Evo ima nekoliko meseci kako posedujem doticnu tastaturicu, pa rekoh da podelim misljenja sa vama (a dakako je nesto strasno dosadno ovijeh dana). Posto ce vecinu stvari da kazu same slike, ajde da krenem od njih:
Posebnu paznju bih skrenuo na touchpad koji radi izvrsno, isto kao na laptopovima (ali nema funkciju skrolovanja zbog dimenzija, skroluje se strelicama). Ispod se nalaze i vec pomenute strelice, tako da je ugodjaj potpun.
Posto vam je poznato da nemam monitor vec tu funkciju vrsi TV iz potpisa (a samim tim nemam ni funkcionalni sto), ovu mini tastaturu koristim 98% vremena provedenog za racunarom, iako imam full size cordless desktop set. Baterija traje do nedelju dana, a trajala bi znatno duze da mi Rii nije primarna tastatura (i da ne zezam macku laserom po dvoristu).
Domet je solidno ogranicen, u stvari, slicno kao i kod ostalih wireless setova, 2-3m. Tasteri su odlicno odradjeni, lako se kuca, a i sama tastatura izgleda kvalitetno i daje takav osecaj. Sto se cene tice, trenutno je nema u prodaji (bila je ~5000), na oglasima ima za 40e- da, cena jeste malo jaca.
Da sumiram- odlican i kompaktan uredjaj za sve one koji upravljaju racunarom sa neke razdaljine, i koji zele da imaju i misa i tastaturu na jednom mestu, a da pritom ne zauzima mnogo mesta.
Nadam se da nisam mnogo smorio :)
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Jako interesantno resenje kome treba upravljanje iz daljine. Keep it going!
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
@vladarko: pomislih da nekom moze koristiti, posto je bas zgodna kad legnes u krevet :) i da, slazem se za F tastere. Kao sto navedoh gore, samo do F8- a vrlo lako je moglo da se stavi kombinacija Fn+ neko slovo.
@Ribolovac- Hvala :)
@pedjag- naveo sam vec
@JovanZ- izmedju ostalog- vidis meni dodje bas lepo :)
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Ovo može biti `falinka` baš malom broju ljudi, inače je uređaj, po ovome što si naveo, OK. Kome treba presenter, daljinski, tastatura, laserski borbeni zrak, miš - ne znam da li može da kupi za te pare, tih dimenzija, te funkcionalnosti i upotrebljivosti.
Tako nekako :) REcimo da cena od 35e bi bila odgovarajuca- ja sam puk`o 45, al dobro, jednom se zivi, a i koristi mi mnogo vise nego sto sam mislio da ce
:: Ovo može biti `falinka` baš malom broju ljudi, inače je uređaj, po ovome što si naveo, OK. Kome treba presenter, daljinski, tastatura, laserski borbeni zrak, miš - ne znam da li može da kupi za te pare, tih dimenzija, te funkcionalnosti i upotrebljivosti :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
dzabalesku za takvu stvar. Nisam bio svestan da postoji. mesecima sam trazi uredjaj koji ce moci da mi kontrolise komp dok lezim u krevetu i na kraju dadoh 100 eur za logitech dinovo mini. sve jedno,takva stvar je nezamenjiva, mozes iz kreveta da radis (naravno komfor nije kao sa pravim tastaturom i misem) , tj gledas sajtove,odgovaras, menjas i pustas filmove, itd..
Veruj mi, u svakodnevnom radu uopste nema razlike od obicne, samo malo dok se naviknes.
:: dzabalesku za takvu stvar. Nisam bio svestan da postoji. mesecima sam trazi uredjaj koji ce moci da mi kontrolise komp dok lezim u krevetu i na kraju dadoh 100 eur za logitech dinovo mini. sve jedno,takva stvar je nezamenjiva, mozes iz kreveta da radis (naravno komfor nije kao sa pravim tastaturom i misem) , tj gledas sajtove,odgovaras, menjas i pustas filmove, itd. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m5 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.