Ovako, nameracio sam se da kupim ovo kuciste, imam kesh. Ali zanimam me info, od ljudi koji poseduju ovo kuciste, kako ubija vibracije sa hardova. Jer hocu da se otarasim ovog Anteca 900, jer mi previse prebacuje pulsirajuce vibracije sa hardova, pa sve pulsira. Posebno sto mi je kuciste u stolu.
Imam to kuciste, i sve mi je kod njega ok, osim sto se hardovi cuju onako fino. Pre sam imao Chieftec Dragon i culi su se nekih 40% manje. Sada ne znam koji je prag tolerancije kod tebe, mozda ono sto je meni bucno tebi nije... jbg... meni je i vent od 19dB bucan... Kuciste je optimizovano za max air flow (ima zilion otvora), pa je donekle i normalno da se diskovi cuju kao da su napolju.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Probaj da nadjes te gumene damper za hdd, mozda imam koji visak ali moram da proverim, inace HAF 912 je odlicno kuciste, pre njega sam imao 932 , kuciste nije bucno jako kompaktno i jako dobro hladi komponente, vibracije harda neces sigurno osetiti na stolu ali ako ti je hdd bucan sigurno ces ga bolje cuti :)
Ma ne vrede nikakvi gumeni damperi, jer izmedju harda i kaveza za hardove, mozes da provuces list papira.....ako uspes. Pokusavao sam sve zivo, od pertli do.....da ne pricam. Sada mi trenutno stoji malo izbaceno iz stola, pa na stiroporu od zemlje uzdignuto, tako da je ubilo te pulsirajuce vibracije kol`ko-tol`ko. Zato hocu da menjam kuciste za neko koje ima dobar damping sistem za hardove. Pa makar ovo.
svi prikljuchci su 3-pinski Moji ventovi su prikaceni na mat. plocu tako mogu preko Ai Suita da podesavam brzinu sve zajedno mozes da naguras oko 10 ventilatora u to kuciste
Slična su to kućišta, s tim da bi HAF trebalo da bude znatno jednostavniji za održavanjee (redovno čišćenje). Recimo dok sam imao Storm Sniper-a, trebalo mi je oko 3 sata da sve razmontiram, očistim i ponovo sklopim. Za 690 II Advanced oko pola sata do 45 minuta manje. Za Nitro AX mi treba oko sat i po, možda malo jače. U HAF-a šibneš još jedan vent od 20cm gore, da izvlači vazduh i boli te ćošak. Po potrebi dodaš i onaj na bočnu stranu, ukoliko imaš neki šporet od grafičke.
Prvi put kada sam cistio kuciste, sve sam nekako pipavo radio dok se kasnije nisam izverzirao pa mi sad za kompletno, rasklapanje, ciscenje kucista, ponovno sklapanje treba nekih 45 min (Kao sto lepo rece DmasteNo1) Nisam bas u toku sa HAf 912+ ali on na gornjoj strani nema fillter za prasinu, sto i nije neki problem kad komp radi, ali jeste kada ne radi. A onda sva prasina pada na komponente CM 690 II advanced sa druge strane ima filter i cela gornja strana se lako skida (mada je odvajanje filtera malo zeznuto, ali nista strasno). Sve zavisi od toga sta ti vise smeta, prasina ili ciscenje (mada ja cistim komp jednom u 45 dana)
Od kablova imam AC 97/SPDif, Power SW, HDD diode, Reset,Power LED, SATA za docking, SATA za front panel, Power za docking i to je to. Zato sam pitao koji Sata kabl ide sa docking stationa da bi ga zabo u slobodan port na ploci. :)
Ma cuju se hardovi, manje, ali se cuju. Moracu da secem radni sto, da bih spustio kuciste na zemlju, jer tada nece prenositi vibracije. Oseca se malo i kada dodirnes kuciste. Ali nije frka, barem je bolje kuciste od ovog Anteca koje je bas prolupalo.
:: I koji dijagonalno ide na drugi kraj kucista/ploc :: zato mi se cini da je on najduzi :: Nebitno nismo se razumeli :: Btw jel se cuju hardovi sad :: :: :: :: http://goo.gl/FS72A :: :: :: ::
Tvoj je problem to sto ti kuciste stoji na stolu, plus pored glave, a ne na zemlji.. Imam ja istog tog Anteca i 6 ventova na njemu i 3 harda, nit sta cujem nit sta virbrira
Re: Pre nego sto se dohvatis testere ili cirkulara...
20.08.2011. 16:10
status: user broj poruka: 3350
Na dnu su. Nego su sami hardovi takvi i kad ih uzmes u ruke. Sljakaju oni super, nema nikakvih gubitaka i ostalih defekata (HDTach).
@Nemanja21 Nije na stolu, nego u stolu :) Ma nije frka, isecicu tu donju plocu na kojoj sedi kuciste, ojacati tim viskom obe vertikalne ploce, malo kant trake i bice super. Nije mi frka jer znam sta treba da uradim. Samo moram negde da nabavim ubodnu testeru. Ali, Antec mi je postao generalno i sranje, jer ima vrlo losh front panel. Pa mi se desava da gubi kontakt na USB-u (device not recognized), prilikom ubacivanja flash-a, kao i sto kabl za slusalice nije sirmovan, pa kupi sve zivo od interferencija (cuveno zujanje pri pokretanju misha ili kada hard krene da radi). I to sto nema filtere za ventilatore, tj. isperforirane limove, pa na svakih par nedelju dana moram da otvorim kuciste, rasturim i da ga usisam.
Sad mi jos ostaje da resim dilemu docking stationa na 690, jer mi je ostao 1 slobodan SATA port na ploci, pa ne znam koji kabl ide do njega sa dockinga. Duzi ili kraci. Steta sto to nisu napisali u manualu.
:: da te pitam gde si smestio hardove :: Bilo bi dobro da budu pri dnu, zbog tezista vibracija koje ce podloga bolje absorbovati :: :: :: http://goo.gl/FS72A :: ::
Videh, probacu sutra. Thnx. To ce mi sluziti kada neko donese hard. :) I dobro smo se razumeli, nego ne citas dobro. Lepo sam pitao za doking station - kraci ili duzi sata kabl :) Sata was the keyword :))))
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.