Koristim vec duze vremena Chieftec napajanje skoro preko godinu dana Zanima me da li jos neko ima ovaj model napajanja CHIEFTEC HPC-420-302DF i koliko je zadovoljan sa istim modelom?
Ja sam koristio to napajanje nekih godinu dana do pre sest meseci i u principu sam bio zadovoljan osim u jednoj stvari a to je buka. Buka mi je postala problem kada sam poceo da utisavam komponentu po komponentu i na kraju je napajanje bilo najbucnije i zamenio sam ga sa LC6550GP na kome sam modoovao 14-icu na 5V i razlika u buci je bila neverovatna. S druge strane chiefteca je MNOGO teze modovati i smanjiti buku na taj nacin.
Jel ti nesto zeza kada ovo pitas? To je HPC model (Sirtek) , dakle, bolje od GPS (Delta) modela...ako radi uzivaj
M i G
:: Koristim vec duze vremena Chieftec napajanje skoro preko godinu dan :: Zanima me da li jos neko ima ovaj model napajanj :: CHIEFTEC HPC-420-302D :: i koliko je zadovoljan sa istim modelom :: ::
pa odes i kupis 2 tiha ventilatora zamenis ove stare sto drndaju ko mlaznjak i nema zime... i mene je moj CM380W poceo jednog dana ubijati sa slj ventilatorom koji se dernja na 3000rpm ali ja sam lepo za 400din. kupio ventilator sa lezajima na 2500rpm i nema zime to mi je bilo mnogo jeftinije resenje nego da kupujem novo napajanje
Licence to kill
:: :: Ja sam koristio to napajanje nekih godinu dana do pre sest meseci i u principu sam bio zadovoljan osim u jednoj stvari a to je buka. Buka mi je postala problem kada sam poceo da utisavam komponentu po komponentu i na kraju je napajanje bilo najbucnije i zamenio sam ga sa LC6550GP na kome sam modoovao 14-icu na 5V i razlika u buci je bila neverovatna. S druge strane chiefteca je MNOGO teze modovati i smanjiti buku na taj nacin :: ::
Znas kako, meni ti ventilatori od 80mm sto se vrte na 2500 rpm i kostaju 400 din i zvuce kao mlaznjaci. S druge strane i sama zamena ventilatora zahteva da se kontakti na ploci leme (znaci nema uticnice na ploci pa samo ustekas ventilator kao npr. na LC) a i ima ih dva komada sto sve kada se sabere postaje dosta komplikovano. Naravno da nisam imao tih 20-ak evra da dodam i kupim novo napajanje ne bih ga ni menjao ali ako neko tek kupuje napajanje onda je bolje da u startu uzme neko sa jednim ventilatorom i to po mogucnosti sa 120mm ili vecim ventilatorom. A i ovo su samo moja subjektivna iskustva s tim napajanjem, mozda neko ima sasvim suprotno iskustvo, koliko ljudi toliko cudi ...
:: pa odes i kupis 2 tiha ventilatora zamenis ove stare sto drndaju ko mlaznjak i nema zime... i mene je moj CM380W poceo jednog dana ubijati sa slj ventilatorom koji se dernja na 3000rpm ali ja sam lepo za 400din. kupio ventilator sa lezajima na 2500rpm i nema zime to mi je bilo mnogo jeftinije resenje nego da kupujem novo napajanj :: :: Licence to kil :: :: :: :: :: Ja sam koristio to napajanje nekih godinu dana do pre sest meseci i u principu sam bio zadovoljan osim u jednoj stvari a to je buka. Buka mi je postala problem kada sam poceo da utisavam komponentu po komponentu i na kraju je napajanje bilo najbucnije i zamenio sam ga sa LC6550GP na kome sam modoovao 14-icu na 5V i razlika u buci je bila neverovatna. S druge strane chiefteca je MNOGO teze modovati i smanjiti buku na taj nacin :: :: :: ::
:: :: Znas kako, meni ti ventilatori od 80mm sto se vrte na 2500 rpm i kostaju 400 din i zvuce kao mlaznjaci. S druge strane i sama zamena ventilatora zahteva da se kontakti na ploci leme (znaci nema uticnice na ploci pa samo ustekas ventilator kao npr. na LC) a i ima ih dva komada sto sve kada se sabere postaje dosta komplikovano. Naravno da nisam imao tih 20-ak evra da dodam i kupim novo napajanje ne bih ga ni menjao ali ako neko tek kupuje napajanje onda je bolje da u startu uzme neko sa jednim ventilatorom i to po mogucnosti sa 120mm ili vecim ventilatorom. A i ovo su samo moja subjektivna iskustva s tim napajanjem, mozda neko ima sasvim suprotno iskustvo, koliko ljudi toliko cudi .. ::
ne moras lemis plocu iseci zicice i slemi njih i izoluj trakom
Koliko ja znam ima GPS (Delta, nize klase), HPC (Sirtek, srednje klase) i ATX-H (vise klase) DPS i CFT oznake nisam vidjao kao one glavne u modeling broju
M i G
:: :: KOJA JE RAZLIKA IZMEDJU DPS HPC I CFT CHIEFTEC NAPAJANJA :: :: KOJE JE BOLJE, LOSIJE I ... :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.