Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Problem sa HP P1005 štampačem
STRANA 1 OD 1
Stripy Problem sa HP P1005 štampačem 28.09.2011. 20:57 T38647

status: user
broj poruka: 4163
Dotični se prilikom uključenja na USB prijavi kao HP P1002 umesto P1005 i naravno neće da popije svoj drajver već se okači žutim znakom uzvika u divajs menadžeru i tu tako čuči. Na forumima sam jedino našao textove da mu je prso firmver i kao rešenje se nudi jedan jedini fajl (repair) sa HP-ovog sajta sa kojim ja nisam uspeo ništa da uradim. Ima li neko rešenje za ovaj problem?

servispc bre
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Repair 28.09.2011. 21:19 #363620

broj poruka: 6645
Ako P1000Repair.exe nije odradio svoj posao sa statičkim nvramom, onda je dotični neispravan. Ali, pre mi liči na promašaj u proceduri...?
Smeta neka od zaštita win-a, u bios-u nije dozvoljen dvosmeran protok podataka ka štampaču.... ne znam šta drugo...
Deinstaliraj kompletno sve drajvere i ostatke iz windowsa, zatim, treba da je prekinuta neuspešna plug-n-play procedura za 1002 (nepostojeći) štampač, i to mi se čini kao najverovatnija greška, da nekako leži ceo postupak zakočen... da ne bi bila reinstalacija sistema savet, imaš li na nekoj mašini gde još nisi stigao da zajebeš stvar sa prihvatanjem instalacije drajvera za 1002, da probaš predloženu proceduru od strane hp-a, a to je da se prekine instalacija 1002, odradi fix-exe, a zatim, kad se ponovo ugasi-upali štampač i prepozna novi štampač kao pravi 1005, instaliraju drajveri...?

Budale veruju u sreću.

Stripy Re: Repair 28.09.2011. 21:39 #363625

broj poruka: 4163
Probao sam na tek instaliranom računaru i to step-by-step i ne yebe me ni 2%. Ne mogu da nađem ni rom fajl pa da skinem eprom čip da ga isprogramiram...

servispc bre

:: Ako P1000Repair.exe nije odradio svoj posao sa statičkim nvramom, onda je dotični neispravan. Ali, pre mi liči na promašaj u proceduri...
:: Smeta neka od zaštita win-a, u bios-u nije dozvoljen dvosmeran protok podataka ka štampaču.... ne znam šta drugo..
:: Deinstaliraj kompletno sve drajvere i ostatke iz windowsa, zatim, treba da je prekinuta neuspešna plug-n-play procedura za 1002 (nepostojeći) štampač, i to mi se čini kao najverovatnija greška, da nekako leži ceo postupak zakočen... da ne bi bila reinstalacija sistema savet, imaš li na nekoj mašini gde još nisi stigao da zajebeš stvar sa prihvatanjem instalacije drajvera za 1002, da probaš predloženu proceduru od strane hp-a, a to je da se prekine instalacija 1002, odradi fix-exe, a zatim, kad se ponovo ugasi-upali štampač i prepozna novi štampač kao pravi 1005, instaliraju drajveri...
::
:: Budale veruju u sreću.
Pisko nvram, ne eeprom... 28.09.2011. 21:57 #363631

broj poruka: 6645
... a možda ga je neki serviser koji `ništa ne dira` već popasao pre tebe, pa ga stvarno i nema.....
Dobro, kolegzi, ključna je tvoja izjava o žutom znaku čuđenja u di-vajsu... to znači da si, suprotno proceduri, ipak uglavio drajvere nepostojećeg štampača, i da te to sprečava da instaliraš prave-pregaziš nvram... dakle, dok ne isčistiš bagljive drajvere, ništa od novih? ... ali onda stvarno prati proceduru i prekini instalaciju 1002 odmah.

Budale veruju u sreću.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs