kancelarijski (office) štampač, preporuke - šta kupiti?
STRANA 1 OD 1
kljunovi
kancelarijski (office) štampač, preporuke - šta kupiti?
25.11.2011. 10:27
T40529
status: user broj poruka: 66
Pozdrav svima, želeo bi da otvorim temu o kupovini laserslkih stampača koji su pogodni za kancelarije, jer takve teme na pcberzi do sada nema. Šaljite sugestije, preporuke, primedbe i komentare o kupovini i radu štampača.
U kancelariji smo koristili crno beli Hewlett Pacard HP Laserjet 2200 laserski stampači koji je kupljen pre izvestan broj godina i radio je ko sat. Štampač je tako reći savršen, al nažalost ništa nije večno. Tokom više godina intenzivnog izrabljivanja neminovno je da se nešto pokvari. Jedini i poslednji kvar štampača bio kvar duplex-a, a kada crkne duplex onda je vreme da se kupi noviji model štampača. Ta ideja za kupovinu novog modela navela me je na razmišljanje šta kupiti. Sadašnji stapači gledajući po ceni se grubo dele na jeftinije (do 200e) i skuplje (preko 500e), skoro da nema srednje klase. Modeli štampača koji bi zadovoljili potrebe kancelarije od 5-7 ljudi moraju da ispune sledeće kriterijume: 1. da je laserski 2. da omogućava štampu na obe strane papira 3. da je crno beli 4. da njegov ketridž omogućuje stampu minimum 2000 strana 5. da postoje i da su jeftini reciklirani ketridži 6. da se može priključiti na lokalnu mrežu kao nezavistan uređaj tj. da radi kao network printing server 7. da je besprekoran u radu (nema nikakvih bagova)
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
2015 jos uvek koriste u McDonald`s restoranima i office-u, godinama traje pa ti vidi.. cinjenica je da danasnji stampaci nisu bas toliko kvalitetni kao ranije ali slazem se sa strelom za 2055
jeste da je inkjet, ali ima sve na sebi i wifi i lan i usb i fax i card reader i usb i prevrtanje papira, i kosta samo 19k :D u Bell-u i u koloru je. smesno! stampa 1500strana i dzab dzab je novi ketridz, a ima ih 4 koji zajedno ne kostaju kao jedan toner!
Laser je proslost za ovaj stampac i po ceni i mogucnostima!
- - Pozdrav !!!
PELE. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Svaki uredjaj radi na carobni dim. Kada ga taj dim napusti prestaje da radi.
kako mislis laser je proslost, za ink.. kako? znas li ti koliko brze stampa stampac sa laserom od pljuckavca i koliko mu je veci kapacitet? to je jako bitno za kancelariju..
:: jeste da je inkjet, :: ali ima sve na sebi i wifi i lan i usb i fax i card reader i usb i prevrtanje papira, :: i kosta samo 19k :D u Bell-u i u koloru je. smesno :: stampa 1500strana i dzab dzab je novi ketridz, a ima ih 4 koji zajedno ne kostaju kao jedan toner :: :: Laser je proslost za ovaj stampac i po ceni i mogucnostima :: :: - :: Pozdrav !! :: :: PELE :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Svaki uredjaj radi na carobni dim :: Kada ga taj dim napusti prestaje da radi :: ::
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
:: HP je u principu dobro resenj :: :: @imarkovi :: imas mai :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
naravno da je stampa strane sporija nego kod lasera sto je i normalno, ali ako nemas potrebu za 30 kopija u minuti onda ti je ovaj odlicno resenje, jer je neverovatno da su ketridzi tolerisani na 1500strana, a laser na 2000strana, a cenom su bolji pa se taman izjednaci. Inace ako imash vecu firmu od jednog zaposlenog racuni i sav stampani materijal ce ti odavati bolju sliku u boji nego crno belo, a dobijesh i skener i kopir i fax sto ti je sasvim neophodno. Imam ga zato ti i pricam, menjas ketridze kas se pojedinacni potrosi, a ne za sve boje, ako ti otkaze glava za stampu menjas glavu, nije ono da morash ceo stampac da nosis na servis zbog neke sitnice
kazem ti, za te pare ce se otplatitisamo sa originalnim ketridzima!
Inace ja sam moj kupio u BelComputersu, zovi i trazi Baneta da ti pojani ako sumnjas meni!
iZdravo! - - Pozdrav !!!
PELE. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Svaki uredjaj radi na carobni dim. Kada ga taj dim napusti prestaje da radi.
Već je bilo par postova o štampačima i svaki ima svoju ciljnu grupu.
Lepo je što iznosiš svoja pozitivna zapažanja.
Ja imam dobra iskustva u poslednje vreme sa Konica Minolta MF uređajem BH164: štampač, skener, kopir A3 format za relativno male pare. Mogućnost dodatka KM print servera kao i bypass kasete sa 100 listova A3-A5. Cena za tonerski prah je smešna, a jedno punjenje može da izgura od 12000 (6% pokrivenosti) do 13.000 (5 % pokrivenosti).
O konkretnim cenama informišite se na internetu, da ne reklamiram.
Pozdrav!
Vlada
:: naravno da je stampa strane sporija nego kod lasera sto je i normalno, ali ako nemas potrebu za 30 kopija u minuti onda ti je ovaj odlicno resenje, jer je neverovatno da su ketridzi tolerisani na 1500strana, a laser na 2000strana, a cenom su bolji pa se taman izjednaci :: Inace ako imash vecu firmu od jednog zaposlenog racuni i sav stampani materijal ce ti odavati bolju sliku u boji nego crno belo, a dobijesh i skener i kopir i fax sto ti je sasvim neophodno. :: Imam ga zato ti i pricam, menjas ketridze kas se pojedinacni potrosi, a ne za sve boje :: ako ti otkaze glava za stampu menjas glavu, nije ono da morash ceo stampac da nosis na servis zbog neke sitnic :: :: kazem ti, za te pare ce se otplatitisamo sa originalnim ketridzima :: :: Inace ja sam moj kupio u BelComputersu, zovi i trazi Baneta da ti pojani ako sumnjas meni :: :: iZdravo :: - :: Pozdrav !! :: :: PELE :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Svaki uredjaj radi na carobni dim :: Kada ga taj dim napusti prestaje da radi :: ::
... odabirom pljuckavca. Prednosti lasera: 1. brzina stampe 2. cena stampe 3. dugotrajnost proizvoda Mane: 1. pocetna cena
Toner CE505X za 6500 strana za HP2055 kosta 3.621,00 dinara. Toner Q7553X za 7000 strana za HP2015 kosta 3.505,00 dinara.
HP2015 stampa radnim danima oko 800-1000 strana i traje bez ijednog kvara vec 2-3 godine (mislim da smo ga uzeli 2008.). Kad ljudi odu na odmor, toneri ne zapeknu, niti se svako trece-cetvrto punjenje zezne elektronika, pa kupujemo original (kao kod kertridza).
Eto utisaka o koriscenju ozbiljnih lasera. Od onih neozbiljnih, na mom stolu stoji HP1010, sa odstampanih 80.000 strana i jednim servisom od par hiljada dinara i jednim zamenjenim valjkom od 800 din.
Srecan izbor.
Pozdrav.
PS. Da ne bude da ne koristimo pljuckavce, imamo 4 A3 HP `profi` pljuckavca (HP1120, 1220,2x 9300) plus gomilu (5-6) A4 boranije. Sve smo ih izbacili iz upotrebe, izuzev jednog A3 (za stampu A3 + u boji). Sve ostalo ide preko mreze na laser.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Inace svi stampaci nam rade na dopunjene stvari (samo smo kod kertridza za Deskjet 9300 osudjeni na povremenu kupovinu originalnih kertridza)
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Golf II ko chasha ili ti prevedeno HP je u srbistanu zakon... Kad ne znas sta da kupis (mozda i zato sto nema drugo) onda uzmes HP... Za kancelariju Ricoh MPC4000...
Sad ce neko da kaze skupo, u redi ali nije za kucu nego za kancelariju...
Ako nema Ricoh onda neki Canon iste klase...
Zasto?
Zato sto rade za sve pare i zato sto pruzaju mnogo za ulozeni novac...
Naravno servis ide po broju izbacenih strana a ne po srbistanskom obicaju kad se nesto pokvari...
Izvinjavam se - moja greška: mislio sam da si naveo tonere za isti štampač i moj komentar je bio zbog više cene tonera koji može da izbaci manje strana i obrnuto. Sada vidim da su to 2 tonera za 2 štampača.
Mada, i dalje stoji da to nisu originalni HP toneri.
Pozdrav!
Vlada
:: https://www.tonerdiskont.r :: :: Inace svi stampaci nam rade na dopunjene stvari (samo smo kod kertridza za Deskjet 9300 osudjeni na povremenu kupovinu originalnih kertridza :: :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: ::
Posle duže pretrage po forumima i raspitivanja izneću vam nekoliko predloga. Izbor se sveo na dve kompanije Lexmark i HP. Svi izabrani štampaci imaju duplex i mogu raditi kao nezavisan uredjaj na mreži tj. print serveri.
Opcije_
1. Lexmark e460DN - win win prodavnica 33.000 dinara, inicijalno punjenje ketridža omogućuje štampu 7000 strana, original kretridži se mogu kupiti u više varijanti 6000din (3500 strana), 12000 din (7000 strana) i 20000 din (15000 strana). Preporučeni mesečni obim štampe 1500 - 10000 Strana. Kod Lexmark štampača toner je odvojen od bubnja koji omogućuje štampu. http://www.lexmark.rs/lexmark/product/home/120/0,6970,592013371_653293751_1285097592_sr,00.html?tabId=1
2. HP P2055dn - win win prodavnica 37.000 dinara, inicijalno punjenje ketridža 2000 strana, kupovina originalnog ketriđa 9000 dinara (2000 strana). Reciklirani ketridž je 2400 dinara (2500 strana). Preporučeni mesečni obim štampe 750 do 3000 sttrana. Postoji mogućnost kupovine novog NO NAME ketridja 2000 dinara (2500 strana). Dobra stvar je što se sve nalazi na ketriđžu (toner i bubanj).
3. HP LaserJet P3015dn - 64.000 dinara, broj jedna u poređenju sa ostalima ali preskup, novi ketridži i da ne govorimo. Originalni keridži dolaye u dve varijente malu i veliku. Reciklirani ketridži koji se mogu nabaviti 4400din (6000 strana) i 5500dinara(9000 strana), sa time što ovaj veći nemože tako lako da se nabavi po servisima (još nije toliko rasprostranjen). http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06b/18972-18972-3328059-14638-236263-3815797-3815807-3815809.html
Nije tajna da su HP najkvalitetniji štampači, ali sa druge strane Lexmark štampač ima bolje porformanse ako gledamo istu cenu novca. Zvao sam desetak servisa za stampače u novom sadu i bg i ovo su njihova iskustva. Napomena je da se garancija na štampač gubi ukoliko se koriste reciklirani ketridži.
Kod Lexmark štampača Toner pošto je toner odvojen od bubnja mora se vršiti servis bubnja na svakih 4-6 zamene ketriđa (30 evra servis), takođe problem sa novim Lexmark štampačima je što je jako teško nači krekovan čip koji bi omogućio korišćenje recikliranog ketridža. Za model e460dn postoji krekovan čip. Dobra stvar je što su originalni ketriđži jeftiniji i omogućuju štampanje više strana. Sa HP dobijamo zantan kvalitet i taj kavlitet košta. Prednost je što se se sve nalazi na ketridžu (bubanj i toner). Lako se uređaj može prilagoditi za korišćenje recikliranih ketridža. Manje ima reklamacija u odnosu na Lexmark.
Zaključak ako je firma obvezana da kupuje originalne ketridže onda Lexmark, dok ako se koriste reciklirani onda sigurno HP ili neka od jačih marki.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.