Zna li neko mozda koje su deljine (u milimetrima) srafova na HAF X kucistu? Konkretno me interesuju Thumb-screws koji drze bocne stranice i PCI zastitne plocice? **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
KAd bih sada rekao tacno sta ce mi, rekl biste mi da sam kreten :S Recimo da mi treba za jedan eksperimentalni modd. Dovoljno je... mislio sam da zapucam na buvljak da nadjem te srafove (samo dugacke), ali ne znam koju debljinu da trazim ( a sumnjam da se lokalni `majstor` bas razume **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Deluje mi da je to ovaj 6-32, al nisam siguran :S **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Ne postoji vijak od 3.5mm.[ u Evropi ne podlezemo colovnim merama ] Postoji od 3,4,5,6....mm. Pre ce biti da je vijak 3mm,a ti uzmi za svaki slucaj i od 3mm i od 4mm.[ cena je smesna ]
Nije problem debljina, ti šrafovi nemaju standardni metrički navoj tako da takve šrafove nećeš naći po tezgama, po koraku je nešto između metričkog i navoja za lim a oblik mu je kao za lim, sve i da nađeš metrički te debljine najverovatnije ćeš da sjebeš rupe kad ih uvrneš.
:: niko ne zna? :: *************************************************************** :: i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, :: MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640G :: ::
znaci da zaobidjem buvljak? :/ zna li neko neku dobru radnju gde da trazim to? **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
srafovi u kompjuterima su kombinacija tih spomenutih inch-nih (neznam kojaim je oznaka nek bude ta 6-32) i milimetarskih M3
ove M3 podlezu nasim standardima i nacices ih u svakoj boljoj sraf. radnji u razlicitim duzinama jedino ne i ovaj oblik glave, dok ove inch-ne neverujem da ima sanse jer se taj standar ne koristi kod nas e sad debljina inchnog 6-32 srafa je priblizno 3.5 mm i neko rece da nema 3.5 mm u milimetarskom standardu sto nije tacno, postoji M3.5 i mozda nisu tako cesta pojava kao M3 i M4 i mozda ih je teze po radnjama naci ali se mahom koriste u elektro sferi ,nacices ih ima u sobnim prekidacima,utikacima luster klemama itd ali oni imaju pribliznu debljinu kao inchni ali im korak navoja nije isti tako da to nece ici glat (probaj uverices se)
imao sam prilike da vidi da u nedostatku srafova` majstori` ubace na to mesto sraf za lim ,silom ga zavrnu da bi on sam sebi urezo navoj i mogu reci kada sam stavio original sraf u tu rupu (onaj inchni )malo se teze zvrtao ali samo prvi put znaci unutrasnji navoj nije bio previse ostecen ali to je greota
nisam iz posta razumeo da li ti trazis standardne srafove ili si hteo da budu duzi ako trazis standardne idi tebra u najblizi servis dace ti ih za pregrst dzaba
trebaju mi duzi. nije mi bitna glava, samo debljina i hod. treba mi duzine od nekih 10ak cm (odokativno)... ima li neka radnja gde bih mogao da pogledam? **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Re: @Ish= to bi moglo da je u pitanju vijak za lim. Masinski vijak nece...
22.09.2011. 12:55
status: user broj poruka: 7285
Mislis za drvo
Poenta je zemo da je isuvise postova za ovakvu `glupost`, jer ima milion nacina da se to odradi u okviru od 5 minuta, ma koji shrafovi da su u pitanju.Jedino ako nikada nije cuo za Amerikaner...
Nisu isti za lim i za drvo, navoj za lim je ok i za drvo i koristi se kod manjih šrafova a pravi navoj za drvo ne može za lim, ima prevelik korak.
Svejedno, ako uvrne neki drugi šraf pa ga par puta odvrne i zavrne neće više moći da vrati stare šrafove, a i ako bude mogao sjebaće rupu jako brzo. Bolje da otvori dušu šta je planirao s tim pa da se ismejemo ko ljudi i probamo da smislimo neki drugi način kad nas prođe napad.
Pa fala bogu da nece moci posle te vezbe da uvrne orginale, isto kao sto ti i ja nebi imali sta da trazimo sa ribom gde je crnac pre nas postavljao kablovsku ( If U feel my drift )
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Nisu isti za lim i za drvo, navoj za lim je ok i za drvo i koristi se kod manjih šrafova a pravi navoj za drvo ne može za lim, ima prevelik korak :: :: Svejedno, ako uvrne neki drugi šraf pa ga par puta odvrne i zavrne neće više moći da vrati stare šrafove, a i ako bude mogao sjebaće rupu jako brzo. Bolje da otvori dušu šta je planirao s tim pa da se ismejemo ko ljudi i probamo da smislimo neki drugi način kad nas prođe napad.
Znači, al mislio sam da se odnosi na nešto drugo. Svejedno, bilo bi stvarno lepo da se Silvester smiluje i kaže nam već jednom šta će mu ta puška.
:: Da li ti ovaj karakter znaci nesto ?? :: :: Pa fala bogu da nece moci posle te vezbe da uvrne orginale, isto kao sto ti i ja nebi imali sta da trazimo sa ribom gde je crnac pre nas postavljao kablovsku ( If U feel my drift :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Nisu isti za lim i za drvo, navoj za lim je ok i za drvo i koristi se kod manjih šrafova a pravi navoj za drvo ne može za lim, ima prevelik korak :: :: :: :: Svejedno, ako uvrne neki drugi šraf pa ga par puta odvrne i zavrne neće više moći da vrati stare šrafove, a i ako bude mogao sjebaće rupu jako brzo. Bolje da otvori dušu šta je planirao s tim pa da se ismejemo ko ljudi i probamo da smislimo neki drugi način kad nas prođe napad.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.