Na stampacu su se upalile sve tri lampice i ne moze da se pokrene u rad. Da li je neko imao slican problem i sta da se radi? Da li je za otpad i isplati li se servisiranje? Inace nije puno koriscen, nije odstampao do sada vise od 4000 listova Da jos dodam isto se ponasa i kada je skinut sa racunara, takodje svetle lampice i ne dozvoljava ni test stampu
Koliko se ja secam dok sam ih servisirao zaglavljen ti je senzor za papir nalazi se na glavnoj ploci znaci dole sa prednje strane. Inace kod konkretnog stampaca je isti bio zaliven kafom koja se kasnije osusila i stampac cas stampa cas nece. Senzor se vracao previse sporo. Ipak proveri imas u uputstvu opis kodova sa greskama koji se daju sa tri led diode.
:: Koliko se ja secam dok sam ih servisirao zaglavljen ti je senzor za papir nalazi se na glavnoj ploci znaci dole sa prednje strane. Inace kod konkretnog stampaca je isti bio zaliven kafom koja se kasnije osusila i stampac cas stampa cas nece. Senzor se vracao previse sporo. Ipak proveri imas u uputstvu opis kodova sa greskama koji se daju sa tri led diode :: Kao sto Rekoh sve 3 su upaljene, ali ja neznam sta mi signaliziraju. Stampac sam rastavljao i ocistio senzore koje sam video, izmedju ostalog verovatno i taj koji se nalazi na ploci sa elektronikom. Da li mozete blize da me uputite.
Evo pogledao sam detaljnije kodove gresaka i izgleda da je greska u ploci za formatiranje, mozda je nisi lepo vratio ili si je ostetio prilikom skidanja a mozda je i neki cip nastradao. Evo linka za kodove
Mozda je najbolje resenje da pomoc potrazis u nekom servisu gde ce oni zameniti plocu i ustanoviti sta tacno nije ispravno. Pretpostavljam da nemas rezervnu plocu da isprobas sam a kupovina na slepo nije pametna ideja. Ipak potrazi pomoc ljudi kojima je to posao i kojima je rezervni materijal dostupan. Zao mi je sto nisam mogao da ti pomognem na neki bolji nacin.
:: Evo pogledao sam detaljnije kodove gresaka i izgleda da je greska u ploci za formatiranje, mozda je nisi lepo vratio ili si je ostetio prilikom skidanja a mozda je i neki cip nastradao. Evo linka za kodove :: :: http://www.advancedlaser.net/errorcode/error5l6l.ht :: :: Mozda je najbolje resenje da pomoc potrazis u nekom servisu gde ce oni zameniti plocu i ustanoviti sta tacno nije ispravno. Pretpostavljam da nemas rezervnu plocu da isprobas sam a kupovina na slepo nije pametna ideja. Ipak potrazi pomoc ljudi kojima je to posao i kojima je rezervni materijal dostupan. Zao mi je sto nisam mogao da ti pomognem na neki bolji nacin :: Puno ste mi pomogli. Da li mozete da mi blize kazete, sobzirom da ste ih svojevremeno servisirali, kolko je to isplativo, tj.okvirno koliko bi to kostalo i da li se isplati gledano na sadasnje cene stampaca. Predpostavljam da to niko nece raditi ispod 20 eura za rad+materjal koji takodje ima svoju cenu.
Pa to ipak moras sam odluciti, prvo se ipak raspitaj koliko ce to kostati pa onda vidi da li se isplati. Ako si spreman odmah da platis cenu novog stampaca onda o popravci nemoj ni razmisljati, ja imam trenutno HP5P koji je za 10 godina odstampao oko 50-60.000 listova i svakako bih probao da ga popravim jer je njegov mesecni obim stampe 25.000 listova. 5L i 6L su za manji obim stampe i imaju manu da posle nekoliko godina rada (cak i stajanja) pocinju da vuku po nekoliko lista odjednom i taj problem se malo teze resavao ili malo skuplje resavao, pa ako je to bio slucaj i kod tvog stampaca onda ga lepo ponudi kao neispravnog za neku paru i dodaj nesto pa kupi nov. Ali tesko je doneti odluku u necije ime.
:: Pa to ipak moras sam odluciti, prvo se ipak raspitaj koliko ce to kostati pa onda vidi da li se isplati. Ako si spreman odmah da platis cenu novog stampaca onda o popravci nemoj ni razmisljati, ja imam trenutno HP5P koji je za 10 godina odstampao oko 50-60.000 listova i svakako bih probao da ga popravim jer je njegov mesecni obim stampe 25.000 listova. 5L i 6L su za manji obim stampe i imaju manu da posle nekoliko godina rada (cak i stajanja) pocinju da vuku po nekoliko lista odjednom i taj problem se malo teze resavao ili malo skuplje resavao, pa ako je to bio slucaj i kod tvog stampaca onda ga lepo ponudi kao neispravnog za neku paru i dodaj nesto pa kupi nov. Ali tesko je doneti odluku u necije ime. Upravo se to i dogodilo, vise je stajao nego sto je stampao. Desavalo se da mesecima ne odstampa nista, a onda je poceo odjednom da vuce vise listova. Zadnji put normalno ugasen, da bi za sledecu upotrebu pokazao opisanu gresku. :: :: ::
To su odlicni stampaci, iamju daleko kvalitetni otisak od novih u klasi od 100e. Za taj kvalitet odvoji 150e (samo HP, Espon, Canon, Kyocera Mita ili Conica Minolta ako hoces nove) nikako Samsung...to sto vuce papir su zaprljane vidjice i gumice i to nije problem srediti...ako ti traze do 25e onda je isplativo za vise ne, jer imas dobar polovnjak za oko 50e (npr. stari dobri nemacki Manesamann)
Imam coveka koji je zaista sto bi se reklo `tata-mata` u servisiranju stampaca, otkad znam za njega on se time bavi i samo stampace servisira! Ako hoces posalji mi mail, pa cu ti dati njegov broj!
:: Imam coveka koji je zaista sto bi se reklo `tata-mata` u servisiranju stampaca, otkad znam za njega on se time bavi i samo stampace servisira! Ako hoces posalji mi mail, pa cu ti dati njegov broj
bio bih vam jako zahvalan kad bi ste mi poslali broj
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.