Hitno mi je potreban adapter sa mini centroniks-a na usb ili nesto slicno. Posedujem stariji stampac HP 1100A koji hocu da povezem sa laptopom? Hvala unapred!
Zašto mini centronix, printer ima normalan port? Postoji kabl-adapter na USB ali je ta veza veoma problematična. Pretraži malo forume o tome, retko kome je uspelo. Pre 1god, tražio sam isto rešenje za laptop i isti printer za prijatelja, kupili smo adapter, pratili sve savete sa raznih foruma i nikad nije proradio.
Ima mini centronix a ne full LPT, pa radi toga traži. Ako imaš originalni kabl od HP1100A (mini na ful LPT) onda juri USB to LPT kabl/adapter. Funkcionišu bez problema. Vlasnici kladionica su ih masovno kupovali da vezuju matrične štampače na lap-topove. Štampa tiket duplo brže nego direktno na LPT. 2006-te sam prodao jednoj kladionici nekoliko Barbika računara (nemaju LPT). Oni uzeli zbog malog kućišta. Odneli i onda šlog što nema LPT, a matrični im štampači. Kupili USB to LPT kablove i radi im i dan danas. Plaćali su 20e po komadu jer je bila hića i neko ih oklampavio.
Sa USB na mini centronix nisam video, ali možda postoji.
Da ne bi naručio/kupio pogrešan adapter, uvek pričaš sa strane računara, a ne sa strane štampača. Mada je sve jasno kad kažeš koji štampač imaš.
uzmi PCI karticu sa centroniks-om.. btw, taj stampac je neunistiv
:: Hitno mi je potreban adapter sa mini centroniks-a na usb ili nesto slicno. Posedujem stariji stampac HP 1100A koji hocu da povezem sa laptopom :: Hvala unapred ::
pa dobro, ima valjda PCMCI kartica, a ima da se nadje i org kabl.. taj adapter moze da uzme pa da proba
:: Je u pitanju :: Ne znam da li postoji neko drugo eksterno rešenje osim spomenutog :: USB to LPT rešenja :: :: Ključno pitanje je da li ima uz HP1100A originalni data kabl :: Ako ima, onda je mini centroniks nebitan, jer kao da ima LPT :: :: Neuništivi su HP1100 i 1100A :: Ko je na vreme za džabe zamenio mehanizam za uvlačenje papira, milina :: :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
Slika broj 1 sa Vladinog linka Originalni sivi kabl za HP1100 ima sa jedne strane mini centroniks (36 pin) i tu stranu nabadaš u štampač, a sa druge strane nije ženski već muški paraleni to jest 25 Pin Parlel MALE. Njega bodeš u računar (25 pinski FEMALE) koga na laptopu nemaš.
Potreban ti je samo jedan kabl (USB to 25 pin FEMALE) prikazan na Vladinoj slici broj 4.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.