Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce?
to je po meni krajnje glupa kombinacija i naravno da NE POSTOJI takav adapter, razmisli malo, onda bi ta 2 napajanja isporucivala duplo vecu voltazu, zamisli sta bi se onda desilo..? onaj ko kombinuje 2 napajanja, obicno budzi, mozes eventualno da izvedes strujnim kablom iz jednog napajaja u drugo i kada se upali jedno da se upali i drugo, a mozes i da napravis mali taster na kucistu i s druge strane na ATX konektoru spojis crnu i zelenu(to je start napajanja), pa ubacis konektore recimo u graficku od jednog napajanja, hdd, cd itd. a od drugog u plocu. Ali to je krajnje neprakticna kombinacija, zar ti nije lakse da prodas oba napajanja i kupis jedno pristojno?
:: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce ::
Postoji adapter, Y racva. Zabadas oba napajanja u svaku racvu, a onaj 3-ci karj zabadas u plocu. E sad zabadas npr, jace napajanje u jedan konektor koji direktno daje sve zice u plocu, a onaj drugi sluzi za dzamperisanje, da bi ga ploca upalila.
:: to je po meni krajnje glupa kombinacija i naravno da NE POSTOJI takav adapter, razmisli malo, onda bi ta 2 napajanja isporucivala duplo vecu voltazu, zamisli sta bi se onda desilo..? :: onaj ko kombinuje 2 napajanja, obicno budzi, mozes eventualno da izvedes strujnim kablom iz jednog napajaja u drugo i kada se upali jedno da se upali i drugo, a mozes i da napravis mali taster na kucistu i s druge strane na ATX konektoru spojis crnu i zelenu(to je start napajanja), pa ubacis konektore recimo u graficku od jednog napajanja, hdd, cd itd. a od drugog u plocu. Ali to je krajnje neprakticna kombinacija, zar ti nije lakse da prodas oba napajanja i kupis jedno pristojno :: :: :: :: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce :: ::
:: Postoji adapter, Y racva. Zabadas oba napajanja u svaku racvu, a onaj 3-ci karj zabadas u plocu. E sad zabadas npr, jace napajanje u jedan konektor koji direktno daje sve zice u plocu, a onaj drugi sluzi za dzamperisanje, da bi ga ploca upalila :: :: Edit :: Ova fora: http://tinyurl.com/3kyeqo :: :: :: :: to je po meni krajnje glupa kombinacija i naravno da NE POSTOJI takav adapter, razmisli malo, onda bi ta 2 napajanja isporucivala duplo vecu voltazu, zamisli sta bi se onda desilo..? :: :: onaj ko kombinuje 2 napajanja, obicno budzi, mozes eventualno da izvedes strujnim kablom iz jednog napajaja u drugo i kada se upali jedno da se upali i drugo, a mozes i da napravis mali taster na kucistu i s druge strane na ATX konektoru spojis crnu i zelenu(to je start napajanja), pa ubacis konektore recimo u graficku od jednog napajanja, hdd, cd itd. a od drugog u plocu. Ali to je krajnje neprakticna kombinacija, zar ti nije lakse da prodas oba napajanja i kupis jedno pristojno :: :: :: :: :: :: :: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce :: :: ::
Da se leme, a zatim da se taj deo što je lemljen okrene i postavi tako da kalaj može da zaliva matičnu.
Pozdrav!
Vlada
:: Adapter ili da se leme zice sa jednog na drugo napajanje. Mora, da bi ploca startovala drugo napajanje :: :: :: :: zar stvarno nekome treba taj adapter?? :: :: :: :: :: :: :: :: ulsi :: :: :: ::
:: Da se leme, a zatim da se taj deo što je lemljen okrene i postavi tako da kalaj može da zaliva matičnu. :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Adapter ili da se leme zice sa jednog na drugo napajanje. Mora, da bi ploca startovala drugo napajanje :: :: :: :: :: :: :: zar stvarno nekome treba taj adapter?? :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ulsi :: :: :: :: :: ::
Moguce je i krajnje lako izvodljivo. Primarno(da tako kazem) koje ce biti spojeno na plocu ce i uklj/isklj. i sekundarno, tako sto ces na njega spojiti relej od 5-12V na koji ce biti spojena kombinacija zelene i crne(Pc-ON) sa drugog napajanja. Tako cer se uklj i iskljucivati oba u isto vreme. Ako nisu zasrafljeni oba u isto kciste, ne bi bilo lose i spojiti im medjusobno skatule malo debljim kablom.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce ::
Relej nije potreban, jer napajanja imaju releje vec zbog strujnog udara. Napajanje mozes da ukljucis i bez maticne, tako sto kratkospojis zelenu i crnu zicu. Spajalicom znpr. A napajanje koristis za nesto sto zelis da napajas, a nije komp :)
:: Moguce je i krajnje lako izvodljivo. Primarno(da tako kazem) koje ce biti spojeno na plocu ce i uklj/isklj. i sekundarno, tako sto ces na njega spojiti relej od 5-12V na koji ce biti spojena kombinacija zelene i crne(Pc-ON) sa drugog napajanja. Tako cer se uklj i iskljucivati oba u isto vreme. Ako nisu zasrafljeni oba u isto kciste, ne bi bilo lose i spojiti im medjusobno skatule malo debljim kablom :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce :: ::
Mozda se nismo razumeli. Relej koji je nakacen na primarno, kada se isto ukljuci, okine i kratkospoji PC-on sa drugog napajanja tj ukljuci ga u isto vreme kad i prvo. Relej u ovom slucaju ima istu funkciju kao i spajalica:) Naravno, moze i direktno da veze zelenu na zelenu od istog napajanja i oba trebaju biti u zajednickoj masi. Na isto mu dodje.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Relej nije potreban, jer napajanja imaju releje vec zbog strujnog udara. Napajanje mozes da ukljucis i bez maticne, tako sto kratkospojis zelenu i crnu zicu. Spajalicom znpr. A napajanje koristis za nesto sto zelis da napajas, a nije komp : :: :: :: :: Moguce je i krajnje lako izvodljivo. Primarno(da tako kazem) koje ce biti spojeno na plocu ce i uklj/isklj. i sekundarno, tako sto ces na njega spojiti relej od 5-12V na koji ce biti spojena kombinacija zelene i crne(Pc-ON) sa drugog napajanja. Tako cer se uklj i iskljucivati oba u isto vreme. Ako nisu zasrafljeni oba u isto kciste, ne bi bilo lose i spojiti im medjusobno skatule malo debljim kablom :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce :: :: ::
Kapiram te sta mislis. Ali, kada spojis napajanja na ovaj nacin, razlika u aktiviranju releja napajanja(you have relays in PSU) je tako mizerna, da se prakticno oba pale u isto vreme. Cak i iste releje koje kupis da bi zastitio zvucnike od onog cuvenog `bum`, se pale sa zakasnjenjem, u odnosu jedan na drugi. Ali i to je zanemarljivo.
U svakom slucaju relej je u napajanju koji stiti od udara struje.......osim kada kupish Coong Foo PSU. :)
:: Mozda se nismo razumeli. Relej koji je nakacen na primarno, kada se isto ukljuci, okine i kratkospoji PC-on sa drugog napajanja tj ukljuci ga u isto vreme kad i prvo. Relej u ovom slucaju ima istu funkciju kao i spajalica:) Naravno, moze i direktno da veze zelenu na zelenu od istog napajanja i oba trebaju biti u zajednickoj masi. Na isto mu dodje :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: Relej nije potreban, jer napajanja imaju releje vec zbog strujnog udara. Napajanje mozes da ukljucis i bez maticne, tako sto kratkospojis zelenu i crnu zicu. Spajalicom znpr. A napajanje koristis za nesto sto zelis da napajas, a nije komp : :: :: :: :: :: :: :: Moguce je i krajnje lako izvodljivo. Primarno(da tako kazem) koje ce biti spojeno na plocu ce i uklj/isklj. i sekundarno, tako sto ces na njega spojiti relej od 5-12V na koji ce biti spojena kombinacija zelene i crne(Pc-ON) sa drugog napajanja. Tako cer se uklj i iskljucivati oba u isto vreme. Ako nisu zasrafljeni oba u isto kciste, ne bi bilo lose i spojiti im medjusobno skatule malo debljim kablom :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: :: :: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce :: :: :: ::
kako god tehnicki bilo reseno, razlika izmedju skupih i jeftinih napajanja nije u voltaz... ovaaaaj naponu... htedoh reci amperazi odnosno struji :)))) razlika je u pouzdanosti u dugogodisnjem radu!!! @dekljik: a sto pitas? koji ce ti Q..tz kilowat? msm ako imas masinu koja jede toliko struje isprsi se 100 evra.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.