Naime uzeh onaj CM Ellite 334U sto sam rezervisao, dosao kuci, sklopio sve, i prvi pokusaj paljenja protekao u tome da se komp pali cim okrenem prekidac na 1 nazad na napajanju, zatim prodje par sekundi i ugasi se, i tako stalno. Zna li neko u cemu je problem? Sve je dobro povezano, a i kad povadim ove kablice od kucista (power switch, reset i ostale) i dalje isto. Radjen reset CMOS al ne vredi...
Re: Problem sa novim kucistem i paljenjem pc-a.....
16.11.2011. 16:25
status: user broj poruka: 18996
jesi gurnuo sve naponske kablice (za cpu, za graficku..)?
:: Naime uzeh onaj CM Ellite 334U sto sam rezervisao, dosao kuci, sklopio sve, i prvi pokusaj paljenja protekao u tome da se komp pali cim okrenem prekidac na 1 nazad na napajanju, zatim prodje par sekundi i ugasi se, i tako stalno. Zna li neko u cemu je problem? Sve je dobro povezano, a i kad povadim ove kablice od kucista (power switch, reset i ostale) i dalje isto :: Radjen reset CMOS al ne vredi.. :: :: ___________________________________________________________ :: dk3d.carbonmade.co :: ASUS M5A87 - PhenomII X4 840@3.8 (+6Mb L3 cache) - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR3 1333 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223 ::
Verovatno neki od kablova sa front panela pravi kratak spoj. Povadi ih sve pa eliminiši jedan po jedan(usb, hdd, reset...), a računar pali direktno pomoću šrafcigera ili noža...
Izvadi plocu i vidi da li se svi srafovi za montazu ploce poklapaju sa rupama, mozda je ostao neki na mestu za micro ATX plocu i pravi ti kratki spoj na stampi. Ne pali comp dok to neproveris.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
U jbt, ja mislio da nije mozda jedan na krivom mestu, a tebi komplet lim nalegao na plocu. Koji si srecnik da nije crkla, ne mogu da verujem. Meni bi odapela, 99.99%:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Resen problem, banalna stvar, kuciste nema ugradjene plasticne zabice, a zaboravio da usrafim one male srafice-nosace za plocu... Sad je ok : :: :: :: ___________________________________________________________ :: dk3d.carbonmade.co :: ASUS M5A87 - PhenomII X4 840@3.8 (+6Mb L3 cache) - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR3 1333 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223 :: :: ::
Imali smo mi, tamo neke 2000te godine, lika koji nam je doneo kuciste u servis `jer masina nece da se upali`. Sav besan, uzeo masinu od nas ali u komponentama, hteo covek sam da sklapa :)
Mi pogledamo, ona `zavarena` za lim od kucista :) Crkli smo od smeha. Odsrafili je, postavili nosace i upalili... Sve radi.. Lik ode kao popisan kuci, al ipak sa ispravnom masinom :)
Ovo mi je drugi put u zivotu da cujem za takvo nesto :)
ja sam video par puta, a i ortak isto to uradio samo sto mu je radio komp bez problema, napusio sam ga najstrasnije kad sam video da to radi na svakom kompu koji sklapa(kad moze), kaze `nisam znao majke mi`.. pa jbt to je osnovna stvar, 2% mozga ukljucis i skontas odmah da to tako ne treba
:: Imali smo mi, tamo neke 2000te godine, lika koji nam je doneo kuciste u servis `jer masina nece da se upali`. Sav besan, uzeo masinu od nas ali u komponentama, hteo covek sam da sklapa : :: :: Mi pogledamo, ona `zavarena` za lim od kucista :) Crkli smo od smeha :: Odsrafili je, postavili nosace i upalili... Sve radi.. Lik ode kao popisan kuci, al ipak sa ispravnom masinom : :: :: Ovo mi je drugi put u zivotu da cujem za takvo nesto : :: :: S1000R :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.