Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koji stampac za 250e
STRANA 1 OD 1
frlog Koji stampac za 250e 07.04.2007. 14:20 T3889

status: user
broj poruka: 25
Da li je isplatljiva izrada fotogravija na kucnom stampacu,i kakav je kvalitet fotogravija?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner NIJE !!! 07.04.2007. 17:35 #15508

broj poruka: 7769
Prvo vidi koliko kosta foto papir pa koliko bi ti slika stalo na A4 format, pa ukalkulisi originalne ketridze (posto sa refilovanim neces imati ono sto te interesuje) i zakljucices da ti se nikako ne isplati (pogotovu ako ukalkulises i cenu stampaca) ...
... sem mozda ako zelis da pravis privatnu erotsku kolekciju, e tada ne pitaj za cenu posto je u pitanju diskrecija, a to nema cenu.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

VMARC Re: Koji stampac za 250e 07.04.2007. 18:04 #15512

broj poruka: 9420
Ako hoces ink jet onda Epson stylus photo rx520 ili HP Photo smart D 7360. oba su ti oko 200 evra, epson cak mislim i poprilicno jeftiniji.

:: Da li je isplatljiva izrada fotogravija na kucnom stampacu,i kakav je kvalitet fotogravija

Pa pazi, ako ces da naplacujes rad, onda se svakako isplati, ali posto se izrada slika u foto radnajma, sa digitalnih medija krece vec od 10 din, onda se postavlja pitanje opravdanosti i postojanja foto stampaca, osim ako, kako rece MaliAbner nemas neku isplatljivu semu ili dusevnu satisfakciju .)

Kvalitet fotografija se moze izvuci isti kao u profi radnajma ali sve zavisi od papira i da li koristis original kertridze ili refilovane. Naravno preporucljivo original (SKUPOOO BREEEE!!!!)

poz.
vampirbg ... 07.04.2007. 23:05 #15524

broj poruka: 711
Preporucujem HP-ove stampace u odnosu na Epson ukoliko neces cesto stampati... Kod Epsona je (bar ranije, ali mislim da je jos uvek tako) glava za stampanje na stampacu... Ako se zapusi, mozes da ga bacis... (sto sam vec radio) Kod HP-a je ona na kertridzu... Ako se zapusi i ne moze da se ocisti onda kupis nove... (sto sam takodje radio) Doduse, ja retko stampam pa mi se takve situacije cesto desavaju... Ako se setis da bar jednom mesecno izvuces po jednu stranu i da ga ne ostavljas da dugo stoji bez boje bice ti ok... Sto se kvaliteta tice, i jedni i drugi su bili tu negde... Nisam fotograf pa ne mogu da sudim o tome...
sboris Možda ovaj 08.04.2007. 00:44 #15528

broj poruka: 51
Ako ti štampač treba samo za izradu fotografija, to se uopšte ne isplati. Osim ako to nisu neke kompromitujuće fotografije koje donose dobru zaradu...Elem, HP i Canon imaju u ponudi dosta foto štampača koji skoro svi koriste 5 ili više kertridža jako malog kapaciteta sa kojima možeš da uradiš oko 50 fotografija 10X15cm. Ponovno punjenje kertridža je jeftinija opcija ali tada dosta opada kvalitet štampe, dok se kupovina novih nimalo ne isplati. A tek papir što košta...Ukoliko ne radiš samo fotografije moj predlog je HP Officejet Pro K550/K550DTN/K550DTWN koji može da se kupi, u zavisnosti od verzije, za 150-260 eur. Mislim da, uz dobar premium papir, moze da radi prilično dobre fotografije, što možeš lako da proveriš u HP-ovom izložbenom centru u Bulevaru Mihajla Pupina 10.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs