kućište cooler master elite 360, kupljeno, sad treba sve ubaciti :)
STRANA 1 OD 1
kefalo81
kućište cooler master elite 360, kupljeno, sad treba sve ubaciti :)
01.09.2011. 17:32
T38172
status: user broj poruka: 775
Evo naslov je jasan. Plaćeno 2900, još ga nisam otpakovao iako sam ga u radnji otvorio i detaljno ispregledao. Primjetio da imam sve dodatke ali NEMA ONE ŠRAFOFE KOJI STOJE NA ZADNJOJ STRANI NA KOJE SE KAČI PLOČA A KOJI SLUŽE KAO IZOLACIJA. Postoje samo rupe. Pitanje je da li mogu iskoristiti te šrafove za starog kućišta ili ploču montiram direktno na te rupe, što mi djeluje manje vjerovatno.
Drugo pitanje je kačenje onih žičica koji ima jedno 10 na samu ploču. Kako to kačim, da li su ona iste boje i istog rasporeda kao na sadašnjem kućištu a ako nisu, čija uputstva vezano za te žice pratim, ona na MBO ili ona na kućištu.
Malo konfuzno, izvninite, umoran sam nešto, vruće danas :D
Uz kućište se isporučuju odstojnici koji su dovoljno visoki da podignu ploču da bi portovi mogli da izađu sa zadnje strane, PCIe grafička lepo da se zašrafi i sl. Postoji izvesna verovatnoća da odstojnici koje si imao u straom kućištu nisu odgovarajuće dužine, pa će ploča biti suviše nisko ili visoko i teže ćeš je montirati i napravićeš štetu.
Moj ti je savet da reklamiraš to i makar dobiješ tu kesicu sa šrafovima i odstojnicima.
Jesi li dobio šrafove?
Žičice imaj i svoje završetke koje vidiš i one koje ne vidiš. Zanemarimo sada one koje ne vidiš. Ovi koje vidiš imaju natpiise obično belom bojom na crnoj plastici. Te iste natpise tražiš po ploči ili u Navodilo za Uporabo koje si dobio uz ploču. Ako ne, ima na sajtu proizvođača da se skine uputstvo za tvoju ploču.
Evo sad sam otvorio i vidim te kao mesingane šrafove gdje muški navoj ide u kućište a gore je rupica u koji ide šraf od matične. Javiću još kad zapnem. Imam veliku sliku matične ploče, nastojaću da protumačim to uputstvo od MBO. Dobio sam sve šrafove izgleda i one koji se tiču montiranja šina na cd rom da bi ubacio hdd tj da bi modifikovao za hdd i gumice za podnožje da bi smanjio vibraciju.
Ne znam za to kućište kakvi su kablići, ali na svakoj ploči na jednom ili 2 mesta imaš priključke za PW SW (uklj/isklj) RST (Reset) PWLED (nVidia - zelena, radi) HDLED (AMD - crvena, hard). Možda ima i zvučnik - SPK, Speaker.
Zatim, tu su i 2 USB priključka verovatno na jednom kablu sa ženskim konektorom i 9 rupica. Ide u bilo koji USB, ja vlim da priključim u što manji broj: USB1 ili USB_56 ili slično.
Front Audio ide na odgovarajući priključak na ploči i razlikuje se od USB po pinu koji na ploi ne postoji a nalazi se na 3 ili 4 mestu - ne kao kod USB - na 10.
Izvadio sam ga, i stoji mi na stolu u dnevnoj sobi, da mu se malo divim kako je lepo :) Sad idem vani, pa ću kasnije to sve polako. Ima tu puno posla, čitao sam da je patnja montaža zbog malih dimenzija ali to je cijena za tako malo kućište. Kad zapnem javljam :)
@Ishmerish Aman bre kolea pretera, jos da si mu umesto djoza prilozio sliku dve ispraznjene tegle od krastavaca... potpun hepening... Kuciste je keva za neki HTPC, jedina mana je da mu drugi skriveni 3.5` dok smeta za smestanje 4in3 sto bi ga ucinilo pravim kucnim serverom u koji mozes da smestis 10TB smestajnih kapaciteta na neku brazos plocu i sve to za nekih ubogih 300-350E.
Ja sam bas razmisljao o ovom kucistu kao evenutalno najprihvatljivijoj varijanti za neki HTPC... taman da stane ispod nekog TV-a... ali tek kasnije videh slike unutrasnjosti, kako je lose reseno mesto za PSU itd...
A sto se lepote tice niti je lepo niti je ubogo ko neka druga resenja...
Ebi ga opet do izrazaja dolaze one teorije o misljenjima i buljama, tj svako ih ima ali ih retko ko (bar misljenja) zadrzava za sebe...
No kad sam se vec dotakao HTPC-a imas li mozda neki predlog za adekvatno kuciste koje se moze nabaviti tu u Serbistanu posto mi je bilo koje pomalo glomazno da ga cimam kuci odavde iz Malezije... unapred zahvalan posto je svaki predlog vise nego dobro dosao...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ali mozda da razmislis da kupis ovako nesto : http://fwd4.me/0Aa :: :: Jer ako ti je ovo lepo: http://fwd4.me/0AaT onda ocigledno nesto nije u redu sa ocima :: :: Na stranu razlika u ukusima :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Mada sam ja nekako vise za sto jednostavaniji dizajn... lagano i nista kitnjasto... ali da po mogustvu ima jedno 3, 4 ili 5 mesta za 3.5` hdd kako bi napravio i htpc i share server...
To me trenutno bas zainteresovalo...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ja ipak ostajem pri svome UGLLLLY !!!! :: :: :: Continue: ima nego sta samo zavisi koliko mislis da se tuces po dzepu :: :: Ako lova nije problem pazi ovo : http://fwd4.me/0Ad :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.