Fan contorler bi trebao biti ok 30e++ za neki bolji nemam,a sto se tice cpu coolera ici ce na phenom II 955 po defautlu(znaci necu oc)posto ovaj box u pojedinim cpu zahtevnijim igrama jebe kevu kolko se derendza ma kolko ga namestao. Ili ipak da ide na xigmatek loki? hvala
za cpu cooler ok, ali fan controller za izbegavanje, sto ne uzmes neki SilverStone ili tako nesto slicno, kosta nesto malo preko 2k a proveren je i ima prave kvalitetne potenciometre a ne ove kineske gluposti
Moze silverstone,sad cu da pogledam,nego sta mislite o tx 3 (hvaljen je dosta),ali mnogi se zale kako uopste nije tih i ako je cpu po defaultu,posto taj tx 3 je laksi jedno deset puta za montazu a kosta isto.Slicno vazi i za loki ,ima da rodim tele dok ga ne montiram.
nije, ja sam ga montirao, uopste nije tezak za montiranje, ko to kaze ili nije montirao ni jedan cooler ili mu ne odgovara, uz njega dobijes kulturno upustvo i sve delove tako da nije nikakkav problem, loki isto, gluposti.. pogledaj kakvo je montiranje za MEGAHALEMS, najvise imas da montiras limcica od svakog coolera koji ja znam, ali zato kada montiras mozes da se obesis na njega.. ali zato krivi i plocu :P bez zaebavanja, mega ima najkomplikovaniji sklop za montiranje ali u stvari i nije komplikovan nego samo ima puno delica koji se slazu sasvim logicki, bitno je samo da dotegnes sve kako treba.. a ako se dvoumis izmedju kupovine coolera samo zbog nacina montiranja, onda ne znam sta da ti kazem, ne pozdravljam taj nacin odabira, bitnije su performanse, a to kako se montira nikad nemoj da gledas.. inace, uzeo bih pre LOKI od ta 3 koja su navedena.
:: Moze silverstone,sad cu da pogledam,nego sta mislite o tx 3 (hvaljen je dosta),ali mnogi se zale kako uopste nije tih i ako je cpu po defaultu,posto taj tx 3 je laksi jedno deset puta za montazu a kosta isto.Slicno vazi i za loki ,ima da rodim tele dok ga ne montiram :: :: ::
Re: Znam i ja da je loki najbolji,uzeo drugar sa faksa
09.11.2011. 13:10
status: user broj poruka: 18996
pa jbt sto je problem izvaditi plocu da bi montirao ledja, to izvadis jednom i nikad vise! ne vredi, mora tako, moras montirati taj backplate, to koriste samo bolji cooleri, cooler bez toga nije bolji od box-a!
:: Ali kad se samo setim sta smo sve morali da vadimo iz kucista,bezi,ne vadi mi se ploca,ali jebiga verovatno ce ipak biti loki :: :: ::
Re: Znam i ja da je loki najbolji,uzeo drugar sa faksa
09.11.2011. 13:17
status: user broj poruka: 1872
Ajd, ajd, više je cimanje nego što je komplikovano a Loki jeste bolji TX3. Mislim da bi za ovaj Contac21 isto morao da skidaš ploču, onoj amd-ovoj šnali malo ko veruje, čak i kad su manji kuleri u pitanju... a ni intelovi push pinovi se nisu proslavili kad smo već kod toga.
:: Ali kad se samo setim sta smo sve morali da vadimo iz kucista,bezi,ne vadi mi se ploca,ali jebiga verovatno ce ipak biti loki :: :: ::
ne znam kako kod drugih ali kod mene tx3 radi za sve pare montaza je trajala celih 5 minuta, sa sve skidanjem paste sa procesora i sve ostalo sto ide za amd-a ne trebaju drzaci, samo odaberes kako ces da ga okrenes i na osnovu toga postavis onu snalu koja ga drzi sto se buke tice, ja ga i ne cujem, da budem iskren, a ovo su ti temperature od PII x4 u idle (bez oc-a) http://www.dodaj.rs/f/47/K2/3mBU75As/idle.jpg doduse, imam 6 ventova u kucistu pa prave lepu promaju (od njih i ne cujem tx3 :)) video sam ovde na oglasima pre dan-dva da lik prodaje za 1K dinara
:: Moze silverstone,sad cu da pogledam,nego sta mislite o tx 3 (hvaljen je dosta),ali mnogi se zale kako uopste nije tih i ako je cpu po defaultu,posto taj tx 3 je laksi jedno deset puta za montazu a kosta isto.Slicno vazi i za loki ,ima da rodim tele dok ga ne montiram :: :: ::
Umalo da zaboravim, nadam se da ti je poznato da na amd-u od ta tri samo TX3 možeš da okreneš tako da duva ka stražnjoj strani kućišta, ne znam koliko ti je bitno.
Imenjace, imao sam pre njega Cm 212+koji mi je zaklanjao celu plocu, malte ne kao da sam imao samo njega u kucistu sto me je strasno nerviralo a razlika izmenju njega i Tx3 samo par stepeni, da ne kenjam previse evo ti moja tema od pre neki dan i pogledaj koje temp imam sa njim u P-P kombinaciji sa ciftekom od 150 din, inace cpu drzim na 1.44v i sa 2.8 dignut na 3.5ghz, iste temp ima i na 3.6ghz ali me jebe memorija posto mi baguje tj izbacujem ne iz firefoxa kad otvorim preko 20-30 stranica istovremeno, evo ti i cela tema kako sam resio problem hladjenja:
e to bi mu bila fina kupovina, samo kako nema backplate?
:: pa ako ti treba dobar (polovan) kuler, zbog kojeg nećeš morati da vadiš ploču iz kućišta, javi da ti ga rezervišem :: :: :: Phenom II X3 720BE, GA-MA790X-UD3P, HyperX 2×2GB DDR2 1066, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
Lak je za montažu, ali se dere kao lud. Isto imam 955 i zamenio sam ga sa Noctua-om C12-SE14. Sad ne čujem ništa :) Fiat iustitia, et pereat mundus
Uzeo bih tu vendetu,ali (nazalost)ne mogu,ovaj cpu cooler ce doci verovatno kao zamena ili naplata duga,posto imam sa jednim lopinama ovde iz jedne firme,crko sluskama mikrofon,pa kao za dva-tri dana,blabla i tako jedno pet puta mi kazu i iskuliraju ,proslo je 40,cekam josh 5 zakonski,a onda cu da im jebem sve zivo i mrtvo.Tolerisao sam ih dosad,nekoliko puta,ali ovo je previshe,odsad narucujem sve iz bg-a ,proverenih firmi,ma kolko mi bilo hitno i koliko slanje kostalo.
Djubreta
dmaster-kolko bi trazio za tu vendetu,ako im uzmem pare?
Kako ti se cini ta Noctua? Mom drugaru jedna stize danas, isti model. NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: Lak je za montažu, ali se dere kao lud. Isto imam 955 i zamenio sam ga sa Noctua-om C12-SE14. Sad ne čujem ništa : :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: Moze silverstone,sad cu da pogledam,nego sta mislite o tx 3 (hvaljen je dosta),ali mnogi se zale kako uopste nije tih i ako je cpu po defaultu,posto taj tx 3 je laksi jedno deset puta za montazu a kosta isto.Slicno vazi i za loki ,ima da rodim tele dok ga ne montiram :: :: :: :: :: ::
ta noctua nije los cooler, ima 14cm fan, tih je veoma ali nije sad za neke ultra performanse.. vise je fancy, meni bi recimo on odgovarao jer ne klokujem cpu nesto ekstremno..
:: Kako ti se cini ta Noctua :: Mom drugaru jedna stize danas, isti model :: :: NZXT Hade :: Asus M4A88T-V EV :: Gemini II Coolink 120P x :: Phenom x2 560 @ 4Gh :: Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mh :: Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mh :: WD Caviar Blue 320GB 7k 16M :: Cooler Master M520w Modular :: :: :: Lak je za montažu, ali se dere kao lud. Isto imam 955 i zamenio sam ga sa Noctua-om C12-SE14. Sad ne čujem ništa : :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: :: :: Moze silverstone,sad cu da pogledam,nego sta mislite o tx 3 (hvaljen je dosta),ali mnogi se zale kako uopste nije tih i ako je cpu po defaultu,posto taj tx 3 je laksi jedno deset puta za montazu a kosta isto.Slicno vazi i za loki ,ima da rodim tele dok ga ne montiram :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ja sam ekstra zadovoljan, čudovište...kao što kaže imarkovic, nije za neki ekstreman klok, ali meni drži fino 955 na 3.8 sa def voltažom, u Prime-u neće preko 55c posle par sati. Bez adaptera za smanjivanje voltaže radi, apsolutno se ne čuje, a komp mi je na stolu pored glave (jedini problem je što sad redom menjam ventilatore da ispratim tišinu)...I još hladi memoriju i deo Nb-a na ploči... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Kako ti se cini ta Noctua :: Mom drugaru jedna stize danas, isti model :: :: NZXT Hade :: Asus M4A88T-V EV :: Gemini II Coolink 120P x :: Phenom x2 560 @ 4Gh :: Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mh :: Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mh :: WD Caviar Blue 320GB 7k 16M :: Cooler Master M520w Modular :: :: :: Lak je za montažu, ali se dere kao lud. Isto imam 955 i zamenio sam ga sa Noctua-om C12-SE14. Sad ne čujem ništa : :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: :: :: Moze silverstone,sad cu da pogledam,nego sta mislite o tx 3 (hvaljen je dosta),ali mnogi se zale kako uopste nije tih i ako je cpu po defaultu,posto taj tx 3 je laksi jedno deset puta za montazu a kosta isto.Slicno vazi i za loki ,ima da rodim tele dok ga ne montiram :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ubio si me u pojam. Taman sam se docepao pomenutog procesora kad ti rece da urla. Bah. Jel` bas toliko strasno? Jos nisam stigao da instaliram OS i pokrenem neku igru a ovako u IDLE se i ne cuje.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.