I da li ovaj ili bilo koji kontroler moze da prevazidje nivo kontrole BIOS-a u pogledu SYS ventova? U BIOS-u mogu da spustim brzinu najvise na 50% a hteo bih da imam kontrolu od 0-100%. Preko AMD Overdrive-a mi uopste ne radi kontrola brzine. Ne znam zasto. __________________________________________________________ 955, PC6790, 870-C45, PAT2x4/1333, HIT1TB, SAM22x, LC600H, TTV3
Imaš speedfan za softversku kontrolu, možeš da kontrolišeš perfektno, sve sa krivom RPM-temp u 15 tačaka. Ovo je moguće samo za priključke na ploči koje imaju PWM ili voltažnu kontrolu, obično na pločama srednje klase imaš 1 PWM (za CPU) i jedan do dva 3-pinska sa voltažnom kontrolom i još par 3-pinskih bez kontrole. Spuštanje voltaže je ograničeno sposobnošću fena da radi na manjoj voltaži, 50% kao donja ganica nije toliko loše, mada većina mojih ventova može i do 30%.
Znaci, ni u teoriji ne moze ispod 30%? Ok. Nema veze. Ionako mi se cini da je glasnije kad je sporije. Da budem iskren samo sam hteo izgovor da imam neki satro fensi-displej-kontroler u kucistu :) __________________________________________________________ 955, PC6790, 870-C45, PAT2x4/1333, HIT1TB, SAM22x, LC600H, TTV3
Za voltažnu kontrolu - teško ispod 30%. Za PWM fenove, možda i može. edit: evo, upravo probah- stock fen na TX2 hoće na 22% (nije PWM).
:: Znaci, ni u teoriji ne moze ispod 30%? Ok. Nema veze. Ionako mi se cini da je glasnije kad je sporije. Da budem iskren samo sam hteo izgovor da imam neki satro fensi-displej-kontroler u kucistu :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.