Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koji štampač....
STRANA 1 OD 1
stoler Koji štampač.... 22.11.2011. 20:14 T40474

status: user
broj poruka: 324
....došlo je do problema, tj da crkavanja neke folije na mom legendarnom štampaču Canon LBP2900 i sada mi u servisu za to traže 2600 dinara! I ako na to dodamo da mi je toner bio prazan i da njegova dopuna košta oko 1500 dinara dobijem da sad treba da za njega dam 4000 dinara i kusur! A nov štampač sa dve godine garancije i polupunim tonerom za manje više isto para za ulaganje....jer mogu da ga prodam u servisu za otprilike toliko koliko je popravka te folije i da npr dodam 5000 dianra i kupim nov. Zanima me da li je pameto da uzmem neki novi ili da ovaj popravljam? Ako je bolje novi, koji? Koristim štampač dosta često, ali ne previše....toner mi otprilike kod ovog štampača trajao oko 2 meseca ili možda malo duže....

Unapred hvala...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 22.11.2011. 20:48 #378960

broj poruka: 4163
Popravi ga i napuni toner. Servis fuser folije je npr kod mene u servisu 3000 dinara dok je punjenje tonera isto 1500, tako da te nisu zacepili sa cenom. Poenta je sledeća: Canon LBP (HP 1010) su najbolje serije kućnih štampača tj za srednji obim štampe. tačno je da imaš nov HP laser za 100 i kusur evra (Samsung oko 70), ali, toner nije napunjen do pola, već je u novom štampaču TZV starter toner koji ni ne može da se napuni za više od nekih 700 kopija. Za normalan kapacitet štampe moraš da kupiš jedan nov toner (koji je u većini slučajeva jednak po ceni štampača), punjenje za njega je skuplje nego za tvoj 2900 i kapacitet štampe im je 1500 do 1700 strana naspram 2200 do 2500 za tvoj LBP. Matematika je prosta, popravi, napuni i štampaj jeftino...

servispc bre

vladarko Re: Re 22.11.2011. 20:51 #378962

broj poruka: 4228
Hoćeš da kažeš da starter toner ni ne može da se napuni više nego što je njegov `pun starter` kapacitet??? Od čega to zavisi: od kasete (fizički) ili od čipa (ne može da se reprogramira)?

Pozdrav!

Vlada

:: Popravi ga i napuni toner. Servis fuser folije je npr kod mene u servisu 3000 dinara dok je punjenje tonera isto 1500, tako da te nisu zacepili sa cenom. Poenta je sledeća: Canon LBP (HP 1010) su najbolje serije kućnih štampača tj za srednji obim štampe. tačno je da imaš nov HP laser za 100 i kusur evra (Samsung oko 70), ali, toner nije napunjen do pola, već je u novom štampaču TZV starter toner koji ni ne može da se napuni za više od nekih 700 kopija. Za normalan kapacitet štampe moraš da kupiš jedan nov toner (koji je u većini slučajeva jednak po ceni štampača), punjenje za njega je skuplje nego za tvoj 2900 i kapacitet štampe im je 1500 do 1700 strana naspram 2200 do 2500 za tvoj LBP. Matematika je prosta, popravi, napuni i štampaj jeftino..
::
:: servispc bre
Stripy Re: Re: Re 22.11.2011. 20:57 #378963

broj poruka: 4163
Tako je. Starter kertridži su sa manjim `rezervoarom` za toner prah tako da fizički ne može da se sipa više tonera od toga.

servispc bre

:: Hoćeš da kažeš da starter toner ni ne može da se napuni više nego što je njegov `pun starter` kapacitet??? Od čega to zavisi: od kasete (fizički) ili od čipa (ne može da se reprogramira)
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: Popravi ga i napuni toner. Servis fuser folije je npr kod mene u servisu 3000 dinara dok je punjenje tonera isto 1500, tako da te nisu zacepili sa cenom. Poenta je sledeća: Canon LBP (HP 1010) su najbolje serije kućnih štampača tj za srednji obim štampe. tačno je da imaš nov HP laser za 100 i kusur evra (Samsung oko 70), ali, toner nije napunjen do pola, već je u novom štampaču TZV starter toner koji ni ne može da se napuni za više od nekih 700 kopija. Za normalan kapacitet štampe moraš da kupiš jedan nov toner (koji je u većini slučajeva jednak po ceni štampača), punjenje za njega je skuplje nego za tvoj 2900 i kapacitet štampe im je 1500 do 1700 strana naspram 2200 do 2500 za tvoj LBP. Matematika je prosta, popravi, napuni i štampaj jeftino..
:: ::
:: :: servispc bre
Sub-Z Re: Re 22.11.2011. 21:05 #378964

broj poruka: 1620
+1
Isti štampač imam, punim ga za sličnu cenu a štampam svakodnevno, po godinu dana traje toner. Gomila drugova se popalila pa uzela u Metrou i sl. razna čuda za 70ak evrića, kad ono posle mesec dana izlaze beli papiri, a toner košta više nego štampač. 2900b je po meni odličan štampač, isplati se da ga popraviš
Fiat iustitia, et pereat mundus

:: Popravi ga i napuni toner. Servis fuser folije je npr kod mene u servisu 3000 dinara dok je punjenje tonera isto 1500, tako da te nisu zacepili sa cenom. Poenta je sledeća: Canon LBP (HP 1010) su najbolje serije kućnih štampača tj za srednji obim štampe. tačno je da imaš nov HP laser za 100 i kusur evra (Samsung oko 70), ali, toner nije napunjen do pola, već je u novom štampaču TZV starter toner koji ni ne može da se napuni za više od nekih 700 kopija. Za normalan kapacitet štampe moraš da kupiš jedan nov toner (koji je u većini slučajeva jednak po ceni štampača), punjenje za njega je skuplje nego za tvoj 2900 i kapacitet štampe im je 1500 do 1700 strana naspram 2200 do 2500 za tvoj LBP. Matematika je prosta, popravi, napuni i štampaj jeftino..
:: servispc bre
Pisko Sad si me udario i nikad više! 22.11.2011. 22:35 #378975

broj poruka: 6645
Sad si pomislio da prodaš LBP, i nikad više dok ne crkne. Danas nije moguće kupiti tako dobar štampač, tačka. Jedino ga jebu linux drajveri, čija je instalacija baš smorna, ali moguća, inače je super. Folija je potrošna roba i, oni koji koriste ekono-štampu ili toner-save štampu, to lepo osete na džepu jer im folija duplo brže propadne... pa uštede moj q... Prema 1010 alias canon 2900, današnji štampači su obični pederčići.

Budale veruju u sreću.

stoler da li je moguće 22.11.2011. 23:58 #379000

Hvala svima na odgovorima, ali samo da potvrdim još jednom pa da prelomim! Znači li da trenutno na tržištu ne postoji štampač koji je u njegovom rangu, slične cene ili veće sa toliko ekonomičnim tonerom? Ja zaista verujem da svi koji ste se javili zaista znate o čemu pričate, ali ja sam zbunjen činjenicom da je sve toliko naredovalo, a da su štapači sada lošiji nego što su bili...da li je to moguće? A šta bi vi savetovali nekome da kupi da nema štampač?

Još jednom hvala svima na odgovorima, čini mi se da ste me ubedili...ubili svaku želju da ga menjam :)))

MaliAbner 2500 stranica... 23.11.2011. 01:57 #379026

broj poruka: 7769
Sta mislite koliko vremena vam treba da ispucate 2500 stranica?
U kucnoj varijanti to moze da potraje godinama, u mom slucaju nekad manje od godinu dana a nekad vise od godinu dana...
Neko prica o recikliranju ketridza i koliko oni kostaju... mene to skoro da ne tanira tj. da li je 500 dinara manje ili vise na godinu dana vise ce da me pokradu u lokalnoj bakalnici nego ista drugo...

Inace za moj Xerox Phaser 3121 sam pre tri godine kupio dva KOMPATIBILNA ketridza i zamenio sam drugi pre dva meseca kad sam bio na odmoru u BGD... cena ta dva je bila tu negde kao i ovih punjenih i reko da se ne zajebavam sa tim budalastinama kad je razlika svega 350 dinara...

Da li ima boljih od HP stampaca ima... Minolta je bolja a ima i ketridze koji idu do 6000 kopija standardnog teksta... pa mislite o tome a cini mi se da sam skoro video na nekoj akciji za 7000 dinara...

Ako ces kupovati nov stampac moras da obratis paznju na dve stvari da li je podrzan u novijim OS i da li se ketridzi recikliraju...
Samo kad se setim koliko je ljudi kukalo za nepostojanje LBP2900 vozaca za Win7... ma i ja sam se namucio sa mojim Phaserom (samsung 1710)...

Tomato Republic Of Serbia !!!

stoler .... 23.11.2011. 09:36 #379054

Znaš kako manje više to za drajvere i to, bilo je tu pre problema sad verujem da nema. Mene interesuje savet za neki npr konkretan model koji bi neko savetovao nekome ko nema štampać da uzme?

Pozdrav

codeus konkretan savet za nekog ko nema stampac 23.11.2011. 10:34 #379062

broj poruka: 4054

`pa do sada si bio bez stampaca ... STA ce ti sada stampac !?`

stoler ... 23.11.2011. 11:01 #379068

da odštampam tvoj odgovor i predam za rubriku `verovali ili ne` :))

Pisko Da ne grešim dušu... 23.11.2011. 17:34 #379164

broj poruka: 6645
Pazi, nisu današnji štampači loši, nego su loše kupovine, zbog politike izvedbe kertridža. Canon je bio prestolonaslednik, zato jer je, za razliku od hp-a, prodavao PUN kertridž uz nov štampač, dok je uz ostale išao trećinu pun, ali se bar mogao napuniti do dva puta tj. reciklirati. Danas nije tako, i, rečeno je šta je po sredi, hoće da te oderu kod novog kertridža, i gotovo. Ipak, nije to bezuslovno loša kupovina, ti novi hp-ovi ili šmugšmugovi, jer, ko malo i retko štampa, stvarno mu traje godinama (čitaj: štampa po firmi), a onda, i ta računica oko recikliranja nije baš toliko značajna, jer bi npr. bilo koji pljuckavac već davno riknuo i odrao te od cene kertridža. Ukratko, ja bi uložio u LBP.

Budale veruju u sreću.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs