Potreban savet oko nabavke projektora. Idealan projektor bi trebao da ima: dug vek lampe, neku iole pristojnu rezoluciju tipa 1024x768, dovoljno jako osvetljenje, da moze da se prikaci IPTV na njega, da mogu da se pikaju igrice na njemu, 3d podrska, da ima rezervnih lampi kod nas i da nisu papreno skupe, dao bih do 500 evra, i ni evra vise. Svestan sam da ne mogu da imam sve od toga za te pare ali mi treba savet za najblizu soluciju, a da prostorija je cca. 5x5m
Bilo bi projektora za te pare druze, ali ako bi ti pravio ga ovdje kod nas u Srbistanu( citaj: ali za 300 godina). :D Projektori su poskupili, kao i sva oprema, a 3D projektor+ da lampe nisu papreno skupe, ne postoji. Prvi sledeci segment sa onim sto si naveo je od 1260e, pa navise( i to za raspali EVOX - da sestrinska firma VOX-a). Toliko o tvojim zeljama. A sad o mogucnostima. Javi na koje kompromise si spreman, tako da ti preporucim projektor, koji mozes da kupis za te novce. operator
Imaš za 620 evra LG HW300G. LED lampa traje 30.000 sati, ili 10 godina ako ga 8 sati svaki dan dnevno koristiš, i najbitnije, rezolucija je 1280x800. To je ujedno i najjeftiniji HD projektor koji sam našao kod nas, i razmišljam da prodam svoju 3D plazmu od 51 inča i kupim taj projektor... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: dao bih do 500 evra, i ni evra vise. Svestan sam da ne mogu da imam sve od toga za te pare ali mi treba savet za najblizu soluciju, a da prostorija je cca. 5x5
Čovjek reče do 500e i ni eura više, inače bi mu preporučio kao prvu opciju isti projektor sa kompromisima. Međutim, nema HD rezoluciju, nije 3D, nema jako osvjetljenje, lampa nije jeftina, slika je malo mutna na toj razdaljini od 5 m, ali je bolja na 7 metara( ili zato što sam ja poprilično očoravio, mada gledam sa naočalama, ne znam). Slika nije bog bna šta, ali nije ni toliko loša.
:: Imaš za 620 evra LG HW300G. LED lampa traje 30.000 sati, ili 10 godina ako ga 8 sati svaki dan dnevno koristiš, i najbitnije, rezolucija je 1280x800. To je ujedno i najjeftiniji HD projektor koji sam našao kod nas
Da je najjeftiniji 720p projektor, to stoji, ali koliko isplativ za gledanje, to je drugo.
O kom projektoru pričaš pošto citiraš njega prvo a ne vidim da je spomenuo neki projektor?
Ako misliš na navedeni LG, ne vidim tolike kompromise. Ima HD rezoluciju, 1280x800 je preko deklarisane 720p rezolucije, osvetljenje se ne meri sa klasičnim projektorom jer je LED lampa u pitanju a 300 lumena je više nego dovoljno što se vidi na youtube snimcima. Lampa je nebitna potpuno jer traje 10 godina u najgorem slučaju, i slika nije nikako mutna koliko sam video na istim youtube klipovima, a znam kako izgleda klasičan 3LCD projektor 800x600 sa 2400 lumena... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: :: dao bih do 500 evra, i ni evra vise. Svestan sam da ne mogu da imam sve od toga za te pare ali mi treba savet za najblizu soluciju, a da prostorija je cca. 5x5 :: :: Čovjek reče do 500e i ni eura više, inače bi mu preporučio kao prvu opciju isti projektor sa kompromisima. Međutim, nema HD rezoluciju, nije 3D, nema jako osvjetljenje, lampa nije jeftina, slika je malo mutna na toj razdaljini od 5 m, ali je bolja na 7 metara( ili zato što sam ja poprilično očoravio, mada gledam sa naočalama, ne znam). Slika nije bog bna šta, ali nije ni toliko loša :: :: :: Imaš za 620 evra LG HW300G. LED lampa traje 30.000 sati, ili 10 godina ako ga 8 sati svaki dan dnevno koristiš, i najbitnije, rezolucija je 1280x800. To je ujedno i najjeftiniji HD projektor koji sam našao kod nas :: :: Da je najjeftiniji 720p projektor, to stoji, ali koliko isplativ za gledanje, to je drugo.
:: Potreban savet oko nabavke projektora. Idealan projektor bi trebao da ima: dug vek lampe, neku iole pristojnu rezoluciju tipa 1024x768, dovoljno jako osvetljenje, da moze da se prikaci IPTV na njega, da mogu da se pikaju igrice na njemu, 3d podrska, da ima rezervnih lampi kod nas i da nisu papreno skupe, :: dao bih do 500 evra, i ni evra vise. Svestan sam da ne mogu da imam sve od toga za te pare ali mi treba savet za najblizu soluciju, a da prostorija je cca. 5x5 ::
Pa citirao sam ga zbog cijene koju je naveo. Za osvjetljenje u toj klasi mora biti bolje, a klasični 3LCD projektori su stvar prošlosti, pa se slažem da ne mogu da se porede. Ja sam probao navedeni projektor u firmi i to oba i mutna je slika u gornjoj polovici slike sa lieve strane, dok sa desne dobije prejako osvjetljenje, ako pokušaš da izoštriš sliku. Koristili smo Plexon wire platno sa podešavanjem osvjetljenja i nismo bili zadovoljni za prezentaciju( pomjerio sam prijektor na veću udaljenost i dalo je bolji rezultat, ali nije odličan). Ali za kućnu upotrebu, za gledanje filmova i igranje je ok za tu cijenu.
Napisao sam sta bi bilo idealno, svestan sam da nema sve to za te pare, sta je najbolje uzeti do 500E, i da lampa ne bude vise od 200 recimo. Gledao sam ovaj http://www.benq.com/product/projector/mx501 , ali pojma nemam koje su cene lampi za njih i kakvu sliku daju.
Ako ih negdje ima, uzeću ja, pa ću iztestirati. Nisam obraćao pažnju na Benq, jer sam zaboravio da i oni prave projektore, tako da nisam gledao cijene za njih. Kod nas nemaš klasični showroom unutar firmi, kako bi ti mogao zaposleni da prezentira uređaj. Da smo u Kanadi, Holandiji ili bliže Pešti, mogao bi da dbbiješ takvu uslugu. Za televizore i računare nije problem, ali projektore nisam vidio da bilo ko otvara iz kutije, pa demonstrira mogućnosti uređaja, čak ni naobičnom platnu. Da su bili pametni menadžeri pojedinih firmi, samo na tome bi kod mušterija zaradili plus. Ja nisam držao projektore, pošto o njima ostali nisu znali dovoljno da prikažu mogućnosti, a i nije mi se dalo da ih učim prije 3 godine. Sad je problem i lokal da se plaća od cca. 150 m2, a ne nešto drugo. operator
Za 115 evra više, iako ti je van budžeta imaš onaj LED HD. Vredi dodati u svakom slučaju te pare jer nećeš razmišljati o lampi uopšte, što ti je ušteda, a imaćeš HD rezoluciju. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Napisao sam sta bi bilo idealno, svestan sam da nema sve to za te pare, sta je najbolje uzeti do 500E, i da lampa ne bude vise od 200 recimo. Gledao sam ovaj http://www.benq.com/product/projector/mx501 , ali pojma nemam koje su cene lampi za njih i kakvu sliku daju. :: :: ::
I ja sam u istoj nedoumici samo mi je budzet malo veci i posle duzeg gledanja i trazenja narucio sam benq w700 novi model projektora.Stize mi iz holandije sredinom decembra.Izaci ce me 720 eura kod nasih uvoznika.Platno sam nabavio i to 203x203 sa motorom i daljincem i kabl hdmi-hdmi monoprice od 15 metara.Znaci ceka se samo projektor.Evo ocemu se radi
Meni treba iskljucivo za gledanje hd filmova,mozda ce se odigrati i po koja igrica.Ovo je dlp projektor i rezolucija mu je 1280x720.Koliko sam gledao ovaj projektor se u nemackoj i austriji moze nabaviti za oko 500 eura pa ako imas nekoga preko mozes da ga iscimas i ustedis dosta para a dobijes solidan projektor.Ja nemam nikoga preko tako da sam narucio preko nasih dobavljaca.U nekim maloprodajama su mi trazili skoro 900 eura da mi donesu ovaj projektor.Ali sam im se samo zahvalio na ponudi.
Koliko vidim na sajtu benq.rs uvoznik za srbiju je kimtek pa ako mozes njih da kontaktiras bilo bi dobro. Preko ove firme mozes da narucis ali je cena paprena.Rekli su mi oko 89k ce me kostati w700. http://www.bcc.rs/
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.