Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Dva napajanja u jedno
STRANA 1 OD 1
dekljik Dva napajanja u jedno 13.09.2011. 10:28 T38353

status: user
broj poruka: 9
Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Dva napajanja u jedno 13.09.2011. 10:49 #359279

broj poruka: 18996
to je po meni krajnje glupa kombinacija i naravno da NE POSTOJI takav adapter, razmisli malo, onda bi ta 2 napajanja isporucivala duplo vecu voltazu, zamisli sta bi se onda desilo..?
onaj ko kombinuje 2 napajanja, obicno budzi, mozes eventualno da izvedes strujnim kablom iz jednog napajaja u drugo i kada se upali jedno da se upali i drugo, a mozes i da napravis mali taster na kucistu i s druge strane na ATX konektoru spojis crnu i zelenu(to je start napajanja), pa ubacis konektore recimo u graficku od jednog napajanja, hdd, cd itd. a od drugog u plocu. Ali to je krajnje neprakticna kombinacija, zar ti nije lakse da prodas oba napajanja i kupis jedno pristojno?

:: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce
::
neXus2000 Re: Re: Dva napajanja u jedno 13.09.2011. 10:54 #359281

broj poruka: 3350
Postoji adapter, Y racva. Zabadas oba napajanja u svaku racvu, a onaj 3-ci karj zabadas u plocu. E sad zabadas npr, jace napajanje u jedan konektor koji direktno daje sve zice u plocu, a onaj drugi sluzi za dzamperisanje, da bi ga ploca upalila.

Edit:
Ova fora: http://tinyurl.com/3kyeqoj
iliti

http://tinyurl.com/3lo8mhc

:: to je po meni krajnje glupa kombinacija i naravno da NE POSTOJI takav adapter, razmisli malo, onda bi ta 2 napajanja isporucivala duplo vecu voltazu, zamisli sta bi se onda desilo..?
:: onaj ko kombinuje 2 napajanja, obicno budzi, mozes eventualno da izvedes strujnim kablom iz jednog napajaja u drugo i kada se upali jedno da se upali i drugo, a mozes i da napravis mali taster na kucistu i s druge strane na ATX konektoru spojis crnu i zelenu(to je start napajanja), pa ubacis konektore recimo u graficku od jednog napajanja, hdd, cd itd. a od drugog u plocu. Ali to je krajnje neprakticna kombinacija, zar ti nije lakse da prodas oba napajanja i kupis jedno pristojno
:: :: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce
:: ::
imarkovic Re: Re: Re: Dva napajanja u jedno 13.09.2011. 10:57 #359283

broj poruka: 18996
e ovo je ok, ovo moze i da se napravi

:: Postoji adapter, Y racva. Zabadas oba napajanja u svaku racvu, a onaj 3-ci karj zabadas u plocu. E sad zabadas npr, jace napajanje u jedan konektor koji direktno daje sve zice u plocu, a onaj drugi sluzi za dzamperisanje, da bi ga ploca upalila
:: Edit
:: Ova fora: http://tinyurl.com/3kyeqo
:: :: to je po meni krajnje glupa kombinacija i naravno da NE POSTOJI takav adapter, razmisli malo, onda bi ta 2 napajanja isporucivala duplo vecu voltazu, zamisli sta bi se onda desilo..?
:: :: onaj ko kombinuje 2 napajanja, obicno budzi, mozes eventualno da izvedes strujnim kablom iz jednog napajaja u drugo i kada se upali jedno da se upali i drugo, a mozes i da napravis mali taster na kucistu i s druge strane na ATX konektoru spojis crnu i zelenu(to je start napajanja), pa ubacis konektore recimo u graficku od jednog napajanja, hdd, cd itd. a od drugog u plocu. Ali to je krajnje neprakticna kombinacija, zar ti nije lakse da prodas oba napajanja i kupis jedno pristojno
:: :: :: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce
:: :: ::
dekljik Dva napajanja u jedno 13.09.2011. 11:09 #359289

broj poruka: 9
Hvala puno...slika govori sve...sada samo fizikalija...

gman davace vecu struju 13.09.2011. 13:09 #359324

broj poruka: 1111
a ne napon

a mozes koristiti jedno napajanje za mb
a drugo za gpu i sve ostalo

ovo je najbolja opcija, rekao bih...

ulsi

gman i moram da dodam 13.09.2011. 13:11 #359326

zar stvarno nekome treba taj adapter???

ulsi

neXus2000 Re: i moram da dodam 13.09.2011. 13:12 #359327

Adapter ili da se leme zice sa jednog na drugo napajanje. Mora, da bi ploca startovala drugo napajanje.

:: zar stvarno nekome treba taj adapter??
:: ulsi
vladarko Re: Re: i moram da dodam 13.09.2011. 13:55 #359339

broj poruka: 4228
Da se leme, a zatim da se taj deo što je lemljen okrene i postavi tako da kalaj može da zaliva matičnu.

Pozdrav!

Vlada

:: Adapter ili da se leme zice sa jednog na drugo napajanje. Mora, da bi ploca startovala drugo napajanje
:: :: zar stvarno nekome treba taj adapter??
:: :: ulsi
neXus2000 Re: Re: Re: i moram da dodam 13.09.2011. 14:23 #359344

Wait.....what??

:: Da se leme, a zatim da se taj deo što je lemljen okrene i postavi tako da kalaj može da zaliva matičnu.
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: Adapter ili da se leme zice sa jednog na drugo napajanje. Mora, da bi ploca startovala drugo napajanje
:: :: :: zar stvarno nekome treba taj adapter??
:: :: :: ulsi
gilopile Re: Dva napajanja u jedno 13.09.2011. 14:29 #359346

broj poruka: 9459
Moguce je i krajnje lako izvodljivo. Primarno(da tako kazem) koje ce biti spojeno na plocu ce i uklj/isklj. i sekundarno, tako sto ces na njega spojiti relej od 5-12V na koji ce biti spojena kombinacija zelene i crne(Pc-ON) sa drugog napajanja. Tako cer se uklj i iskljucivati oba u isto vreme. Ako nisu zasrafljeni oba u isto kciste, ne bi bilo lose i spojiti im medjusobno skatule malo debljim kablom.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce
neXus2000 Re: Re: Dva napajanja u jedno 13.09.2011. 14:35 #359347

Relej nije potreban, jer napajanja imaju releje vec zbog strujnog udara. Napajanje mozes da ukljucis i bez maticne, tako sto kratkospojis zelenu i crnu zicu. Spajalicom znpr. A napajanje koristis za nesto sto zelis da napajas, a nije komp :)

:: Moguce je i krajnje lako izvodljivo. Primarno(da tako kazem) koje ce biti spojeno na plocu ce i uklj/isklj. i sekundarno, tako sto ces na njega spojiti relej od 5-12V na koji ce biti spojena kombinacija zelene i crne(Pc-ON) sa drugog napajanja. Tako cer se uklj i iskljucivati oba u isto vreme. Ako nisu zasrafljeni oba u isto kciste, ne bi bilo lose i spojiti im medjusobno skatule malo debljim kablom
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

:: :: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce
gilopile Re: Re: Re: Dva napajanja u jedno 13.09.2011. 14:54 #359351

broj poruka: 9459
Mozda se nismo razumeli. Relej koji je nakacen na primarno, kada se isto ukljuci, okine i kratkospoji PC-on sa drugog napajanja tj ukljuci ga u isto vreme kad i prvo. Relej u ovom slucaju ima istu funkciju kao i spajalica:) Naravno, moze i direktno da veze zelenu na zelenu od istog napajanja i oba trebaju biti u zajednickoj masi. Na isto mu dodje.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Relej nije potreban, jer napajanja imaju releje vec zbog strujnog udara. Napajanje mozes da ukljucis i bez maticne, tako sto kratkospojis zelenu i crnu zicu. Spajalicom znpr. A napajanje koristis za nesto sto zelis da napajas, a nije komp :
:: :: Moguce je i krajnje lako izvodljivo. Primarno(da tako kazem) koje ce biti spojeno na plocu ce i uklj/isklj. i sekundarno, tako sto ces na njega spojiti relej od 5-12V na koji ce biti spojena kombinacija zelene i crne(Pc-ON) sa drugog napajanja. Tako cer se uklj i iskljucivati oba u isto vreme. Ako nisu zasrafljeni oba u isto kciste, ne bi bilo lose i spojiti im medjusobno skatule malo debljim kablom
:: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: :: - Hm, mislim da će biti čupavo.

:: :: :: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce
neXus2000 Re: Re: Re: Re: Dva napajanja u jedno 13.09.2011. 17:10 #359385

Kapiram te sta mislis. Ali, kada spojis napajanja na ovaj nacin, razlika u aktiviranju releja napajanja(you have relays in PSU) je tako mizerna, da se prakticno oba pale u isto vreme.
Cak i iste releje koje kupis da bi zastitio zvucnike od onog cuvenog `bum`, se pale sa zakasnjenjem, u odnosu jedan na drugi. Ali i to je zanemarljivo.

U svakom slucaju relej je u napajanju koji stiti od udara struje.......osim kada kupish Coong Foo PSU. :)

:: Mozda se nismo razumeli. Relej koji je nakacen na primarno, kada se isto ukljuci, okine i kratkospoji PC-on sa drugog napajanja tj ukljuci ga u isto vreme kad i prvo. Relej u ovom slucaju ima istu funkciju kao i spajalica:) Naravno, moze i direktno da veze zelenu na zelenu od istog napajanja i oba trebaju biti u zajednickoj masi. Na isto mu dodje
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

:: :: Relej nije potreban, jer napajanja imaju releje vec zbog strujnog udara. Napajanje mozes da ukljucis i bez maticne, tako sto kratkospojis zelenu i crnu zicu. Spajalicom znpr. A napajanje koristis za nesto sto zelis da napajas, a nije komp :
:: :: :: Moguce je i krajnje lako izvodljivo. Primarno(da tako kazem) koje ce biti spojeno na plocu ce i uklj/isklj. i sekundarno, tako sto ces na njega spojiti relej od 5-12V na koji ce biti spojena kombinacija zelene i crne(Pc-ON) sa drugog napajanja. Tako cer se uklj i iskljucivati oba u isto vreme. Ako nisu zasrafljeni oba u isto kciste, ne bi bilo lose i spojiti im medjusobno skatule malo debljim kablom
:: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo.

:: :: :: :: Imam 2 napajanja cooler master (500W i 460W), pa me interesuje da li postoji adapter za spajanje oba 24-pinska konektora u jedan...i da li je to uopste moguce, posto je uvezivanje dva napajanja sa pojedinim zicama moguce
:: :: :: ::
Mixx ... 13.09.2011. 19:10 #359408

broj poruka: 2931
kako god tehnicki bilo reseno, razlika izmedju skupih i jeftinih napajanja nije u voltaz... ovaaaaj naponu... htedoh reci amperazi odnosno struji :)))) razlika je u pouzdanosti u dugogodisnjem radu!!!
@dekljik:
a sto pitas? koji ce ti Q..tz kilowat? msm ako imas masinu koja jede toliko struje isprsi se 100 evra.

gman da se pojasnim 13.09.2011. 20:44 #359432

hteo sam reci da nikome ko zna sta je zeleno ne trebaju adapteri, racve, etc.

i cemu relej kad zelena ne nosi nikakvu posebnu snagu, vec signal za vec postojeci relej???

moze se povezati prekidac na jedno napajanje, na crnu i zelenu, i pre paljenja samo opicis po prekidacu

ali najlepse je zelena na zelenu i crna na crnu
kao kod te racve, samo napravis sam to

ulsi

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs