Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
MMO mis?
STRANA 1 OD 2  
gorantd MMO mis? 18.10.2011. 18:53 T39054

status: user
broj poruka: 140

Znam za par miseva koji su pravljeni bas za ovu namenu, kao Razer Naga, SteelSeries WoW i jos jedan od Razer-a koji treba tek da izadje.
Interesuje me da li ima neki manje poznati proizvodjac (citaj jeftiniji) za ovakvu vrstu misa?
Da ima gomilu tastera koji mogu da se programiraju po izboru...

Ako bas nemate ideje, hteo bih da znam kako se pokazao Razer Naga, ako ga neko poseduje. Ne mogu da sklopim neko misljenje o ovom jer su uvek razlicita misljenja, pa bih zamolio samo one koji su imali bas ovaj mis da prokomentarisu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos ... 18.10.2011. 19:10 #368688

broj poruka: 2743
Od svih postavljenih pitanja mogu samo da ti prokomentarisem za Razer Nagu.
Probao sam ga u jednoj radnji u Austriji, i nije glomazan kao sto izgleda na slici (tako je bar meni izgledao), recimo malkice je buckastiji od Copperhead-a kojeg imam, dugmica ima dosta ali su mali, verovatno na to moras da se naviknes. Inace mis je odlicnog kvaliteta, nasuprot onome sto pojedini na PC Berzi pricaju za Razer miseve.
Off topic:
Iskreno ne znam sta ce ti mis tog tipa, moj Razer ima po 2 dugmeta sa leve i desne strane (4 komada) koje sam programirao u WoW-u i to mi je recimo bilo dovoljno za neke stvari koje uvek koristis (u kombinaciji sa tastaturom), vise od toga mi se cini previse komplikovano. I za PvP i za raid, itd u WoW-u mi je ovo bilo dovoljno.

Demon to some. Angel to others.

Tristram Re: 18.10.2011. 23:25 #368738

broj poruka: 1872
Pa jes, šta će ti. Za takve igre s hotbarom rasporedim nešto na miša a nešto na slova oko awsd, ti multi-button miševi su 90% izdrkavanje. Čisto sumnjam da bi mi na njemu bilo lakše da napipam gde je šta, čak naprotiv.

Srdjanc Primer obicnog misa 18.10.2011. 23:57 #368742

broj poruka: 3106
Caster

Levi click - isto
Desni klik - primarna dmg magija

Srednji klik - instant cast izvuci se iz ne prilike (napitak za heal, stit ili slicno)

Skrol gore - magija za usporavanje vise igraca
Skrol dole - magija za usporavanje vise igraca 2/ dmg magija za sve u radiusu.

Sad dosta ljudi nabaca oko WASD pa ili fali (cesto) ili bace preko pola tastature (cesce) ili se zapetljaju oko WASD. Mis ovo resava donekle.

Mis osim ovih pet klika ipak ponekad treba da ima jos bar dva ili cetiri dugmica (palac i mali prst). :)

PS. one dugmice pod dlanom su teska greska jer ipak, ljudi opuste ruku i naslone na mis pa ga dlanom upavljaju.

Tristram Re: 19.10.2011. 00:23 #368755

broj poruka: 1872
Tako nešto, evo kod mene 12 slotova u nekoj drugoj igri

1 - klik na točkiću
2 - dodatno dugme 1
3 - dodatno dugme 2
4 - skrol gore
5 - skrol dole
6 - ctrl
7 - E
8 - Q
9 - 1 (buff 1)
10 - 2 (buff 2)
11 - ALT (health potion)
12 - tilde (mana potion)

Daum ... 19.10.2011. 01:33 #368773

broj poruka: 12794
Ja bih pre išao na Logitech G700. Bežičan je, imaš opciju da bude žičan, a ima mnogo dugmića. Naga mi deluje nekako skučeno sa onim bočnim dugmićima.

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

Miskonius Ja sam citao o toj Nagi... 19.10.2011. 01:39 #368774

broj poruka: 4420
i ako se dobro secam pravljena je za ljude sa malim sakama (ili ti za Azijate)
ako nemas zenske ruke bolje idi na nesto drugo...

Clearly you`re lacking in the intelligence department.

Daum ... 19.10.2011. 01:48 #368776

broj poruka: 12794
Uuuuuu šta ti je rekao.... ↑↑↑

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

imarkovic Re: ... 19.10.2011. 08:48 #368790

broj poruka: 18996
samo sam cekao da neko nesto kaze za NAGA misa.. bez pardona ali ti si ga probao, ja sam ga IMAO, stvarno je suvisno pricati o njegovom `kvalitetu`, veruj mi njegov kvalitet vredi manje nego duplo od cene koliko kosta, mis mi se bukvalno RASKANTAO posle 2 meseca, odnosno kupio sam ga novog(od xendze), bio je jjako malo koriscen dok nije dospeo u moje ruke, mesec dana sam ga koristio.. pa su krenuli utisci.. glavni tasteri skripe..zbog trenja je krenula plastika o plastiku da se kaci..to skripi, neudoban klik, oseti se zapinjanje.. zatim oni tasteri sa strane, svaki je reagovao razlicito, a i cuo.. ajde necu vise da pisem valjda je to dovoljno da ne opravda cenu od 80eu.. mis nije uopste nista specijalno, cak naprotiv, nikad ga ne bih kupio, mozda bih ga kupio za one iste pare koliko sam ga platio, 26eu. prodao sam ga JEDVA za 35.. misa koji je bio star 3 meseca u garanciji i placen 80eu.. strasno

:: Od svih postavljenih pitanja mogu samo da ti prokomentarisem za Razer Nagu
:: Probao sam ga u jednoj radnji u Austriji, i nije glomazan kao sto izgleda na slici (tako je bar meni izgledao), recimo malkice je buckastiji od Copperhead-a kojeg imam, dugmica ima dosta ali su mali, verovatno na to moras da se naviknes. Inace mis je odlicnog kvaliteta, nasuprot onome sto pojedini na PC Berzi pricaju za Razer miseve.
:: Off topic
:: Iskreno ne znam sta ce ti mis tog tipa, moj Razer ima po 2 dugmeta sa leve i desne strane (4 komada) koje sam programirao u WoW-u i to mi je recimo bilo dovoljno za neke stvari koje uvek koristis (u kombinaciji sa tastaturom), vise od toga mi se cini previse komplikovano. I za PvP i za raid, itd u WoW-u mi je ovo bilo dovoljno
::
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
philaemos @imarkovic 19.10.2011. 16:43 #368894

A koji je dobar mis?
Logitech G700? Probao sam i njega, Razer Mamba je po meni kvalitetnije odradjen mis, ovaj Logy ima plastiku losijeg kvaliteta i neke nesigurno mekane dugmice, ne znam ni da li sam ih kliknuo ili ne.

Ne kazem da imam Nagu, nego sam je probao na 2 min, ne tvrdim da ce da traje 10 godina, ali mi deluje lepo odradjen.
Verujem da isto mislis i za Razer Copperhead? Ja ga imam vec 3 godine, i ranije sam igrao WoW poprilicno mnogo, a WoW satire miseve (sve dugmice), pa mu ne fali nista.
Ortak je kupio pre 1 god Logy G500 i vec mu se rascvetao gajtan od kablica, a levi klik mu je raskrckan (to se desilo i mom Logy MX620)... kvalitet do mojega.

Nije Razer najbolji, ali nije ni Logy.

imarkovic Re: @imarkovic 19.10.2011. 18:24 #368916

pazi, ja sam imao tog misa, dao sam mu sansu, Copperhead nisam imao pa ne mogu da kazem ali NAGA bi trebalo da vazi za VRHUNSKOG misa, toliko ga hvale, plus kosta 80eu mislim, stvarno mi se dopao ovako na izgled, na prvi pogled, hteo sam zaista da ga zadrzim za sebe,, ali.. jbg, jednostavno kvalitet je LOS.. sto se tice G700, ne mogu da verujem sta si ovde napisao, apsolutno ne mogu da se slozim sa tobom, jer je to jedini mis koji je uspeo da pridobije moju paznju posle toliko miseva koje sam imao, uglavnom uzimam logitech jer su zaista najkvalitetniji.. Razer Mamba nisam imao niti cu ikad imati jer taj mis je stvarno precenjen, plus nije savrsen, kakva je plastika u to necu da ulazim, samo cu reci da mi se ne svidja gumirani finish koji Razer fura, a za ovo ostalo ne mogu da kazem ni da je kvalitetniji logitech ni razer, plastika je ok kod oba.. `mekani dugmici, ne znam ni sam da li sam kliknuo ili ne`.. ja ne znam o cemu ti pricas, ovo sto si napisao nije tacno, ili je samo strogo subjektivno, ali opet mis zaista ima perfektne taster i tu nema price.

:: A koji je dobar mis
:: Logitech G700? Probao sam i njega, Razer Mamba je po meni kvalitetnije odradjen mis, ovaj Logy ima plastiku losijeg kvaliteta i neke nesigurno mekane dugmice, ne znam ni da li sam ih kliknuo ili ne
:: Ne kazem da imam Nagu, nego sam je probao na 2 min, ne tvrdim da ce da traje 10 godina, ali mi deluje lepo odradjen
:: Verujem da isto mislis i za Razer Copperhead? Ja ga imam vec 3 godine, i ranije sam igrao WoW poprilicno mnogo, a WoW satire miseve (sve dugmice), pa mu ne fali nista.
:: Ortak je kupio pre 1 god Logy G500 i vec mu se rascvetao gajtan od kablica, a levi klik mu je raskrckan (to se desilo i mom Logy MX620)... kvalitet do mojega
:: Nije Razer najbolji, ali nije ni Logy
philaemos Ma ok, da se ne prepucavamo bez ikakve koristi... 19.10.2011. 20:12 #368947

...ni ja ne mogu da verujem sta pises za Razer.
Iz tvojih postove neko ko nije upucen u tematiku i nikada nije imao Razer moze da pomisli da su to misevi losijeg kvaliteta od A4Tech koji kostaju i vise nego duplo... Da li si ti ozbiljan?
To sto se tebi ne svidja gumirana plastika koju furaju ne znaci da je plastika losa, ja sam vidjao (i imao) Logitech cija se plastika izlize posle godinu dana (nemoj mi reci da ti se ni jedan nije izlizao), a gumirani deo oljusti, a kabal od tkanine razbuca... E tih svih stvari nema kod Razer-a.
Mambu sam drzao u levoj ruci, a G700 u desnoj (u prodavnici u Austriji), i moje misljenje je da je Mamba bolje i kvalitetnije odradjena (ne znaci da ce svi tako da misle), a u Win-u rade isto, nisam neki ekspert za DPI i lasere, meni su ok i jedan i drugi.
Ta Naga sto ti se raspala, kazes da si je kupio od Xendze, bez uvrede, ali posle njenih postova na Berzi mogu samo da ti kazem da od nje ne bih kupio ni kuglicne lezajeve za kamion.

Meni je licno sve jedno koji ces ti mis da kupis, ali iz tvojih postova se poprima utisak da je Razer kinesko govno sa raspalom plastikom koje mnogo kosta, sto apsolutno nije tacno. Ti ih ne volis, tako i ja mislim da Logy uopste nije toliko spektakularan koliko se prica, vec ga puno ljudi ima.

gorantd re 19.10.2011. 20:14 #368949

Evo sad sam tek nasao vremena da pogledam forum....
Oni koji su igrali MMORPG igre znaju da se uvek trazi neki brzi i laksi sistem za neki skill/combo. Takve igre uvek imaju dosta komandi, a poneked i previse za `dostupne` dugmice. Uostalom ne bih trazio savet da mi ne treba ovako nesto.

Da se vratim na temu... Mislim da sam konacno odustao od Nage, mada nikad nisam ni bio veliki ljubitelj Razera upravo jer su precenjeni. Zenske ruke su presudile :)
Sto se tice G700 izgleda mi interesantno, mada je i on oko 70-80e.

Naisao sam na jos 2 misa koji mi deluju zanimljivo, pa bih hteo da cujemo vase misljenje ako ste se susretali sa sa njima... Radi se Cooler Master Storm Inferno koji je oko 40e i Gigabyte M8600 (ne znam koja je cena, bilo bi lepo ako neko ima info).

imarkovic eh sad, da se ne prepucavamo a ti vec otiso dalekoooo 19.10.2011. 20:26 #368962

gledaj, kod G5 misa jeste se izlizala povrsina, ali taj mis je bio koriscen pa jedno 4god konstantno za gaming, kabl se pocepao, rascvetao, jeste, od BAHATOSTI, kod burazera koji igra sve zivo ko blesav, ko Razera taj kabl koji je oblozen tkaninom nije kevlar pa da ne moze da se izlize, nego je ISTI, tako da je to moguce i kod njega nego neki ljudi to paze a neki ne.. G9 ima manu kod one default maske da mu se izlize guma, to je tacno, ali ovaj G700 npr. kod njega nema sta da se izlize..npr.a i kabl nije pleten vec `ukrucen` gumiran, sa ojacanim krajem, ne moze se unistiti ni malo lako.. Gumirano sam naglasio da se samo meni ne svijda(subjektivno) ne kazem da je to nesto lose ili mana, ne znam mozda se nekome izlizalo, pojma nemam, uglavnom to se desi od znoja, i to je presudno kod svih miseva.. .e sad verovatno ce se neko javiti `ne znam o cemu pricas, ja imam 2god tog misa blabla` samo kazem.. ja sam ozbiljan za NAGU, mis je bio u tip-top stanju, xendza ga je pazila:) uglavnom ja sam video sam kakav je to mis, nisam lud, za mambu ne znam ali opet kazem NE MOZE da vredi toliko, i nisam jedini koji to kaze.. uglavnom ne mozes da uzmes njega i npr. G700 ili mx revolutio i da odlucis na osnovu drzanja u ruci koji je kvalitetniji, ajde kako to moze? ne moze brate, tako u stvari odlucujes koji je UDOBNIJI, ili koji ti vise odgovara ergonomski ruci.. uostalom voleo bih da imam mambu da vidim kakav je mis i ako budem naleteo na njega po povoljnoj ceni uzecu ga.. ali opet dosta stvari mi ne odgovaraju kod njega.. punjenje..manjak tastera itd..

:: ...ni ja ne mogu da verujem sta pises za Razer
:: Iz tvojih postove neko ko nije upucen u tematiku i nikada nije imao Razer moze da pomisli da su to misevi losijeg kvaliteta od A4Tech koji kostaju i vise nego duplo... Da li si ti ozbiljan
:: To sto se tebi ne svidja gumirana plastika koju furaju ne znaci da je plastika losa, ja sam vidjao (i imao) Logitech cija se plastika izlize posle godinu dana (nemoj mi reci da ti se ni jedan nije izlizao), a gumirani deo oljusti, a kabal od tkanine razbuca... E tih svih stvari nema kod Razer-a
:: Mambu sam drzao u levoj ruci, a G700 u desnoj (u prodavnici u Austriji), i moje misljenje je da je Mamba bolje i kvalitetnije odradjena (ne znaci da ce svi tako da misle), a u Win-u rade isto, nisam neki ekspert za DPI i lasere, meni su ok i jedan i drugi
:: Ta Naga sto ti se raspala, kazes da si je kupio od Xendze, bez uvrede, ali posle njenih postova na Berzi mogu samo da ti kazem da od nje ne bih kupio ni kuglicne lezajeve za kamion
:: Meni je licno sve jedno koji ces ti mis da kupis, ali iz tvojih postova se poprima utisak da je Razer kinesko govno sa raspalom plastikom koje mnogo kosta, sto apsolutno nije tacno. Ti ih ne volis, tako i ja mislim da Logy uopste nije toliko spektakularan koliko se prica, vec ga puno ljudi ima
imarkovic Re: re 19.10.2011. 20:27 #368964

ako se suzio izbor na ta dva, ja bih ti radije preporucio CM Storm.

:: Naisao sam na jos 2 misa koji mi deluju zanimljivo, pa bih hteo da cujemo vase misljenje ako ste se susretali sa sa njima... Radi se Cooler Master Storm Inferno koji je oko 40e i Gigabyte M8600 (ne znam koja je cena, bilo bi lepo ako neko ima info)
philaemos @imarkovic 19.10.2011. 20:35 #368967

ok, ok... razlicita su nam misljenja...
Da su Razer-i malo skupi, jesu. Ali jbg sad, po meni vredi dati (dizajn i zavrsna obrada - ne znaci da ce svakome da se dopadne), osim za Mambu, nadao sam se da cu je naci u Austriji povoljno, ali kosta malo manje nego ovde (oko 120 eura ona nova verzija sa vise boja) sto je meni preterano mnogo, zato sam i gledao G700 jer je jeftiniji, a i video sam da ga Daum preporucuje, pa rekoh aj` da pogledam, ali mi se ne svidja.

imarkovic Re: @imarkovic 19.10.2011. 20:46 #368973

pa dobro, jeste, ali onaj klik ne mogu da ti zaboravim:P
ako se tebi svidja mamba, ako ti on odgovara, da sam na tvom mestu ne bih propustio da uzmem taj iz Austrije, tako bih ja uradio jer bih se kajao.

:: ok, ok... razlicita su nam misljenja..
:: Da su Razer-i malo skupi, jesu. Ali jbg sad, po meni vredi dati (dizajn i zavrsna obrada - ne znaci da ce svakome da se dopadne), osim za Mambu, nadao sam se da cu je naci u Austriji povoljno, ali kosta malo manje nego ovde (oko 120 eura ona nova verzija sa vise boja) sto je meni preterano mnogo, zato sam i gledao G700 jer je jeftiniji, a i video sam da ga Daum preporucuje, pa rekoh aj` da pogledam, ali mi se ne svidja.
philaemos Izvinjavam se autoru teme za off topic 19.10.2011. 21:00 #368978

@imarkovic
Hocu da kupim jedan bezicni mis, tako da sam hteo G700 jer nije skup, problem je sto mi se ne svidja,... taj klik njegov od bocnih dugmica je cudan (moras da probas pa da vidis) a imam i lose iskustvo sa bezicnim Logijem.
Mamba da kosta izmedju 70-90 eura, pa da razmislim, ovako je mnogo para.

imarkovic Re: Izvinjavam se autoru teme za off topic 19.10.2011. 21:12 #368985

pa ne kapiram te, ja imam G700 i obozavam te bocne dugmice, a neobicni su ti jer su silent, znaci ne znam koji su to tasteri u pitanju ali su sjajni! imas lose iskustvo, ok, znam ih nekoliko, sa starijim bezzicnim misevima, ja za sada nemam problem apsolutno nikakakv, sto se tice lagova itd.. jedino sto baterija drzi 2,3 dana.. kod performance recimo drzi duze.. mamba je bila ja mislim 150 pa joj je pala cena, a proci ce mnogo mnogo vremena dok jos padne.. polovan NE UZIMAJ.. tako da ne znam sta ti je ciniti, ako ti se ne svidja bolje sacekaj, ne uzimaj nista

:: @imarkovi
:: Hocu da kupim jedan bezicni mis, tako da sam hteo G700 jer nije skup, problem je sto mi se ne svidja,... taj klik njegov od bocnih dugmica je cudan (moras da probas pa da vidis) a imam i lose iskustvo sa bezicnim Logijem
:: Mamba da kosta izmedju 70-90 eura, pa da razmislim, ovako je mnogo para
gorantd re.. 20.10.2011. 08:56 #369060

Samo se vas dvoje meni zabavljajte, ali bilo bi lepo ako bi neko malo prokomentarisao ona dva misa sto sam naveo :)
Ovaj Gigabyte izgleda nema kod nas, alli bar da cujem iskustva sa CM ako ga neko ima.

imarkovic Re: re.. 20.10.2011. 11:12 #369073

tom CM sam CUO sve najbolje, a Gigabyte iskreno ne bih ni stavljao kao opciju..kako onaj lepi kaze ``Samsung pravi televizore i frizidere i to lose`, tako bih i ja rekao za Gigabyte i njihove maticne ploce.

:: Samo se vas dvoje meni zabavljajte, ali bilo bi lepo ako bi neko malo prokomentarisao ona dva misa sto sam naveo :
:: Ovaj Gigabyte izgleda nema kod nas, alli bar da cujem iskustva sa CM ako ga neko ima
philaemos On topic 20.10.2011. 18:39 #369276

Danas sam kupio G700.
Posle dugog gledanja i trazenja, ipak za te pare je najbolje bezicno resenje, Mamba jeste kvalitetnija, ali je mnooogo skupa, ovaj Logy je u Vip-u 6960din sa 3god garancijom, naspram najjeftinije Mambe od 13000din sa 2 god.
Dugmici mi se i dalje ne dopadaju, nekako ne znam jesam li kliknuo ili ne (valjda stvar navike), al` aj` sad, za te pare je ok. Treba mi za WoW vise dugmica, samo jos da isprobam kako ce da rade.

Imarkovicu, ako ne bude valjao, gotov si

imarkovic Re: On topic 20.10.2011. 19:50 #369302

ti bre nisi normalan majke mi haha, vec drugi put si me nasmejao `kada kliknem nekako ne znam da li sam kliknuo`, pa jbt.. prekidaci su OMRON cisto da znas, takvi su isti i na razer i na ostalim najboljim misevima, svi koriste iste te, tako da mojne se tripujes, ne brini navici ce se prstici.. hehe i ladno si odmah sutradan otisao i uzeo G700 :) e pa nek te sluzi u zdravlje i naravno da ce da valja, napisi utiske posle nekoliko dana koriscenja

:: Danas sam kupio G700
:: Posle dugog gledanja i trazenja, ipak za te pare je najbolje bezicno resenje, Mamba jeste kvalitetnija, ali je mnooogo skupa, ovaj Logy je u Vip-u 6960din sa 3god garancijom, naspram najjeftinije Mambe od 13000din sa 2 god
:: Dugmici mi se i dalje ne dopadaju, nekako ne znam jesam li kliknuo ili ne (valjda stvar navike), al` aj` sad, za te pare je ok. Treba mi za WoW vise dugmica, samo jos da isprobam kako ce da rade
:: Imarkovicu, ako ne bude valjao, gotov si
philaemos ... 20.10.2011. 19:59 #369305

Hvala.
Nadam se da nisam pogresio. Citao sam na netu da ljudi imaju neke probleme u bezicnom modu, al` kada daju garanciju 36 meseci nema veze.
Mis nije ni 70 eura, tako da neka radi kako radi. Koristim sada oba, i Razer i ovaj Logy.
Evo koristim ga mozda 2 sata, i radi ok, i sa i bez kabla, a za te dugmice nije da su losi, rade oni, nego nekako mnogo nezni, naviknuo sam da klikcem muski na Razer-u Navicicu se.

imarkovic Re: ... 20.10.2011. 20:11 #369312

sta reci a ne zaplakati, nezne stvari su nekako `lepse, prijatnije`
btw, slusam danas tdi.. znate sta kaze svaJceneger kada dodje na plazu..?

:: Hvala
:: Nadam se da nisam pogresio. Citao sam na netu da ljudi imaju neke probleme u bezicnom modu, al` kada daju garanciju 36 meseci nema veze
:: Mis nije ni 70 eura, tako da neka radi kako radi. Koristim sada oba, i Razer i ovaj Logy
:: Evo koristim ga mozda 2 sata, i radi ok, i sa i bez kabla, a za te dugmice nije da su losi, rade oni, nego nekako mnogo nezni, naviknuo sam da klikcem muski na Razer-u Navicicu se
philaemos Re: Re: ... 20.10.2011. 20:17 #369315

Gay mis...
Hehe, sta kaze?

:: sta reci a ne zaplakati, nezne stvari su nekako `lepse, prijatnije`
:: btw, slusam danas tdi.. znate sta kaze svaJceneger kada dodje na plazu..
:: :: Hvala
:: :: Nadam se da nisam pogresio. Citao sam na netu da ljudi imaju neke probleme u bezicnom modu, al` kada daju garanciju 36 meseci nema veze
:: :: Mis nije ni 70 eura, tako da neka radi kako radi. Koristim sada oba, i Razer i ovaj Logy
:: :: Evo koristim ga mozda 2 sata, i radi ok, i sa i bez kabla, a za te dugmice nije da su losi, rade oni, nego nekako mnogo nezni, naviknuo sam da klikcem muski na Razer-u Navicicu se
:: ::
:: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: _______________________________
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs