Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Daljinski za PC?
STRANA 1 OD 1
miki200 Daljinski za PC? 20.11.2011. 21:22 T40414

status: user
broj poruka: 99

Jel iko probao ovako nesto(daljinski za PC) ili sl, vredi li to kupovati i ako vredi, ima li gde jeftinije?

http://www.profi.rs/ProductDetails.aspx?productID=MS5239

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 20.11.2011. 21:56 #378370

broj poruka: 2270
Ne znam kako je podržan taj daljinac, upotrebljivost mnogo zavisi od drajvera. Ja već godinama koristim običan pilot sa pijace, preko winlirc interfejsa, i lepo radi a ima native podršku u progamima koje koristim - aimp, mpc.

gavra re: Daljinski za PC 20.11.2011. 22:02 #378375

broj poruka: 148
Zavisi šta očekuješ od njega - na staroj mašini sa Win XP Media Center Edition koristim `CyberLink`-ov daljinac više godina. Za multimedijalnu upotrebu je O.K. (fotografije, filmovi, muzika i TV) - sve promene iz fotelje (ili kreveta) uključivo i gašenje PC.
Za TV predpostavka da imaš instaliranu TV karticu. Za neke druge poslove nema upotrebnu vrednost.
Proceni sam u svom slučaju koliko ima potrebe za takvim `gadžet`-om.
gavra
Beograd

Tristram Re: 20.11.2011. 22:06 #378378

broj poruka: 1872
Ako imaš tv kartu dosta modela omogućava konfiguraciju daljinskog da radi i s drugim softverom ili izvršava komande multimedijalnih tastera. Ako je još nemaš a planiraš da je uzmeš može da se nađe za 15-20e leadtek karta koja ima tu opciju.

Pisko udaljena PiCa 21.11.2011. 07:55 #378445

broj poruka: 6645
Postoje, preskupi namenski daljnci, postoje programi koji se konfigurisu prema bilo kom daljincu, uz uslov, da postoji senzor prikljucen na plocu, a i objasnjenja kako prikljuciti IC senzor na IC port maticne.... Naravno, mnogi su otkrili upotrebne vrednosti daljinaca koji idu uz tv kartice (vecinom usb risiveri daljinskog), a neki se poigrali i sa prepodesavanjima prijemnog softvera... sve stoji da moze a manje-vise je komplikovano ili zavisi od cudljive volje za redovnim update-om drajvera, OS-a ili hardvera (maticne). I, retko da radi i na win i na linux platformi. Zato, ako imas dva preduslova osim samog PC koji se podrazumeva, a to su android telefon i wifi (kartica, stick ili adsl modem sa wirelessom), onda je premija koristiti android i program PC Remote, koji u potpunosti emulira misha ali i uobicajene multimedijalne tastere u raz. plejerima. A gownjivi telefon, ionako nam je non-stop u rukama.

Budale veruju u sreću.

luja-88 Re: 21.11.2011. 08:53 #378448

broj poruka: 1636
I ja sam snimio bas ovaj Blueberry pre neki dan.
Mislim da je trenutno najjeftiniji u Tehnomaniji. Tamo sam ga i video i deluje ok... kroz pakovanje, nisam ga drzao u ruci (mislim na daljinac =D).

http://goo.gl/kspKi
http://goo.gl/9MIid

Ali kako god okrenes, opet je najisplativija varijanta uzeti Leadtek TV kartu za 25e i dobijes ok daljinac uz nju.

http://goo.gl/kK3WE

U svakom slucaju, odlicno je sto se na trzistu napokon pojavio jeftin daljinac za racunar koji u pakovanju ima i IR risiver. Ostaje da vidimo kako ce se pokazati.
Ovo je odlicno resenje za one koji imaju veliku kolicinu slika, audio i video materijala (kao sto sam ja), a koriste media centar.
Meni je u planu da u skorije vreme kupim TV kartu pa sam odlucio da zaobidjem ovaj daljinac ali od Blueberry-a uopste ne ocekujem los proizvod.
Dexter013 Ok. 21.11.2011. 10:26 #378452

broj poruka: 17093
Ja koristim najobicniji najbudjaviji kineski bezicni mis kao daljinski.
Lezis u krevetu, pustis film , ugasis komp , pustas gasis muziku...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miki200 bezicna tastatura umesto daljinca? 21.11.2011. 12:11 #378474

A ova `mini bezicna tastatura` - Lenovo?

http://www.jeftino.rs/Razno/razno.htm

Jel neko probao? Mozda je bolje to nego `obican` daljinac?
Dexter013 Ok. 21.11.2011. 13:10 #378498

broj poruka: 17093
35e mnogo za to , po meni.

uzmi ovo i zabole te. - > http://goo.gl/IwoZ6

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 21.11.2011. 21:22 #378714

broj poruka: 1636
Samo mis, ili kombinacije mis/tastatura za te pare ne mogu da zadovolje... dometi su im ocajni.

Naveo sam ti odlicnu TV kartu sa dobrim daljincem za 25e, a ti ode na krs od 35e... de je logika?
Ako bas zelis daljinac, a da bude kvalitetan i pouzdan, idi na varijantu Logitech Harmony 300 ili 300i. Ima ga vec od 35e, a sigurno nema bolje za te pare (uz njega NE ide IR risiver). Ovaj daljinac moze da kontrolise do 4 uredjaja istovremeno.
miki200 Re: Re: 28.11.2011. 01:49 #380324

:
::
:: Naveo sam ti odlicnu TV kartu sa dobrim daljincem za 25e, a ti ode na krs od 35e... de je logika
:: Ako bas zelis daljinac, a da bude kvalitetan i pouzdan, idi na varijantu Logitech Harmony 300 ili 300i. Ima ga vec od 35e, a sigurno nema bolje za te pare (uz njega NE ide IR risiver). Ovaj daljinac moze da kontrolise do 4 uredjaja istovremeno

OK, super... Hvala na prepruci!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs