Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
laserski stampac kolor?
STRANA 1 OD 1
arsicg laserski stampac kolor? 20.04.2007. 19:17 T4061

status: user
broj poruka: 15
Koji je najbolji laserski stampac (u koloru) za kucnu upotrebu? do 25o eura..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy HP 20.04.2007. 20:41 #16618

broj poruka: 4163
za kucu bilo koji (npr HP 2600n), stalno izbacuju novije modele smesnih razlika u odnosu na prethodnu. Imaj na umu da je taj vid stampe jako skup. Naime SVAKI NOV stampac ima inicijalne kasete tj kertridze ili ti pak tonere (kako ko voli da ih zove) koji su napunjeni samo oko 30%. Tako da ako treba da kupis 4 nove kasete za tvoj novi kolor laser trebace ti oko 400e!!! Da bi reciklirao tvoje istosene trebace ti 200e!!! Preracunaj se i razmisli o boljem ink jet printeru (osim ako ti laser nije neophodan).
Pozdrav

arsicg HP?! 21.04.2007. 00:21 #16636

Toliko je skupa dopuna ketridza?! raspitao sam se kod prodavaca i rekli su mi da ketridzi u novom stampacu su 50% od normale.. al koliko ja znam ketridz kosta izmedju 5000-7000din i treba samo jedan a ne 4? mislim ako moze neka pomoc bio bi jako zahvalan...
Stripy Re: HP?! 21.04.2007. 01:54 #16649

broj poruka: 4163

:: Toliko je skupa dopuna ketridza?! raspitao sam se kod prodavaca i rekli su mi da ketridzi u novom stampacu su 50% od normale.. al koliko ja znam ketridz kosta izmedju 5000-7000din i treba samo jedan a ne 4? mislim ako moze neka pomoc bio bi jako zahvalan..
::
E pa ovako. Toliko je skupa. Ako prodavca pitas sta je dobro on ce ti ponuditi ono sto ne moze da proda. Rekao ti je 50% jer to manje boli nego 30% a ne sme da te laze da su puni jer se to ocitava. 5 do 7 hiljada kosta crni kertridz za odredjene modele lasera. Svi kolor laseri imaju 4 kasete: crna, zuta, madjenta i cijan. Moje informacije treba da ti budu merodavne jer moja radnja se bavi (pored servisa) dopunom i reciklazom svih vrsta kertridza tako da znam sta pricam.
arsicg predlog 21.04.2007. 13:04 #16668

Ok sta mi onda predlazes?
krsmansu odgovor na servicepc 21.04.2007. 13:18 #16671

broj poruka: 9
Ne bih se slozio sam sa servicepc,mislim da nisi u pravu.Radim kao serviser u jednoj velikoj i jednoj ozbiljnoj firmi u Subotici i imam iskustvo sa dopunom tonera,kertridza...U zavisnosti koji stampac je u pitanju,neki ima cetri tonera a svaki toner kosta 5-6 hiljada dinara.Black,Magenta,Cyan,Yelow i svaka boja je u posebnom toneru,sama dopuna tonera je vrlo komplikovana i kosta oko 2-3 hiljade dinara.Slazem se s tobom da je skup za odrzavanje i ne bih nikom preporucio sa kucnu upotrebu ako mu nije preko potreban.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs