Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Android & WinXP (sa share-ovanim stampacem) - veza preko bezicnog rutera
STRANA 1 OD 1
strela75 Android & WinXP (sa share-ovanim stampacem) - veza preko bezicnog rutera 01.08.2011. 13:35 T37550

status: user
broj poruka: 1589
Sledeca je problematika:
Imam komp sa WinXP OSom i stampac vezan za njega preko LPTa. Na mrezu (internet) komp izlazi preko Wireless rutera TP-Link 740N koji je povezan na internet modem.

Sa druge strane, imam Android telefon (Wildfire), koji se takodje preko bezicnog rutera kaci na internet (ali ne zalazi dublje u mrezu na koju je nakacen).

Da li je moguce zakaciti telefon na mrezu (LAN) i koristiti share-ovan printer (tj. da telefon prepozna da je deo mreze - prikacen preko wirelessa, pa da pretrazi mrezu i preko racunara nadje stampac -> kao sto to PC radi u LAN mrezi)?

Da li ste ovako nesto radili i kakva su iskustva? Ili previse ocekujem od pametnjakovica (wildfire).

Unapred hvala.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ Recimo ovako nesto? 01.08.2011. 16:56 #349062

broj poruka: 3007
http://www.printeranywhere.com/

strela75 Citao i probacu... 01.08.2011. 17:51 #349068

Nisam siguran da li onaj deo softvera, koji se instalira na telefon se kupuje ili skida besplatno. Takodje, nisam siguran u kompatibilnost sa WinXPom.

Da li si ga probao i kako radi - iskustvo sta kaze?

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

Pisko Andrija Lezilebović 01.08.2011. 18:28 #349080

broj poruka: 6645
Hm, iz kog programa na androidu imaš opciju PRINT?
... po meni je to srž problema... inače, napravi cloud vezu, kakva je npr. dropbox, besplatna, i šalji sve za štampu na računar. A ako si baš lenja swi*ja da ustaneš iz ležaljke, imaš PC remote aplikaciju za androide, kojom se bilo odakle upravlja kursorom ili programima na host računaru - wireless.... koliko zajebancije samo da čovek ne ustane....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

strela75 @Pisko nelezilebovic... 01.08.2011. 23:57 #349118

Remote desktop mi je iskljucen bez tendencije da ga ukljucim. Cloud cu prouciti. Sve u svemu slepci nisu zakljucili da ako vec prave WiFi vezu, da omoguce telefonu da se ponasa kao deo neke mreze (kad se vec kaci na nju i koristi deo).

Kad vec imam sve te uredjaje u kuci, sto ih ne koristiti? U ovom trenutku je to vise hir da probam sta moze, nego realna potreba. Medjutim po resenjima koja se nude, mislim da ce Nokija sa Windows OSom po pitanju veze sa racunarom da oduva Android. Videcemo.

Pozdrav.

-
JovanZ vidi mail 02.08.2011. 01:16 #349124

broj poruka: 3007
Po netu, svi govore da radi, ne mogu da isprobam trenutno, jer treba da kupim novi digitizer za fon a nimalo mi se ne zuri.

Poslao sam ti dve izlecene verzije na mail, ako neka zeza, na istoj adresi vidi da nadjes malo stariju, ima nekih zajebancija sa najnovijom verzijom i lekom za istu.

Imas gomilu takvih aplikacija, dovoljno ti je da na marketu napises print pa ce da ti izbaci gomilu, mislim da operativni sistem nije toliko bitan, barem za ovu, jer nece da ti telefon kontaktira direktno sa stampacem, vec sa pc aplikacijom, koja ce da forwarduje stampacu ono sto zelis da stampas. Manje vise sve rade po tom principu.
Petljao sam se sa takvim aplikacijama koje `olaksavaju zivot` i bez kojih nisam znao `kako sam do sada ziveo`, i batalio sve te prazne rabote, sve zahtevaju duplo vise petljancije (u najboljem slucaju) od spustanja guzice u fotelju\stolicu i obavljanja iste stvari na kompu.

Trenutno koristim staru nokiju n70 i ne mogu da verujem koliko mi je fino legla posle touchscreen-a i koliko mi prija da imam fon koji mi stvarno koristi za telefoniranje, poruke, malo browsinga preko opere pre spavanja i koju sliku.
Negde mi stoji i n81 koji ima opciju za stampanje i media sharing(muziku, slike i filmove sa kompom) ali nista od toga nije dovoljno prosto da bih koristio na daily basis. Otstampao sam jednu sliku cisto da vidim kako radi i to je to.

Nadam se da ce da ti proradi.

Procice jos vremena dok takve stvare ne budu odradjene elegantno i stvarno korisno.
strela75 @JovanZ 02.08.2011. 07:32 #349129

Hvala. Probacu ga prvom prilikom i javljam rezultate.

Pozdrav.
-

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs