treba mi vasa strucna pomoc. Naime imam sl. konfu: Athlon x3 440 (otkljucava se, al ja to za sad ne koristim, a i klokuje se ok), maticna MSI-785gm-e51, 2x2 gb Kingston, grafika Asus 8600 gt silent, 1 x HDD 500 gb, i kuciste i napajanje Blueberry 872BK od 500w - kao.
Nasao sam u oglasima sl:
LC Power 6560 Titan - 30e LC power 6480 Scorpio - 30e LC Power 8650 - 45e LC power 8750 - 60e Novo. Radna garancija
kao i
Chieftec 550W, model GPS550AB A, potpubno ispravno,odlicno stanje, 2 6-pinska PCI konektora.... 2800 din fixno
verovatno ste to i videli ako pratite bench :)
ja bih kasnije radio upgrade na grafici na 6850/6870, a mozda i mali oc, tj. otkljucavanje ako je potrebno da isprati grafu, i eventualno jos jedan HDD.
Koje napajanje bi mi od ovih to moglo to omoguciti, a da po mogucstvu ne bude odmah najskuplje od navedenih?
:: Pozz ljudi :: :: treba mi vasa strucna pomoc. Naime imam sl. konfu: Athlon x3 440 (otkljucava se, al ja to za sad ne koristim, a i klokuje se ok), maticna MSI-785gm-e51, 2x2 gb Kingston, grafika Asus 8600 gt silent, 1 x HDD 500 gb, i kuciste i napajanje Blueberry 872BK od 500w - kao. :: :: Nasao sam u oglasima sl: :: :: LC Power 6560 Titan - 30 :: LC power 6480 Scorpio - 30 :: LC Power 8650 - 45 :: LC power 8750 - 60 :: Novo. Radna garancij :: :: kao i :: :: Chieftec 550W, model GPS550AB A, potpubno ispravno,odlicno stanje, 2 6-pinska PCI konektora... :: 2800 din fixn :: :: verovatno ste to i videli ako pratite bench : :: :: ja bih kasnije radio upgrade na grafici na 6850/6870, a mozda i mali oc, tj. otkljucavanje ako je potrebno da isprati grafu, i eventualno jos jedan HDD. :: :: Koje napajanje bi mi od ovih to moglo to omoguciti, a da po mogucstvu ne bude odmah najskuplje od navedenih :: :: Hvala unapred na odgovorim ::
Gde si ti to nasao da 8650 i 8750 kostaju toliko? Na PRAVIM oglasima...
27.08.2011. 11:43
status: user broj poruka: 10997
se njihove cene krecu u granicama 80-85E odnosno 90-95E. U pitanju su ODLICNA napajanja od 650W odnosno 750W, modularna. Sumnjive su mi cene za to `novo`. Radna garancija? Je li to znaci `radi dok te ne o`ladi`? Ne bih ti preporucio nista sto nema PUNU, barem jednogodisnju garanciju pod uslovom da se prodaje pod etiketom NOVO... Ako pak nije novo nego `reparirano`, `osvezeno` itd., onda garancije nema ali cena je 40 odnosno 45E...
Zato sto su kvalitetna i najgori Seasonic je bolji od LC-a i Chieftec-a. Zato sto proizvode [ prave ] napajanja a ne lepe samo svoju reklamu. Zato sto na 12V grani koliko pise toliko i daju [ moze samo vise ] Zato sto su svetski brend No.1.
Nemoj da me shvatis pogresno i Prophecy je odlican,ali nisu sve serije OK a posto nema garanciju ja se licno ne bih igrao.
A ove smejurije sa nekim novim serifom od 500w zaboravi momentalno, daleko je to od ova dva navedena.
@vladats: Druze lepo je to sto si se upro u Seasonic i generalno to sto kazes za njih je tacno, ali kad vec guglas, proguglaj malo serversko trziste i vidi gde stoji Andyson a gde Seasonic, a inace to je trziste champion league za napajanja.
Svetski brend jesu ali No1 nisu. Sve te kvalitetnije firme su ispod Enermaxa ,prvo Ener a onda svi ostali..
U ovom slucaju se slazem da treba zaobici shit LC i uzeti kvalitetno napajanje ali obzirom na njegovu konfiguraciju i cenu u tim oglasima taj LC mu je sasvim dovoljan i vise nego dovoljan. Ovako bi dzaba bacao pare na neke skuplje komponente a mogao bi recimo da upgraduje nesto u samom sistemu..HDD i sl..Dajem samo primer..
Seasonic je za neke ozbiljnije i zahtevnije komponente.
P.S.LC Power 6560 Titan za te pare mu je odlicna kupovina.
:: :: Zato sto su kvalitetna i najgori Seasonic je bolji od LC-a i Chieftec-a :: Zato sto proizvode [ prave ] napajanja a ne lepe samo svoju reklamu :: Zato sto na 12V grani koliko pise toliko i daju [ moze samo vise :: Zato sto su svetski brend No.1 ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.