Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Hladnjak za kuciste
STRANA 1 OD 3  
djokosrb Hladnjak za kuciste 17.09.2011. 16:28 T38445

status: user
broj poruka: 6875
Resio sam da stavim josh 1-2,mozda 3 zavisno od cene,hladnjak u kuciste pored ovog jednog thermalltake led sto sam dobio uz kuciste.
Naleteo sam na ove arctic cooling,cuo sam da rade posao veoma dobro,sta mislite?Otvoren za druge predloge naravno:

http://www.winwin.rs/-hladnjak-za-kuciste-arctic-cooling-arctic-f12-pwm-.66.html?productId=31740
Da napomenem,iz Cacka sam tako da bash mi i nije neki izbor,da sam u Bg-u pa i ajde,ali ovako bash tanko.
Hvala

edit:Ili da idem lepo na na ove xfl xigmatek ima za 800++ dinara,onaj od 1500rpm,buka stoji < 20dba?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 17.09.2011. 16:36 #360505

broj poruka: 8138
Preporuka za pomenuti AC F12. Imam 2 komada nakacena na CM Hyper 212+, hlade AMD Phenom II X6 1090T BE @ 4 GHz samo tako. Ne daju mu da predje 50c posle 2h opterecenja. Pritom su jako tihi.

Uzmi verziju bez PWM, za kuciste ti ne trebaju ovakvi. Vrte se na nekih 1400 RPM, dovoljno za kuciste ili za kuler.

gile23 ... 17.09.2011. 16:39 #360506

broj poruka: 9121
Promeni ti blago meni CPU cooler i sve ce da bude u redu :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb Znaci kao sto sam i mislio 17.09.2011. 16:45 #360508

E sad uzecu dva ta AC F12,kako bi bilo najidealnije da ga postavim,posto napred imam thermaltake ovaj uz kuciste a pozadi neki sugavi cajnez iz starog kucista.
IMam josh mesta u dnu kucista sa strane to da uduvava i gore 2 mesta da izduvava.

philaemos ... 17.09.2011. 16:46 #360509

broj poruka: 2743
+1 za AC
Pored Noctua i Coolink ventova najbolje sto mozes da kupis u Srbiji.
Noctua sa 1300 rpm je tisa ali i duplo skuplja. Zavisi sta ti je bitnije.

Demon to some. Angel to others.

djokosrb Pa pazi spremam sam i jedan da platim 700-800 dinara 17.09.2011. 16:49 #360510

Ali opet mogu ova 2 Ac za 1000.Tu je ovaj xfl xigmatek,o njemu sam gledao review,i kao sve pohvale,ali ovo sto ima u Cacku je onaj na 1500rpm i bogami bucniji 4-5dba od onih 1200rpm koji su prakticni identicni kao ovaj moj thermalltake.

Scyter:Imaju izgleda samo PWM verziju.

philaemos Re: Pa pazi spremam sam i jedan da platim 700-800 dinara 17.09.2011. 16:54 #360511

AC je klasa iznad xigmateka (imao sam i jedne i druge). Inace nema veze, PWM moze da radi kao standardni, pitanje je samo kako ces da ih prilkjucis. Uz AC dobijes samo 4-pinski PWM prikljucak nemas nikakve dodatke, ako ide direct na maticnu mozes da ga ukljucis i u 3-pinski i u 4-pinski fan konektor. Ako ces da ga kacis na 4-pinski molex to je malo problem.

:: Ali opet mogu ova 2 Ac za 1000.Tu je ovaj xfl xigmatek,o njemu sam gledao review,i kao sve pohvale,ali ovo sto ima u Cacku je onaj na 1500rpm i bogami bucniji 4-5dba od onih 1200rpm koji su prakticni identicni kao ovaj moj thermalltake
::
:: Scyter:Imaju izgleda samo PWM verziju
djokosrb E vidish o tome nemam blage veze(tele) 17.09.2011. 16:56 #360513

Aj ako nije problem,koja je razlika ako se metne u 3-pinski i u 4-pinski fan konektor ili 4-pinski molex posto o tome nemam pojma.

philaemos Re: E vidish o tome nemam blage veze(tele) 17.09.2011. 17:04 #360515

Pazi, uz 3-pinski AC nije isao nikakav adapter da mozes da ga zakacis na klasican 4-pinski molex (jedna srvena zica, dve crne i jedna zuta) prikljucak od napajanja (tu gde se kace ATA hard diskovi i DVD rezaci).
Zato kazem da ne verujem da uz PWM verziju (4-pinski fan konektor kakav ima kuler od tvog procesora) ide bilo kakav adapter, e to je onda problem gde ces da ga zakacis. Mozes u fan prikljucke na maticnoj ploci (vidi uputstvo od ploce) ili da budzis nesto da ih zakacis na molex od napajanja.

EDIT: u principu od tog ventilatora ti trebaju samo cna i zuta zica, njih zakacis na crnu i zutu zicu molex prikljucka i radice ti vent na punom broju obrtaja bez problema.

:: Aj ako nije problem,koja je razlika ako se metne u 3-pinski i u 4-pinski fan konektor ili 4-pinski molex posto o tome nemam pojma
djokosrb Aha 17.09.2011. 17:10 #360518

Pa imam na ploci (msi 870 -c45)fan prikljucke al samo 2 komada,koliko vidim(ako dobro vidim u ovo manualu),na jedan(napred)vec stoji thermaltake cooler,znaci ostaje sugavi 1?

A ovo sam nasao na win win sajtu pored kulera:
Konektori:4 pin plug for receiving power and PWM signal from motherboard, 3 pin plug to send fan RPM signal to motherboard.

philaemos Re: Aha 17.09.2011. 17:19 #360521

Pazi imas adaptere sa 3-pinskog fan prikljucka na 4-pinski molex od napajanja, pa onda imas molex u sata prikljucak za napajanje, bukvalno vent mozes da zakacis u bilo sta, samo ti treba adapter Proveri da li se u pakovanju dobije neki adapter (mada sumnjam), recimo uz Cooler Master u Chieftec ventove uvek idu adapteri za molex.

EDIT: znaci nemas adapter. Vidi da li mozes da nadjes taj adaptercic, mada moze i da se nabudzi, ali ne znam da li ces znati.

:: Pa imam na ploci (msi 870 -c45)fan prikljucke al samo 2 komada,koliko vidim(ako dobro vidim u ovo manualu),na jedan(napred)vec stoji thermaltake cooler,znaci ostaje sugavi 1
philaemos ... 17.09.2011. 17:27 #360524

O ovom adapteru pricam:
http://tinyurl.com/674c48z

Njega mozes da iskoristis za TT vent, a u dva prikljucka na ploci zakacis ove AC, naravno ako je kabal dovoljno dugacak. Ako ne, ili da budzis ili da uzmes druge ventove.

djokosrb Pa dobro uzecu jedan kuler za sad 17.09.2011. 17:27 #360525

pa posle sta bude videcemo :)

philaemos Re: Pa dobro uzecu jedan kuler za sad 17.09.2011. 17:31 #360526

A imas i rok od 7 dana da ga vratis ako ti se ne svidja (po novom zakonu o zastiti potrosaca)

:: pa posle sta bude videcemo :
djokosrb E vidish taj adapter bih mogao 17.09.2011. 17:34 #360527

fala,msm da cu na to ici ,nadam se da ce imati taj adapter,jebiga ako to nemaju.

djokosrb Izlgeda da imaju sad sam zvao 17.09.2011. 17:47 #360531

E sad raspored,znaci imam dva ac(kad kupim),jedan thermaltake led uz kuciste i jedan sugavi kinez iz starog kucista.
Mesta za kulere imam gore ,dno,strana(uduvavanje)i nazad i vrh(izduvavanje)?

philaemos Srecno sa kupovinom. 17.09.2011. 17:51 #360532

U onaj prvi sto sam linkovao sa slikom gore mozes da zakacis samo 3-pinski fan, a u ovaj mozes i njega i 4-pinski PWM koji ide uz AC vent koji si hteo da uzmes:
http://tinyurl.com/6zuabxg

Jedino ne znam gde da ga nadjes
Steta sto u toj radnji nemaju obican AC vent sa 3-pinskim prikljuckom.

acayo re 17.09.2011. 18:00 #360535

broj poruka: 851
Te artic cooling nemam ali imam xigmatek, narandzasti, i mogu ti reci da je tih a i lepo svetli, bas prija oku :)

Bobi4ever Za te pare neces naci bolji. 17.09.2011. 18:04 #360536

broj poruka: 4875
Ja cekam Coolink da mi stignu. ^^

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Kingston HyperX 2x2gb 1600mhz
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

philaemos Re: Za te pare neces naci bolji. 17.09.2011. 18:09 #360537

Coolink su istog kvaliteta kao i Noctua jer je vlasnik obe kompanije isti, cak u pakovanju dobijes iste gumene zakacaljke jedino nemaju one adaptere za smanjenje broja obrtaja. Inace jeftiniji su od Noctue, a garancija je isto 6god (isto kao i AC), tako da su bolji izbor ako ti ne trebaju adapteri.

:: Ja cekam Coolink da mi stignu. ^
:: Asus M4A88T-V EV
:: Gemini II 2x2 12cm fa
:: Phenom x2 560 4ghz O
:: Kingston HyperX 2x2gb 1600mh
:: Powercolor 6850 1g
:: Cooler Master M52
Bobi4ever Znam, znam. :) 17.09.2011. 18:17 #360538

Cak sam gledao i neke testove izmedju Coolink, Noctue i Noise Blocker-a, Coolink fan je bio bolji u protoku vazduha i tisini.
Nisu mnogo jeftiniji od Noctue, 2-3 eura, zavisno od modela, a ova dva su mi za CPU, tako da mi adapteri nisu potrebni, imaju pwm. :)

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

philaemos Re: Znam, znam. :) 17.09.2011. 18:21 #360539

Gde si nasao Coolink?
Ja sam pre 6 meseci uzeo Noctue jer nisam mogao da nadjem ove (ortak je bio kupio poslednja 2 Coolink-a u Gigatronu i od onda ih nigde vise nisam video)

:: Cak sam gledao i neke testove izmedju Coolink, Noctue i Noise Blocker-a, Coolink fan je bio bolji u protoku vazduha i tisini
:: Nisu mnogo jeftiniji od Noctue, 2-3 eura, zavisno od modela, a ova dva su mi za CPU, tako da mi adapteri nisu potrebni, imaju pwm. :
:: Asus M4A88T-V EV
:: Gemini II 2x2 12cm fa
:: Phenom x2 560 4ghz O
:: Kingston HyperX 2x2gb 1600mh
:: Powercolor 6850 1g
:: Cooler Master M52
Bobi4ever Nasao sam ih na eBay-u hehehe. 17.09.2011. 18:32 #360541

Jer ih ovde kod nas nigde nema.

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

philaemos hehe 17.09.2011. 18:41 #360542

Predpostavio sam, nego rekoh mozda znas neku firmu koja je pocela da ih uvozi, pa si rezervisao unapred.

Grosnica Re: Re: Za te pare neces naci bolji. 17.09.2011. 18:41 #360543

broj poruka: 71
Не бих рекао. Noctua је аустријска фирма посвећена акустичном инжењерингу у овој области, а coolink још само једна тајванска марка, додуше пристојна. То као прво, а суштинске разлике долазе из тога: Noctua једина, поред још пар компанија које се баве вентовима има своје, патентирано решење за лежајеве. У питању је најскупљи тип самостабилишућих fluid bearing лежајева, код којих се уље налази под притиском као флуид. Далеко превазилазе по постојаности и издржљивости све досад виђене, јефтине лежајеве попут ball-bearinga.
Главна разлика је у звуку. Добро је познато свима који се баве овом тематиком да на ниским обртима sleeve јесте нечујан у односу на ball, али се на високим обртајима та разлика губи и он постаје чак бучнији од ball bearinga. Друго, чак и када је намена тишина, sleeve има ограничен век трајања, посебно када се монтира у било ком положају сем вертикалног. Ови лежајеви Noctue премошћавају ова два типа и превазилазе их. То зна свако ко је пар пута завртео прстом Noctuu, тако гладак покрет, без отпора, а притом чврсте, дефинисане осе, нимало као код слива.
У ту класу се сврставају још само Noiseblocker и Nanoxia.
Све остало је испод, а да ли је оправдана цена коју носе ови вентови то зависи од слуха. Једноставно некоме ће те разлике бити безначајне. А коме је проток примаран, нека потражи на другом месту. Ови кулери су дизајнирани да буду нечујни, што је морало да оде на уштрб перформанси. Не пуно, али сигурно да.

:: Coolink su istog kvaliteta kao i Noctua jer je vlasnik obe kompanije isti, cak u pakovanju dobijes iste gumene zakacaljke jedino nemaju one adaptere za smanjenje broja obrtaja. Inace jeftiniji su od Noctue, a garancija je isto 6god (isto kao i AC), tako da su bolji izbor ako ti ne trebaju adapteri
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
:: :: Ja cekam Coolink da mi stignu. ^
:: ::
:: :: Asus M4A88T-V EV
:: :: Gemini II 2x2 12cm fa
:: :: Phenom x2 560 4ghz O
:: :: Kingston HyperX 2x2gb 1600mh
:: :: Powercolor 6850 1g
:: :: Cooler Master M52
philaemos @grosnica 17.09.2011. 18:48 #360544

http://en.wikipedia.org/wiki/Noctua_%28company%29

Da li si ikada drzao Coolink (novije proizvodnje) i Noctua vent u ruci jedan pored drugog? Apsolutno iste tezine istog kvaliteta izrade, isti materijali, cak je i okvir venta gde su 4 rupe za montiranje indentican, jedino razlicite boje, gumeni zakacaljke su iste, performanse su iste. SWiF2 Fan na 1200 rpm se manje cuje od NF 12 na 1300rpm, duvaju isto. Ni po cemu Noctua nije bolja.

STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs