

:: Napajanje je Thermaltake TRX 550w Modular,staro oko 6 meseci,juce primeceno,evo danas ponovo malo kao pomerim kuciste i ono u redu.Znacu proverio sam ,otvarao,itd...-sigurno potice od napajanje,kuciste je TT V3 u dnu je napajanje ima filter ispred kulere,manje vishe redovno cistim od prasine
::
:: hval
djokosrb Ma kao sto rece gile 04.01.2012. 11:08 #388761

Prednji deo na tepihu,zadnji deo na laminatu.
Juce i prekljuce i to malo,sad je ok,bice da je do pomeranja,sad sam isto neshto gledao i pomero i sve je ok,usisao sam ga,ko zna sta je,sad je uglavnom ok.

vladarko Re: Ma kao sto rece gile 04.01.2012. 11:14 #388763

Ne vredi, taj TT v3 je suviše jeftin, mora konfiguraciju da šalješ u CosmosII!

Kao što rekoše kolege, verovatno rezonancija usled nestabilne podloge.

Pozdrav!

Vlada

:: Prednji deo na tepihu,zadnji deo na laminatu
:: Juce i prekljuce i to malo,sad je ok,bice da je do pomeranja,sad sam isto neshto gledao i pomero i sve je ok,usisao sam ga,ko zna sta je,sad je uglavnom ok
djokosrb Cekam ipak Cosmos III ako bude,nije dvojke neshto :) 04.01.2012. 11:45 #388767

Pa to,jebiga situacija je takva,sad je bar ok,videcu razmisljao sam da ga prebacim u drugu sobu,cak uzeo i novi sto (klasican astal),ali bilo je nekih problema pa sam odlagao,ali msm da je sad vreme.

hvala svima

vladarko Re: Cekam ipak Cosmos III ako bude,nije dvojke neshto :) 04.01.2012. 11:54 #388768

Zezam se, ali najverovatnije je problem zato što je bio delom na tepihu, a delom na laminatu. Video sam jednom da Kandalf rezonuje ničim izazvan posebno.

Ako je često može se rešiti postavljanjem nečeg malo težeg (a mnogo lakšeg od nakovnja) na gornji deo računara.

Pozdrav!

Vlada

:: Pa to,jebiga situacija je takva,sad je bar ok,videcu razmisljao sam da ga prebacim u drugu sobu,cak uzeo i novi sto (klasican astal),ali bilo je nekih problema pa sam odlagao,ali msm da je sad vreme
:: hvala svim
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs