Utisci: Na prvi pogled velika i robusna kutija poprilicno teska. Celo kuciste je zavijeno u zastitni omotac plave boje, na kome je istaknut naziv Thermaltake. Na prvi pogled odmah se vidi koliko je sati. Hladan celik sa izuzetno kvalitetnom plastikom po rubovima. Kada se uzme u ruke stice se utisak da je izliveno iz jednog komada. Kuciste je MID Tower. Sa prednje strane se nalaze 4 USB porta, Power, Reset, HD audio ports, kao i potenciometar za brzinu obrtaja ventilatora. Potenciometar takodje sluzi i za menjanje boja led dioda koje se nalaze na ventilatorima(Crvena, Plava, Zelena i kombinovano).
Unutrasnjost crna totalno sa 3 ventilatora i cetvrtim na poklopcu(plug and play sistem). Ventilatori: prednji: 200x200x20mm, zadnji 140x140x25mm, gornji 200x200x20mm, bocni na poklopcu 230x230x20mm. Okrecu se izmedju 600 i 800 rpm, u zavisnosti od toga kako podesite potenciometar. Sve je oblozeno filterima, osim gornjeg ventilatora koji izbacuje vazduh van kucista. Kavez sa slotovima za 7 HDD diska, kao i mesto za SSD. Kuciste podrzava i instalaciju vodenih sistema. Za Kejbl menadzment takodje postoje ogromne mogucnosti. Dva puta sam menjao menadzment, jer nisam na vreme uocio skrivene prolaze za kablove, koje sam naravno kasnije primetio :) Rubovi stranica koje se skidaju su oblozeni crvenom plastikom , koja izuzetno `dihtuje`, tako da nema reci o propustanju vazduha ili nekom zujanju lima i sl. Sve se uklapa sto se kaze u mm.
Razmisljao sam o kupovini HAF-a 912+, CM Advanced-a i ovog. Kad sam video HAF-a uzivo odmah je odpao, ostala je borba izmedju CM-a i TT-a. Zahvaljujuci velicini ventilatora odlucio sam se za TT i nisam pogresio,u ostalom i cena sama kaze.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Hvala !! Placeno je 100eu sa postarinom u Em*i :) Razmisljao sam za Full Tower, ali mislim da ni sa ovim ne gubim nista. Ako bude trebao full lako cu da zamenim ovo .)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Ja sam isto hteo da uzmem ovo kuciste ali koliko ja znam tu moze da stane grafike do 27cm a kad se skine hdd kavez onda nema mesta gde hard da stavis pa sam se zato odlucio za haf 912 plus mada mi je prva varijanta bio haf 922 :))
Inace jako lepo kuciste i lepi ventilatori :))
i naravno moze da se steluje brzina ventilatora takodje i svetla :)
Lepo kuciste.Cestitam. Svidja mi se kako si postavio kuler za procesor,vidi se da znas znanje. Jesi onu prvu sliku kasnije slikao?Kuciste je puno prasine.
@Milos22 27cm grafika staje bez problema, cak ima i lufta 1,5-2cm do kaveza. Sad sam merio :)
@LonelyMax Hvala na komplimentu , trudim se ako nista drugo :) Sto se tice slika video da ima prasine ali kasno. Tek kad sam skinuo kavez prebrisao sam malo unutrasnjost ali i tada nisam znao da ima prasine jer se ne vidi(dosta je mracno u kucistu jer je crno). Kasnije na slikama sam video da je bilo prasine u kucustu :( Sta da radim sad je kasno.
Ekstra onda gledao sam nekoliko klipova i ovi amerikanci kazu da staje do 10,5`` malo su se zeznuli :)) inace isto tako su dimenzije za haf 912 plus ubacio sam gtx 580 i ostalo je mozda do 1cm a kad budem uzimao nekog keplera verovatno cu morati da vadim kavez pa ce mi onda ostati 2 mesta za hdd mada mi je i jedan dovoljan uglavnom thermaltake element G je perverzija od kucista :))
Haf 912 plus je oldicno kuciste hladno tiho jedino sto sam stavio plastiku na gornji ventilator da mi se nesto slucajno ne prospe zato sto mi je kuciste pored stola a ne ispod stocica i prednji ventilator skuplja prasinu za 4 dana se ocratava prasnjavi krug :)) a imam i mali stocic za kuciste da mi ne bi skupljalo prasinu direktno sa poda :))
Ja sam isto merkao to kuciste a onda sam pogledao jedan unboxing u kome je kontroler otpao sa kucista sam od sebe i najvise zbog toga sam odustao. Na fotkama se vidi da je kvalitet na nivou i nek te sluzi narednih par godina, najbitnije je da si ti zadovoljan! :) NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
Lepo kuciste i ima sve sto je potrebno za gejmersku masinu, jedino ne vidim rupe za vodeno ako nekad budes imao potrebe za tim...
E sad ja sam misljenja da je u toj klasi CM 690 II advance najbolja kupovina, jer je prostrano, po meni prelepo i jako funkcionalno, daleko od toga da to kucite oskudeva u bilo cemu ili da nije lepo ali to je moje misljenje.
Uglavnom i CM 690 II adv i taj TT su daleko ispred NZXT-a i slicnih u klasi...
@Boby4ever To je klasicna negativna kampanja protiv nekog ili neceg. Kontroler moze da otpadne samo u slucaju da ga namerno polomim. Sam od sebe da odpadne je bas glupost velika :)
@forever Hvala! Ima dopadljiv oblik, uzivo je po meni lepse nego na slikama. Ventilatori svetle ni preslabo ni mnogo jako. Bas onako kako ja volim, elegantno. Nije kicerica sto mi se svidja
@Dautovic Hvala! Ima sa zadnje strane pored napajanja dva otvora za creva. Posto je siroko kuciste stavili su otvore pored napajanja. Mada cisto sumnjam da cu ubacivati neke vodene sisteme, ali ko zna ?
Sto se tice CM 690II advanced-a, nemam zamerki. Izuzetno kuciste! Dugo sam razmisljao za koje da se odlucim. Video sam oba uzivo i trazio razloge za i protiv. U mom slucaju presudili su veci ventilatori kod TT-a. Kvalitet izrade je odlican u oba slucaja i unutrasnjost je slicna. Zakljucak je da su oba kucista veoma kvalitetna i dopadljivog izgleda. Jedino neciji ukus moze da presudi Nije greska uzeti bilo koje od ova dva po meni.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.