Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
UPS APC CS500
STRANA 1 OD 1
shkomi UPS APC CS500 18.04.2007. 21:46 T4037

status: user
broj poruka: 852
uZeo sam ga pre neki dan, sve uradio po uputstvu, napunio bateriju 8h, prikljucio i shljaka,sve OK, estimate battery time 14,144w load, moze 300, nije neka zathevna konfa e6300 2hdd, 2dvd, 7600gs, XP SP2 i sve lepo.

Kada starujem self test komp se samo resetuje i nista. KAd iscupam kabl iz struje komp se ugasi a ups predje na baterije, sto se gasi komp.Napajanje je chieftec 400w.

Jel ima neko ideju sta nije u redu
Devize devize bonda elema
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Nesto u `preklopniku` ne stima 18.04.2007. 22:00 #16395

broj poruka: 5704
ne bi smelo, pogledaj jos jednom troubleshooting, ako nema nicega zovi firmu gde si ga pazario...

M i G

shkomi Marfi 18.04.2007. 22:09 #16397

Ako ne radi procitaj uputstvo. Procitao, ali nista nisam novo nasao. Ono sto me je zbunilo, napajanje je chieftec 400w, ups je 300 w a program kaze da je 115 w nakaceno na back up i da mogu jos da nakacim.

UPS podrzava i hladan start. Kad to pokusam zapisti da je preopterecen????
Negde sam procitao da su APC i Chieftec problematicna kombinacija???

Probacu sutra na drugom kompu da vidim sta se desava

MACHINE To nema veze sa napajanjem 18.04.2007. 22:58 #16405

ne vidim kako bi APC znao da je na njega okacen Chief??? Preko zemlje, faze i nule??? Tesko!!!

M i G

shkomi A evo i sta kaze google 18.04.2007. 23:16 #16411

Imao sam isti problem, a reshio sam ga tako shto sam zamenio Chieftek napajanje. Trenutno imam CoolerMaster 430W. Objashnjenje koje sam dobio u servisu je da Chieftek napajanja ne tolerishu prekid napajanja, pa iskljuchuju mashinu. Koliko znam, kashnjenje APCa od nestanka struje do prebacivanja na baterije je 2ms, shto Chieftek ne tolerishe. Shto se tiche zujanja, mislim da je u pitanju konvertor, shto je normalno.

Ovo mi se ne svidja

MACHINE To se da resiti... 18.04.2007. 23:25 #16412

...jednim jacim elektrolitom (na ulazu 250V) samo za to bi morao da razvalis PSU i lemis u paraleli one iz primara...mada??? Oni su ipak puni, nemoguce je da se tako brzo isprazne osim ako nisu stavili neku diodu (klasicnu ili Zener) pa na masu nekako da bi ih iz bezbedonosnih raloga sto pre ispraznili pri gasenju i servisiranju, safety things. Pitacu sutra ortaka on ima tu kombinaciju, ali u tom slucaju APC ima isuvise veliko vreme odaziva sto me cudi, kako bi to radilo sa Mustekom???

M i G

shkomi Uphhh 18.04.2007. 23:34 #16415

shkomi Ajde 18.04.2007. 23:35 #16416

Aj molim te pitaj.

HVALAAAA!!!!!

MACHINE Re: Ajde 18.04.2007. 23:42 #16419

Pokusao sam da sto brze izgasim i upalim prekidac nazad na mom Chieftec ATX1136H 360W
koji radi sa 250W, ali to je citav sec...kada se bolje setim desava se da za tren nestane struje (par desetina ms) a da Chief i dalje sljaka...jel ti UPS/PC na uticnici koja je uzemljena???

Pitam pa sutra dobijes odgovor...

M i G

:: Aj molim te pitaj
::
:: HVALAAAA!!!!
:: Devize devize bonda elem
vampirbg ... 19.04.2007. 00:14 #16428

broj poruka: 711
Proveri u sta si ustekao komp posto se nekad desava da nisu svi utikaci vezani na bateriju... Tako npr na Mustek PowerOffice imas 4 uticnice, od kojih samo 3 obezbedjuju napajanje iz baterije, dok cetvrta ima samo regulaciju napona (tu npr kacis laserski stampac) Kod tebe imas 3 (sa leve strane kad se gleda otpozadi) koja su na bateriji i 3 (sa desne) koja imaju samo zastitu... Znam da je glupo, ali proveri gde si ukljucio komp i monitor :)
shkomi proverio 19.04.2007. 00:24 #16429

Nisam utako komp u taj jedan, sto nema back up. Sad me je dodatno smorilo sto mi se serijski broj na garanciji i na UPSu razlikuju

vampirbg ... 19.04.2007. 05:05 #16441

broj poruka: 711
Ti imas po 3 od svake vrste... (bar sudeci po podacima na sajtu) Doduse (bar na slici) jasno su obelezeni... U svakom slucaju, ako nisi nista zeznuo probaj da nakacis nesto drugo (npr. lampa) Ako nastavi da svetli onda nije do ups-a... Ako se i ona ugasi, onda ga vracaj dok je pod garancijom...

Sto se same garancije tice, ne moras mnogo da brines... Uvek mozes da kazes da ces zvati inspekciju posto se brojevi razlikuju, a mislim da ti zakon daje pravo da sve sto si kupio vratis u roku od 90 dana... Samo treba da imas racun... Naravno to ne vazi ako si ga spalio ili unistio na neki drugi nacin... Takodje, posle toga ne verujem da ces opet moci kod njih da kupujes :)
MACHINE Stvarno obrati paznju 19.04.2007. 10:27 #16448

na to sto je vampri rekao i vidi detaljno kako se povezuje...ako ne onda stavi privremeno neko obicno npajanje druge firme i simuliraj dogadjaj. Jesi li ti siguran da si vadio kabl iz UPSa a ne iz PCa??? Ortak je imao neki APC i neki Chief i radilo je OK!!!

M i G

shkomi Hvala 19.04.2007. 10:40 #16453

Havla svima na komentarima.Evo sta kaze odgovor tehnicke podrske APCa

I guess the Chieftec PSU is GPS series.

Unfortunately this power Supply can not work only with pure sine wave. That is what the mains is ok, and the online operation is ok for the PSU, but not the battery operation.

All the Back UPS and the Smart SC has stepped approximated sine wave what is not acceptable for this PSU.
Stepped sine wave is standard in the industry and OK for any other PSU than Chieftec GPS series.

I suggest you to replace your PSU in the PC, rather than the UPS, because a pure sine wave UPS is 3-4 times more expensive than a new PSU.

MACHINE Re: Hvala 19.04.2007. 10:50 #16454

Znaci naizmenicni napon *sinusoidalan *(talas) nije idealaa vec aproksimiran verovatno testerasto/pravouganim impulsima ali to nije dobro resenje generatora, svakako lakse ali ne i kvalitetno, verovatno i kasni jednu periodu, ja jesam navodio da su GPS (Delta electronic) serije daleko losije (niza Chieftec klasa), srednja je HPC (Sertek) a workstation je ona ATX/H...bas bedak, ali se i dalje moze resiti slicnim zahvatom koji sam naveo...moram priznati da sma iznenadjen da je to mana GPS serije

Pobogu sta ce ti UPS, zar nisi mogao pazariti obica NEO SurgeArrest protector??? ionako je to offline ups pa ako ti je napon OK od njega neces imati neke vajde...

M i G

:: Havla svima na komentarima.Evo sta kaze odgovor tehnicke podrske APC
:: I guess the Chieftec PSU is GPS series
:: Unfortunately this power Supply can not work only with pure sine wave. That is what the mains is ok, and the online operation is ok for the PSU, but not the battery operation
:: All the Back UPS and the Smart SC has stepped approximated sine wave what is not acceptable for this PSU
:: Stepped sine wave is standard in the industry and OK for any other PSU than Chieftec GPS series
:: I suggest you to replace your PSU in the PC, rather than the UPS, because a pure sine wave UPS is 3-4 times more expensive than a new PSU
shkomi sta ce mi ups 19.04.2007. 11:19 #16457

Komp mi sluzi za posao i u stalnoj sam paranoji da mi nesto ne gekne. Imam onaj produzni sto stiti od udara, ovaj UPS sam uzeo prevashodno da pegla napon, cisto da mirnije spavam. Inace sam polulud od stalnog bekapovanja, prebaci na drugi hard, na USB memoriju, narezi.paranoja

MACHINE Re: sta ce mi ups 19.04.2007. 16:57 #16475

Pa to je offline UPS koliko znam, on ti nece nista ispeglati vise do onaj SurgeArrest!!! Baterije se pale tek ispod 180V i preko 250V se truncuje

M i G

:: Komp mi sluzi za posao i u stalnoj sam paranoji da mi nesto ne gekne. Imam onaj produzni sto stiti od udara, ovaj UPS sam uzeo prevashodno da pegla napon, cisto da mirnije spavam. Inace sam polulud od stalnog bekapovanja, prebaci na drugi hard, na USB memoriju, narezi.paranoj
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs