Cao svima ! Imam navedeni UPS i trebam da dobijem jos jedan isti takav na poklon ali bez baterija ... Gde kupiti baterije , da nisu KINESKE i slicno ? Na mom UPS -u su YUASA baterije i cuo sam da su najbolje ! Ali ne mogu nigde da ih nadjem ... U Emmi -ju imaju neku drugu marku , ne znam koliko je to pouzdano ?
Novembra 2010 kupio sam dve baterije za SUA1000i , proizvodjac Ultracell (United Kingdom) model: Ultracell 12V12Ah UC1212 dve baterije placene 6580din, kupljeno u NS, garancija 1 godina, info sajt: http://goo.gl/vnEpz
Za koji dan istice garancija na baterije a rade kao prvog dana, extra .)
Ima jeftinija varijanta : Ultracell UL12-12 12V ali sam se odlucio za UC1212 (UC serija - Deep Cycle) koja ima bolje performansse od UL serije, u ostalom pogledaj PDF objasnjenja sa sajta ...
Tebi ostaje da vidish sta ti pasuje za za tvoj UPS, evo ruskog sajta za FIAMM/CSB baterije: http://goo.gl/4BFdp za tvoj UPS ide RBC48(cena do 10000din) koji ima dva akumulatora od 12V 8Ah , ili nadji zamenske akumulatore i prodji jeftinije, ...
Ja sam neko ko se bavi elektronikom i servisom i mogu ti reci da sa ovim baterijama sam PREZADOVOLJAN!!! Necu reci da su YUASA baterije lose ili da su ove bolje, YUASA su 5 puta skuplje ali ne traju 5 puta duze, i jedne i druge traju 2 do 3 godine!!! Izmedju ostalog bavim se odrzavanjem i bankomata i u svakom bankomatu se nalaze po dva UPS-a u koje vec 3-4 godine ugradjujemo ove baterije i do sada nije bilo problema! Provereno su dobre i ne budi bas toliki skeptik, nisu kinezi bas toliko losi, ova koju ti preporucujem je kineska baterija proizvedena za zapadnoevropsko trziste, ima sve sertifikate. I samo koliko da napomenem da me nebi iznenadilo da se i YUASA proizvodi u Kini a da mi o tome nista neznamo! Pozdrav!!!
Evo imas i ove, i one su perfektne, imaju veci kapacitet (9Ah), tajvanske proizvodnje, prosle godine smo ih dobili kao zamenu za Ultracell, rade jos uvek dobro i bez reklamacije, imaces duzu autonomiju obzirom na veci kapacitet baterije, pozdrav!!!
Hvala svima ! Proverio sam , otvorio sam svoj UPS , pise da podrzava dve baterije od 5-7Ah baterije , snacicu se nesto ... :-) Hvala jos jednom ! Pozz !
Nekontam zasto su te baterije skupe toliko,skuplje baterije od celog UPS-a Ja sam svoj ups 2007 platio 50e i prodao ga posle par meseci,posto me je zezao...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.