Pozdrav dobri ljudi.. Imam jedan problem sa tft monitorom marke proview Al937w ( http://www.monitor.appee.ru/media/PROVIEW_Al937W_.jpg ) monitor je proizveden u septembru 2007, kupljen je nov, lepo je radio dok nije poceo da zeza od pre nekih 2 meseca. Evo kako se manifestuje kvar: Monitor kada je hladan (kada nije paljen npr. 10ak sati) radi pri prvom ukljucivanju oko 7-8 minuta totalno normalno, onda se samo odjednom ugasi,tj. izgleda kao da je ugasen , ali lampica za power i dalje svetli svetlo plavom bojom kao kada radi. Kada monitor ugasim i ponovo upalim on OPET radi normalno,ali samo 5-6 sekundi i OPET se ugasi. I tako u krug na svakih 5-6 sekundi on se gasi,ti ga palis on se gasi itd... Rasturim ga ja da vidim sta je,on dao bog ima samo dve ploce sa elektronikom,primetim 2 naduvena kondenzatora,rekoh mozda su se osusili pa da ih zamenim, nadjem potpuno iste jacine zamenim ih,ali se problem ponavlja. ima jos jedno 7-8 drugih kondenzatora koji deluju normalno, mada nemam kvalitetniji ispravljac da bi ih ispitao da li su 100% i oni dobri. Jedan mi tv mehanicar rece da problem pravi najverovatnije neki od drugih kondenzatora,i da ih trebam zameniti u svakom slucaju, posebno ove sa niskom vrednoscu. Da ja vas pitam (Vi koji znate) , sta i kako da radim? Da menjam kondenzatore ili ne? i sta vi mislite da bi moglo da bude, gore pomenuto ili sasvim nesto drugo?! Hvala lepo na odgovorima Pozdrav Rammulinko :o)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.